Tips bij de aanschaf van een eetkamertafel - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
30Mei2024
Welk onderstel kies ik voor mijn eettafel?

Welk onderstel kies ik voor mijn eettafel?

Door: SabineReacties: 0

Welk onderstel kies ik voor mijn eettafel?

Een eettafel moet niet alleen functioneel zijn, maar moet ook een hoogtepunt zijn in jouw interieur. Een cruciaal aspect bij het kiezen van de perfecte tafel is de keuze van het juiste onderstel. In deze blog geven we tips waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een onderstel.

Hout of Staal?

De vorm en het materiaal van het onderstel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je tafel. Bij Firma Hout en Staal kan je kiezen tussen stalen en eikenhouten tafelpoten en tussen middenpoten en zijpoten.

De voordelen van stalen poten op een rijtje:

  • Stalen eettafelpoten zijn buitengewoon sterk en duurzaam. Ze kunnen zware tafelbladen ondersteunen.
  • Stalen poten worden gepoedercoat waardoor je de vrijheid hebt om een RAL kleur naar wens te kiezen en de tafelpoot te laten matchen met andere items in jouw interieur.
  • Gepoedercoat staal vergt geen onderhoud
  • Staal is volledig recyclebaar, wat betekent dat je met stalen tafelpoten een milieubewuste keuze maakt zonder in te boeten op stijl of kwaliteit

De voordelen van eikenhouten poten:

  • Eikenhout staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid.
  • Eikenhouten poten passen bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel en rustiek tot modern en Japandi.
  • Door eikenhout uit verantwoord bosbeheer te gebruiken is het een milieuvriendelijke keuze. Bovendien kan hout gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt.
  • Met zijn warme tinten en kenmerkende nerfpatronen heeft eikenhout een natuurlijke uitrstraling die elke ruimte verrijkt. Het voegt een gevoel van warmte en authenticiteit toe aan het interieur.

Middenpoot of Zijpoot?  

Bij het kiezen van een eettafel is één van de belangrijkste overwegingen de keuze tussen middenpoot of zijpoten. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen, kies wat past bij jouw woonwensen.

De voordelen van een middenpoot:

  • Maximaal aantal stoelen aan een kant: Omdat er geen poten aan de uiteinden van de tafel zijn, zijn er geen obstakels voor stoelen. Dit zorgt voor meer comfort en gemak bij het plaatsen en verschuiven van stoelen rondom de tafel.
  • Stabiliteit: Dankzij de centrale plaatsing verdeelt een middenpoot het gewicht gelijkmatig over de hele tafel. Dit resulteert in een stabiele en stevige constructie.
  • Ruimtebesparend ontwerp: In vergelijking met tafels met zijpoten neemt een middenpoot minder vloerruimte in beslag. Dit maakt een middenpoot ideaal voor kleinere eetruimtes of kamers waar efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte belangrijk is.

De voordelen van zijpoten:

  • Beenruimte: Omdat zijpoten zich aan de zijkanten van de tafel bevinden, bieden ze optimale beenruimte voor mensen die aan de tafel zitten.
  • Stabiliteit: Zijpoten bieden een solide en stabiele basis voor de eettafel, wat essentieel is voor het voorkomen van wiebelen tijdens het gebruik.
  • Esthetiek: Zijpoten blijven zichtbaar wanneer de stoelen om de tafel staan. Ga los met het ontwerp en maak van jouw tafel een blikvanger.
  • Flexibiliteit: Zijpoten kunnen worden aangepast aan verschillende tafelbladvormen en -formaten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes en interieurs.

Tips

  • Controleer goed bij een middenpoot of je alle stoelen aan kunt schuiven. Sommige modellen zijn geschikt voor 2 of 4 stoelen per zijde, bijvoorbeeld Angelwings middenpoten en het Hairpin frame. Andere poten kunnen ook goed toegepast worden met 3 stoelen aan een zijde, bijvoorbeeld het Matrix frame of Mikado frame. 
  • Bij tafels met organische vormen, zoals eettafel Leaf, is een middenpoot het meest praktisch. Toch liever een zijpoot? controleer goed waar de poot gemonteerd kan worden en of er voldoende ruimte is voor jouw stoelen.
  • Durf te experimenteren. Laat het frame en de stoelpoten bijvoorbeeld in een kleur coaten passend bij jouw interieur. Dit kan in een mooie bronstint, of ga los en kies voor een roze poot.

Tafelblad hergebruiken?

Hoewel onderstellen vaak samen met tafelbladen worden verkocht, kun je bij ons ook afzonderlijke onderstellen en tafelbladen kopen. Dankzij onze maatwerkproductie in onze eigen werkplaats hebben we veel flexibiliteit in ons aanbod. Hierdoor zijn onze onderstellen ook los verkrijgbaar, handig als je jouw huidige eettafel een nieuw leven in wil blazen.

Meer informatie? Neem contact op of kom langs in de showroom.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.