Montage en onderhoud van een eiken tafel - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België

Montage en onderhoud

Houten meubels:

U hebt een meubel aangeschaft waar u nog jaren plezier van zult hebben. Om een optimale levensduur te garanderen is het belangrijk uw meubel zorgvuldig te monteren, gebruiken en onderhouden.

Alvorens u van het meubel kunt gaan genieten dient u het natuurlijk te monteren. Lees daarom eerst deze handleiding aandachtig door en houd hem bij de hand als u het meubel monteert. Waarschuwing! Schuif de dozen of producten nooit over een onbeschermde vloer. Let op bij het open maken van de verpakking dat u het meubel niet beschadigt. Maak de verpakking niet open met een stanleymes, maar gebruik hiervoor een schaar.

Uw tevredenheid over onze meubelen wordt zeer gewaardeerd. Wanneer u na het nemen van de noodzakelijke maatregelen uit deze garantie-, montage en onderhoudsvoorschriften vragen of opmerkingen heeft, kunt u zich tot onze klantenservice wenden via telefoon of [email protected]             

Wij wensen u jarenlang plezier toe met uw meubel.

 

Garantiebepalingen – Algemeen

 • Controleer direct na ontvangst van de tafel op zichtbare schade en meld eventuele schade of onvolkomenheden binnen 48 uur na ontvangst bij onze klantenservice ([email protected]).
 • Retourzendingen kunnen wij alleen accepteren wanneer het meubel geen maatwerk, zie algemene voorwaarden, betreft en zich bevindt in de originele verpakking. Neem voor het terugsturen contact op met onze klantenservice over de retourprocedure.
 • Artikelen met zichtbare schade mogen, na melden en goedkeuring van de klantenservice, worden gemonteerd en in gebruik worden genomen tot er een nieuw meubel wordt geleverd.
 • Schade als gevolg van verkeerde montage valt niet onder de garantie.
 • Bij eigen aanpassingen aan het meubel vervalt alle garantie.

Garantiebepalingen - Steigerhout

 • Het is gebruikelijk dat de planken in huis verder drogen. Hierdoor kunnen er kleine kieren tussen de planken ontstaan van ongeveer 2 tot 8 millimeter.
 • Wij maken gebruik van gebruikt steigerhout dat enkele jaren op de bouw heeft gelegen. Vlekken en beschadigingen, anders dan door transportschade, geven geen recht op reclamatie.
 • Hout is een natuurproduct. Elke onbehandelde plank heeft een andere kleur en heeft zijn eigen tekening en noesten. Daarom geven de hoeveelheid noesten, kleur- en tintafwijkingen geen recht op reclamatie.

Garantiebepalingen - Eiken
Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%. Hierdoor zijn onze producten geschikt voor verwarmde ruimtes. Gezien het gaat om houten tafels, wijzen wij u erop dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor het hout kan gaan werken. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor uw tafels een gezond leefklimaat.

Hout is een natuurproduct. Elke onbehandelde plank heeft een andere kleur en heeft zijn eigen tekening en noesten. Daarom geven de hoeveelheid noesten, kleur- en tintafwijkingen geen recht op reclamatie.

Montagevoorschriften

 1. Controleer het meubel op eventuele beschadigingen.
 2. Zorg voor bescherming van uw vloer en het meubel voordat u het meubel monteert.
 3. Pak het bevestigingsmateriaal van uw meubel. Controleer voor de zekerheid of de schroeven de juiste lengte hebben! Voor steigerhout en massief eiken mogen de schroeven niet langer zijn dan 3 cm voor de frames met plaatje van 5mm en niet langer dan 5 cm voor het mikadoframe en angelwings frame. Voor opgedikt eiken zonder verhoogplaten mogen de schroeven niet langer zijn dan 2 cm.
 4. Leg het blad met de bovenzijde op de vloer.
 5. Plaats het frame met de montageplaat op het blad
 • Bij een opgedikt eiken blad: plaats het frame op de verhoogplaten.
 • Bij een voorgeboord blad: plaats het frame gelijk met de voorgeboorde/afgetekende gaten en tap de moeren vast met een inbussleutel. Als u het frame op een andere plaatst wenst is dit geen probleem. U kunt de schroeven met beleid op een andere plek in het blad draaien.
 • Bij de overige bladen: plaats het frame op de gewenste plaats op het blad.
 1. Doe de meegeleverde ring om de schroef, plaats deze bovenop het frame en draai de schroeven in het blad.
 2. Plak het meegeleverde vilt onder de poten.
 3. Til het meubel, met minimaal twee personen, overeind. Let er hierbij goed op dat de scherpe hoek van het frame niet op de vloer rust, maar altijd op beschermmateriaal. Deze hoeken kunnen namelijk schade veroorzaken aan uw vloer.

Onderhoudsvoorschriften

Steigerhouten meubelen

 1. Een ideale luchtvochtigheid voor uw meubel is 55%. Een daling of stijging van 10% is normaal.
 2. Het meubel kan af worden genomen met een licht vochtige doek. Omdat het gebruikt steigerhout betreft kan het zijn dat er haakjes aan de tafel zitten die niet weg te schuren zijn. Hierdoor wordt het afgeraden om doeken te gebruiken met een fijne vezel.
 3. Plaats geen hete voorwerpen direct op het meubel. Het is bij steigerhout onwaarschijnlijk dat dit kringen veroorzaakt, maar de mogelijkheid bestaat wel!
 4. Een steigerhouten meubel behoeft over het algemeen niet opnieuw te worden behandeld. Mocht er toch een vlek in het hout zijn gekomen kan deze plek licht worden opgeschuurd en opnieuw worden gebeitst. (Meegeleverd in het onderhoud set. Controleer voor gebruik of de juiste kleur beits is meegeleverd.)

Eiken meubelen

 1. Lees voor de ideale luchtvochtigheid het stukje onder de garantiebepalingen.
 2. Het meubel kan af worden genomen met een licht vochtige doek.
 3. Plaats geen warme voorwerpen direct op het meubel.
 4. Een onderhoud set voor producten die behandeld zijn met lak of beits kunt u eventueel bij ons bijstellen.
 5. Vlekken in het eiken blad kunnen worden verwijderd met speciaal door de leverancier van de lak ontwikkelde (Wood Cleaner).

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00