Zoveel keuze: het perfecte tafelframe voor jouw interieur | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
17Mei2023
Zoveel keuze: het perfecte tafelframe voor jouw interieur

Zoveel keuze: het perfecte tafelframe voor jouw interieur

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een mooie eettafel kan de hele uitstraling van je eetkamer veranderen. Hij trekt de aandacht en is daarnaast multi-inzetbaar als ontmoetingsplek, kantoor of natuurlijk om er een heerlijke zelfgemaakte maaltijd op te presenteren. Als het gaat om het kiezen van het perfecte frame voor je handgemaakte eetkamertafel zijn er talloze opties. Of u nu op zoek bent naar een strak en modern ontwerp of juist een rustiek en traditioneel gevoel wilt creëren, voor iedere stijl is er een passend frame. Wij nemen je in dit artikel mee langs de verschillende tafelframes waaruit je kan kiezen wanneer je jouw perfecte tafel samenstelt.

Angelwing-frame

Een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een uniek en opvallend frame is het angelwing-frame. Dit frame is ontworpen om de indruk te wekken van twee vleugels die zich uitslaan. Afhankelijk van het model zitten de “vleugels” van de angelwing aan de korte kant van de tafel (angelwings zijpoot) of beginnen ze juist in het midden aan hun vlucht (angelwings middenpoot). Deze stijl geeft je tafel een prachtige, luchtige en moderne uitstraling. De variant waarbij de angelwings zich aan de zijkanten van de tafel bevinden, geeft vanzelfsprekend iets meer beenruimte onder de tafel. Dit is ideaal wanneer je met een grote familie of vriendengroep wil genieten van elkaars gezelschap.

Matrix-frame

Voor een meer geometrisch en modern ontwerp kan je kiezen voor het matrix-frame, dat een strakke en symmetrische uitstraling heeft. Hierbij ligt het verbindende punt direct onder tafel, waarna er vier armen van de constructie het tafelblad omhoog houden. Alhoewel het frame zich voornamelijk in het midden bevindt, behoud je door het ontwerp relatief veel beenruimte onder de tafel.

Houten-frame

Het houten poten frame is daarentegen weer perfect voor mensen die op zoek zijn naar een rustieke uitstraling, waarbij de natuurlijke schoonheid van het hout wordt benadrukt. Deze klassieke stijl blijft jaar na jaar terugkomen en met de juiste verzorging kan je houten tafel al deze jaren dienen als stralend en natuurlijk middelpunt van jouw woning. Doordat zowel het tafelblad als de poten van hetzelfde materiaal zijn, worden de lijnen niet onderbroken en geeft het je tafel een rustige uitstraling.

XY-frame

Een ander klassiek ontwerp met een moderne stalen twist is het XY-frame. Hierbij zijn de tafelpoten in een X-vorm aan de zijkanten van de tafel geplaatst, waardoor er onder de tafel veel beenruimte overblijft. Dit frame biedt een visueel interessante look die een perfecte basis biedt om al je meubels te laten stralen. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor een recht XY-frame of een schuin XY-frame. Met deze laatste keuze geef je jouw tafel een speelse look en zwak je de harde lijnen iets af. Als je voor deze stijl gaat, maakt een ovaal of kiezelvormig tafelblad jouw nieuwe aanwinst compleet.

Mikado-frame

Het mikado middenpoot frame heeft een ontwerp dat wel iets weg heeft van het matrix-frame, met als grootste verschil dat bij het mikado-frame het binnenwerk ogenschijnlijk willekeurig is. Deze speelse look doet denken aan de stapel stokjes van een Mikado-spel. Deze eyecatcher is de kers op de spreekwoordelijke taart Het unieke patroon is de perfecte aanvulling op een strak en modern interieur.

Hairpin-frame

Wie van eenvoudige en minimalistische ontwerpen houdt, is het hairpin middenpoot frame perfect. Dit frame heeft vier poten met een opengewerkt middendeel. Alhoewel dit frame in eerste instantie veel weg heeft van de angelwing middenpoot is het hairpin-frame een stuk compacter. Hierdoor kan je jouw voeten ook prima kwijt onder een kleine of ronde tafel en de stoelen gemakkelijk aanschuiven. 

X-frame

Het X-frame is een klassieke, minimalistische optie, waarbij de tafelpoten zijn geplaatst in de vorm van een "X". Dit laat veel ruimte vrij onder de tafel en brengt alle aandacht richting het tafelblad. Door een opvallend tafelblad te kiezen maak je jouw ontwerp het middelpunt van je woon- of eetkamer.

Huis-frame

Tenslotte is er nog het huis-frame. Deze dankt zijn naam aan het ontwerp dat wel iets weg heeft van de vorm van een klassiek huis. Dit frame is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een speels en uniek ontwerp, zonder in te boeten aan strakke lijnen of beenruimte. Steek je voeten bij dit ontwerp maar lekker onder de tafel, want er is ruimte genoeg.

Ongeacht welk frame je ook kiest, onze tafels worden volledig op maat gemaakt. Dat betekent dat je de volledige vrijheid hebt om je eigen ontwerp te creëren en jouw eigen unieke stijl te benadrukken. Om het tafelframe helemaal af te maken, is er ruim keuze uit honderden RAL-kleuren en soorten afwerkingen. Ben jij meer fan van hoogglans of ga jij voor een prachtige matte afwerking? Alles is mogelijk. Kies voor een kleur en afwerking die volledig aansluit bij jouw unieke stijl. Zo weet je zeker dat al je meubels perfect bij elkaar passen. Nog op zoek naar advies? Onze interieurexperts denken graag met je mee. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak via onzewebsite


Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.