De woontrends van 2023: stralend het nieuwe jaar in | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
10Jan2023
De woontrends van 2023: stralend het nieuwe jaar in

De woontrends van 2023: stralend het nieuwe jaar in

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

2023 is een jaar dat bekendstaat om haar vernieuwende woontrends. Het is een periode waarin kleur, materiaal en sfeer samenkomen om een perfect geheel te vormen. Deze unieke mix maakt het mogelijk om elk huis een eigen stijl en uitstraling te geven. Wij helpen je graag een handje op weg om dit jaar het beste uit jezelf en je interieur te halen. In dit artikel worden de beste woontrends van 2023 besproken.

1. Zachte kleuren

In 2023 zien we een terugkeer van een warm en natuurlijk kleurenpalet, met verschillende aardetinten. Een andere kleur die je dit jaar veel zult zien is roze. In zijn bescheiden variant sluit deze kleur perfect aan bij een romantisch en vrouwelijk interieur. Hierbij mogen al deze tinten ton sur ton gecombineerd worden. Door te werken met verschillende tinten van dezelfde kleur creëer je diepte en harmonie in huis.

2. Minimalistisch

De aardetinten komen dit jaar ook terug in de verschillende interieurstijlen. De Japandi stijl zagen wij al voorbijkomen afgelopen jaar, maar dit jaar wordt deze rustige en ingetogen stijl pas echt groot. Bij Japandi is minimalisme het codewoord. Breng meubels terug naar hun essentie. In plaats van een groot tv-meubel met veel kastjes, kies je in deze stijl voor een bescheiden exemplaar, waarin juist het design de show steelt. Zowel in kleur, accessoires als vorm brengt deze stijl de rust terug in huis. Met meubels van hout zit je bij deze stroming helemaal goed. Combineer dit met organische, ronde vormen en voor dat je het weet zit je zen in je woonkamer.

3. Bold statements

Het klinkt tegenstrijdig, maar het zijn niet alleen ingetogen aardetinten die 2023 haar kleur geven. Voor mensen die graag opvallen en uit de band springen met hun interieurkeuzes heeft dit jaar veel moois in petto. Kies voor bold statement pieces die in vorm of kleur schreeuwen hoe uniek ze zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bank in zeegroen of zuurstokroze. Als je helemaal on trend bent met je statement items kies je voor een art deco geïnspireerde stijl. Dit doe je met geometrische patronen, interessante patronen en glimmende stoffen. Door je eigen tafel te ontwerpen past deze altijd bij jouw stijl en wensen. Onze interieurexperts helpen jou graag telefonisch of op locatie bij het samenstellen van jouw tafel.

4. Doe maar duurzaam

Na fast fashion zeggen wij ook gedag tegen fast-furnishing. Goedkope meubels worden vervangen voor stevige, kwalitatieve exemplaren die een leven lang meegaan. Duurzaam design, verkregen door eerlijk handwerk. In plaats van meubels met een vintage look aan te schaffen koop je vintage items die een beetje liefde en aandacht kunnen gebruiken. Niet alleen heb je hiermee een totaal uniek item in huis, het draagt ook bij aan een duurzame wereld. Uiteraard kan je ook zelf aan de slag met planken, spijkers en een zaag. Voor diegene onder ons die hiervoor niet in de wieg gelegd zijn hebben wij een prachtig assortiment met handwerk meubels. Ieder item wordt op aanvraag gemaakt, dus al je woonwensen kunnen worden meegenomen in het ontwerp. Met deurtjes of juist zonder? Een andere stof op een stalen onderstel? Geen wens is te groot.

5. Natuurlijk

De kleur groen is dit jaar ook weer van de partij op het interieurfeestje. Natuurlijk mag je los gaan met groene meubels, maar met flink veel planten in huis omarm je groen pas echt. Planten zijn er in zoveel verschillende maten, tinten en varianten, dat er voor ieder formaat interieur wel een passend exemplaar te vinden is. Een saai hoekje tover je binnen enkele seconden om tot een gezellig stuk jungle. In combinatie met natuurlijke materialen als hout, riet, bamboe, katoen of linnen zijn je decoraties ook nog eens duurzaam. In combinatie met neutrale tinten breng je het geheel samen. Voor deze trend is het niet nodig om een volledig nieuw interieur aan te schaffen. Met enkele accessoires kom je vaak al een heel eind. Als je smaak verandert, berg je jouw aanwinsten simpelweg op voor later.

6. Aaibare stoffen met textuur

Afgelopen najaar was textuur al een van de terugkerende thema’s, maar dit jaar pakken wij groots uit met aaibare stoffen om helemaal in weg te duiken. Teddystof, ook wel bouclé genoemd, is het meest gezochte materiaal. Doordat deze stof een opvallende structuur heeft, trek je op subtiele wijze de aandacht. Combineer verschillende texturen met elkaar voor een knusse sfeer. Laat dezelfde textuur op meerdere plekken terugkomen. Kies bijvoorbeeld naast een stoel met teddystof voor matchende kussens en een bijpassende plaid voor op de bank. 

Kan jij niet kiezen uit al deze leuke trends voor het nieuwe jaar? Geen probleem. Onze interieurstylisten gaan graag met jouw interieurwensen aan de slag. Online of in onze showroom leg je jouw woondromen neer bij een van onze experts. Wij helpen ze om daar de juiste meubelen en accessoires bij te zoeken. Zo ga jij naar huis met een item dat gegarandeerd aansluit op al jouw woonwensen. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onzewebsite


Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.