De ideale stoffen voor een knus, winters interieur - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
09Nov2022
De ideale stoffen voor een knus, winters interieur

De ideale stoffen voor een knus, winters interieur

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Pak de warme chocolademelk er maar bij, want de winter is in volle gang. Kruip heerlijk weg onder een dekentje en kijk met ons mee naar de beste stoffen om in huis het winterse gevoel extra aan te wakkeren.

Teddystof

Teddystof, ook wel bouclé genoemd, is een zachte, warme stof met een grote aaibaarheidsfactor. Deze stof heeft veel weg van schapenvacht en kan ook als vervanging ervan dienen. Dit maakt een fauteuil van teddystof er eentje waar je helemaal in weg wilt kruipen.
Het fijne aan teddystof is dat het niet snel plat wordt en superslijtvast is. Hierdoor blijft het lang mooi. Deze trendy stof zie je al enige tijd veel terugkomen in interieurs. Zeker in de koude maanden is dit een vaak geziene keuze, waarmee je volledig on trend bent.

Een groot voordeel van deze stofsoort is dat het water- en vuilafstotend is. Deze eigenschappen maken teddystof tot een fijne stof voor de meubels op plekken waar je nog wel eens iets laat vallen, zoals in de keuken. Een keukenstoel van teddystof geeft in de winter een warme uitstraling aan je keuken.

Ribstof

Ribstof is net als teddystof een vrij sterke stofsoort. Hierdoor leent het zich perfect als stof voor meubels die tegen een stootje moeten kunnen. Door zijn grappige patroon geeft ribstof dimensie aan je meubels. Door te spelen met verschillende stoffen en patronen in je interieur ontstaat een speels effect. Daarnaast geven stoffen met een opvallend patroon in combinatie met elkaar een knusse sfeer die perfect past bij het warme wintergevoel.

Je zou het niet direct zeggen, maar ribstof, ook wel bekend als corduroy, voelt enorm zacht aan. De stof kan na verloop van tijd iets plat worden. Om dit tegen te gaan kan je af en toe de haartjes wat opruwen door met een stofborstel tegen de haarrichting in te borstelen. Zo geniet je extra lang van jouw nieuwe ribstoffen meubelstuk. Kies voor stof van het type Ritz wanneer je op zoek bent naar een mooie, duurzame ribstof voor in je interieur.

Velour

Velours is een stof die je veel ziet. Van fauteuils tot eetkamerstoelen en banken: allerlei soorten meubels zijn verkrijgbaar met deze zachte stofsoort. Als je binnenkomt en het licht op de stof valt, zie je direct goed wat velour zo populair maakt. De glanzende stof geeft je interieur direct een luxe uitstraling.

Meubels bekleed met velour kunnen goed tegen een stootje en zijn behoorlijk slijtvast. Op plaatsen waar je vaak zit kan de stof wat plat worden. Door af en toe met een kledingborstel tegen de haarrichting in te borstelen verminder je het ontstaan van platte vlakken in de stof. Het schoonmaken van de stof is ook niet erg ingewikkeld. Met een mild sopje zijn de meeste vlekken snel te verwijderen.

Het fijne van velours is dat het in veel verschillende opvallende kleuren beschikbaar is. Dit maakt een meubelstuk met deze stof dus ideaal als statementpiece in huis. Als je wilt knallen met kleur gaat dat met deze stof erg goed. Al is velour uiteraard ook verkrijgbaar in zachte en warme tinten om het knusse wintergevoel te omarmen. Kies bijvoorbeeld voor roestbruin of oudroze. Kies bij ons voor stoftype Adore om jouw velour stoel of bank helemaal naar eigen smaak te laten bekleden.

Gemêleerd nepleer

Goed uitgevoerd kunstleer is op het eerste gezicht vaak niet van echt te onderscheiden. Deze hoogwaardige stofsoort bestaat uit een basislaag van textiel met daarop een kunststoflaag met een patroon dat echt leer imiteert. Wanneer je kiest voor een gemêleerde variant ontstaat een mooi diepte-effect. De enigszins vintage uitstraling geeft je woonkamer of keuken een warme uitstraling. Perfect om de koudere maanden door te komen dus.

Nepleer heeft een hoge slijtvastheid en is ook nog eens 100% waterdicht. Nu hoef je je geen zorgen te maken wanneer de inhoud van een glas per ongeluk over de bank heen valt.

Dit mooie alternatief voor leer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Dit stoftype staat bij ons bekend onder de naam Jeep. Ook voor wie geen fan is van gemêleerde patronen is er genoeg keuze uit allerlei varianten.

Bestel hier direct één of meerdere proefstaaltjes om al onze stoffen rustig thuis te bekijken. 

Wil jij deze winter je interieur een make-over geven, maar weet je niet zeker welke stoffen goed bij je interieur of situatie passen? Onze interieurexperts kijken graag met je mee. Zowel per telefoon, via ons online formulier en in onze showroom staan wij voor je klaar.

Wil jij liever eerst inspiratie opdoen? Volg Firma Hout & Staal dan op onze socialmediakanalen: Pinterest, Facebook en Instagram. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.