Onmisbaar tijdens de Paasdagen: een feestelijke eettafel | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
22Mar2024
Onmisbaar tijdens de Paasdagen: een feestelijke eettafel

Onmisbaar tijdens de Paasdagen: een feestelijke eettafel

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

Er is altijd wel reden voor een feestje, toch? Of je nou een verjaardag, nieuwe baan of feestdag viert. Vaak verzamel jij je lievelingspersonen rond de tafel om te proosten op deze feestelijke gebeurtenis. De ene bijeenkomst vraagt om meer decoratie op tafel dan de ander. Neem bijvoorbeeld Pasen. Een feestdag die vraagt om een vrolijke en gekleurde tafelsetting. Trek alles uit de kast voor een gezellige Paasbrunch!

  1. Tafelsetting: het podium voor decoratie
  2. Op je paasbest: stel een kleurenpalet samen
  3. Tafeltje dekje: tafelkleden, placemats en lopers
  4. Servies: van een mooi bord kan je wél eten
  5. Creatief: een eitje hoort erbij
  6. Fleurige bloemen: extra sfeervol
  7. Kleurrijk eten: om van te smullen

Tafelsetting: het podium voor decoratie

Zowel een ronde, rechthoekige of ovale tafel is geschikt voor feestelijke ontbijtjes, brunches en diners. Een organische eettafel brengt het gezelschap dicht bij elkaar. Iedereen kan elkaar aankijken en al het lekkers staat voor iedereen binnen handbereik. Met een rechthoekige tafel heb je over het algemeen meer ruimte voor alle decoratie, servies, lekkernijen en - niet geheel onbelangrijk - jouw gasten! 

Een ovale tafel combineert deze vormen én voordelen met elkaar. Daarnaast zorgt een tafel in deze vorm meteen voor een speelse en natuurlijke uitstraling. Heb je jouw ideale podium? Dan wordt het nu tijd voor een heus decoratieplan! 


 
Op je paasbest: stel een kleurenpalet samen<

Er wordt vaak gezegd: “Een goed begin is het halve werk”. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een tafelsetting begint bij een afgestemd kleurenpalet. Welke kleuren wil jij allemaal op tafel terugzien? Hierbij kan je rekening houden met de kleuren die te zien zijn in jouw interieur. Bijvoorbeeld van de eetkamerstoelen, fauteuil, bank of bloemen en sierkussens. 

Pasen is een vrolijke dag, waar dan ook uiteraard vrolijke kleuren bij horen. Nou is het voor iedereen persoonlijk van welke kleur hij of zij vrolijk wordt. Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor zachte pasteltinten of aardse kleurtinten in combinatie met wit. Ga voor een kleurenpalet bestaande uit maximaal vier kleuren. Twee hiervan vormen de basis en de overige twee kleuren zorgen voor kleuraccenten en contrast. Heb jij al kleuren in gedachte? Wanneer je dit voor jezelf helder hebt, kan je heel gericht én op tijd op zoek gaan naar decoratie in deze kleuren. 


Tafeltje dekje: tafelkleden, placemats en lopers

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met een groter gezelschap aan tafel is de kans dat er geknoeid wordt een stuk groter. Jij wilt jouw eettafel natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen vlekken. Een tafelkleed of placemat functioneert als het ware als een soort schild. Tegenwoordig zijn deze in allerlei soorten materialen, kleuren, patronen en vormen verkrijgbaar. Kies bij een feesttafel voor een neutrale basis/ondertoon. Dit zorgt ervoor dat je helemaal los kan gaan met gekleurd servies, servetten en accessoires zonder dat het té druk wordt. Natuurlijk kan je dit ook volledig omdraaien. Dus een drukker tafelkleed met servies en accessoires in rustige kleuren. 

Een placemat wordt al snel als alternatief gezien van een tafelkleed, maar minder snel als aanvulling. Wanneer je een extra placemat plaatst tussen het bord en het tafelkleed creëer je op een simpele manier meer diepte en contrast aan tafel. Om in de paassferen te blijven is het een leuk idee om placemats te gebruiken die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal! Wil je toch graag iets van je tafel laten zien? Dan is een placemat eventueel in combinatie met een loper een goed (en speels) idee! 


Servies: van een mooi bord kun je wél eten

Stijlvol servies maakt van iedere maaltijd een feestje en laat het eten stiekem ook nét iets beter smaken. Natuurlijk hoef je niet elke keer je servies te vervangen bij een feestelijke gebeurtenis, maar met een paar nieuwe bordjes, glazen of servetten oogt de tafel direct al heel anders. Door verschillend servies met elkaar te mixen ontstaan de mooiste combinaties.

Wij raden aan om voor Pasen extra servies te gebruiken. Stapel bordjes op elkaar van verschillende groottes en kleuren die goed bij elkaar passen. Dit geeft een chique sfeer op tafel. Wit servies is een goede basis, dit kan met alle kleuren gecombineerd worden en bij ieder feestelijk diner op tafel gezet worden. Maar toch leent Pasen zich enorm goed voor leuke en gekleurde borden. Even wat anders dan anders! 


Creatief: een eitje hoort erbij

Bij een Paasontbijt of brunch zijn eieren zeker niet weg te denken. Het beschilderen en verstoppen van eieren is een eeuwenoude traditie dat nog steeds bij Pasen hoort. Door de eeuwen heen zijn we steeds creatiever geworden met eieren

In plaats van de eieren te beschilderen met verf, is het ook mogelijk om dit te doen met natuurlijke kleurstoffen. Kook de eieren in water met voedsel dat veel kleur heeft en dit tijdens het koken afgeeft. Denk bijvoorbeeld aan bietensap, spinazie of blauwe bessen. Door een scheutje azijn toe te voegen geeft de groente of het fruit meer zijn kleur af.

Wil jij jouw ochtendgasten verrassen met een lekker eitje? Maak dan van jouw eitje een schattig konijntje. Gebruik een zwarte of gouden stift om een gezichtje te tekenen op de eierschaal en vouw hier een servet omheen. Bind deze aan de bovenkant vast met een stuk touw of elastiek en vouw de uiteinden iets naar buiten. Zo krijgt het ei ineens lieve, kleine konijnenoortjes! Het leukste is om hier échte linnen of katoenen servetten voor te gebruiken.

Een gewone eierdoos kun je omtoveren tot hét object van de tafel. Zie het als een soort decoratieve schaal waar jij de eieren op presenteert. Verf de doos in een mooie kleur, bijvoorbeeld goud, en maak van de eieren kleine kunstobjecten. Alle ogen zullen op ze  gericht zijn. 


Fleurige bloemen: extra sfeervol

Een vaas met bloemen hoort in iedere woonkamer thuis. Pasen of geen Pasen, bloemen voegen écht iets toe. Vooral kleur. Door middel van bloemen, maak je zeker een statement met kleur. De Paasdagen vallen midden in de lente. Het is dus leuk en toepasselijk om bloemen te gebruiken die dit seizoen symboliseren. Denk hierbij aan bloesemtakken,

tulpen, narcissen, anemonen, ranonkels, lathyrus en limonium. Ook hier geldt, lekker mixen en matchen. Des te meer kleur, des te meer “fleur”.


Kleurrijk eten: om van te smullen

Houd jij de tafelsetting liever basic en naturel? Dat kan ook prachtig zijn! Hierdoor spatten de kleuren van tafel. De tafelsetting is in dit geval jouw “lege” canvas en het groente, fruit en beleg is de verf. Kies bijvoorbeeld voor knalroze granaatappelpitjes, groene druiven, oranje jus d’orange en donkerrode jam. Alles bij elkaar zorgt voor een gezellige en kleurrijke tafelsetting! 

 

Zo, dat was een heel lijstje. Nu heb jij genoeg “ingrediënten” om van jouw Pasen een feestje te maken. Aan het decor zal het in ieder geval niet liggen. Fijne Pasen!

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.