Blog - Japandi: tips om deze luchtige stijl toe te passen in jouw interieur - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
16Nov2023
Japandi: tips om deze luchtige stijl toe te passen in jouw interieur

Japandi: tips om deze luchtige stijl toe te passen in jouw interieur

Het interieur van je huis is een uiting van je persoonlijkheid. Er zijn tal van verschillende stijlen om uit te kiezen, maar de Japandi stijl staat op dit moment hoog op de lijst. De Japandi stijl is een prachtige manier om rust en sereniteit in je huis te brengen. Het combineert het minimalistische Scandinavisch design met de rustige Japanse kunst en cultuur. Het is een stijl die zowel harmonieus als gezellig is, met een perfecte balans tussen warmte en kleur. Als je op zoek bent naar een stijl die je interieur een unieke uitstraling geeft, is Japandi de perfecte keuze. 

Natuurlijke kleuren: rustige basis
De basis van de Japandi stijl is een rustig en zachte kleurenpalet met veel aardse kleuren zoals beige, grijs en bruin. Deze kleuren zorgen voor een serene sfeer die zacht is voor de ogen. Deze rustige kleuren worden vaak afgewisseld met donkergroen, terracotta en licht- en donkerblauw om een vleugje kleur toe te voegen.

Het is ook belangrijk om kleurcontrasten te gebruiken. Dit betekent het gebruik van een donkere kleur om lichtere kleuren af te wisselen. Bijvoorbeeld door een lichte, aardetinten muur te combineren met meubels van donkerder hout en zwarte accessoires. Dit kan bijvoorbeeld ook door een donkere houten vloer te combineren met lichte meubels en planten.

Binnen de categorie eetkamerstoelen hebben wij bijvoorbeeld deze vier stoelen in het assortiment. Hofu, Misaki, Yanai en Kushi zijn alle vier eetkamerstoelen die gemaakt zijn voor deze interieurstijl. De zachte kleuren, ronde vormen en metalen onderstellen blenden volledig in met Japandi. Schuif deze aan een organisch gevormde tafel en je hebt een geweldige eetkamerset. 

Vormgeving: it’s all in the details
De meubels in een Japandi interieur zijn vaak eenvoudig, minimalistisch, strak en functioneel. Ze hebben een eenvoudig ontwerp met strakke lijnen en subtiele details. Om het Japandi interieur af te maken, gebruik je geometrische en organische vormen. Denk aan rechthoeken, cirkels, lijnen en vierkanten. Deze vormen geven het interieur structuur, waardoor het een harmonieuze en rustige sfeer krijgt. 

Ook worden er vaak natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, leer en stof. De meubels hebben vaak houten frames, kussens met stof beklede zittingen en kleine, minimalistische accessoires. Vaak zit het zitgedeelte van een fauteuil of zitbank dichterbij de grond dan normaal.

Eiken houten Tv-meubel Estée is een meubelstuk dat hier haarfijn bij aansluit. De strakke lijnen, de warme kleur en de subtiele details (latjes) maken het een enorme eyecatcher. 

Accessoires: geïnspireerd op de cultuur

Een ander belangrijk onderdeel van de Japandi stijl zijn de accessoires. De accessoires zijn vaak geïnspireerd op Japanse kunst en cultuur. Denk aan kleurrijke kimono's, kussens met traditionele Japanse prints, katoenen lakens en kunstwerken. Deze accessoires geven het interieur van je huis een unieke uitstraling. Ook accessoires zoals katoenen lakens, waaiers en stoffen lampen zijn vaak geïnspireerd op de Japanse kunst en cultuur. Een voorbeeld van zo’n stoffen lamp is Plumeria die zowel als vloerlamp, hanglamp en tafellamp te verkrijgen is. 

Wil jij de Japandi stijl toepassen in jouw woonkamer? 
Bekijk dan onderstaande tips:  

1: Kies neutrale kleuren. De basis van een Japandi interieur is neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige en zwart. Kies deze kleuren voor je meubels en accessoires om de rustige sfeer te behouden.

2: Kies houten meubels. Hout is een essentieel onderdeel van een Japandi interieur. Kies voor houten meubels en accessoires om het Scandinavische element toe te voegen.

3: Kies accessoires met Japanse invloeden. Voeg wat Japanse invloeden toe aan je interieur met accessoires zoals rijstpapieren lampen, kimono's, zwarte vazen en houten wandpanelen.

4: Kies functionele items. Een Japandi interieur is een stijl die gericht is op het behouden van rust. Kies dus meubels en accessoires die voldoen aan esthetische en functionele behoeften.

5: Voeg planten toe. Planten zijn een essentieel onderdeel van een Japandi interieur. Kies voor gras, bamboe of een (kleine) Japanse bonsai boom.

6: Gebruik kunst. Kunst is een goede manier om je Japandi interieur te accentueren. Kies voor foto's of schilderijen met Japanse invloeden.

Met deze tips kun je een Japandi interieur creëren dat je huis een rustige sfeer geeft. Kies neutrale kleuren, houten meubels, accessoires met Japanse invloeden, functionele items, planten en kunst om je interieur te verfraaien. Wil je weten welke meubels van Firma Hout & Staal aansluiten bij deze interieurtrend? Kom bij ons langs in de showroom of maak een afspraak. Onze interieurstyliste geeft jou een rondleiding geïnspireerd op deze woonstijl.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.