Blog - Kiezelvormige eetkamertafels: is deze trend iets voor jou? - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
26Mei2023

Kiezelvormige eetkamertafels: is deze trend iets voor jou?

Kiezelvormige tafels zijn de nieuwste trend in interieurland en worden steeds populairder bij zowel ontwerpers als consumenten. Geïnspireerd door de organische vormen van kiezelstenen, bieden deze tafels een unieke en eigentijdse uitstraling die perfect past bij moderne en minimalistische interieurs. In dit artikel vertellen wij jou in welke interieurstijlen deze tafel als een kunstwerk schittert. 

Organische gevormde tafels

Wist je dat de trend van organische eettafels is ontstaan vanuit de behoefte om meer natuurlijke vormen en materialen in het interieur te brengen? Tafels met organische vormen hebben namelijk geen strakke lijnen en rechte hoeken, maar zijn geïnspireerd op de vormen die we in de natuur tegenkomen, zoals bomen en rotsen.

Het idee achter deze trend is om het interieur een meer organische en rustgevende uitstraling te geven en om een gevoel van verbinding met de natuur te creëren. Organische eettafels zijn dan ook gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen, en sommige ontwerpen hebben zelfs onbewerkte randen om de natuurlijke uitstraling te versterken.

Het leuke aan deze trend is dat er eindeloos gevarieerd kan worden met kleuren, vormen en materialen, waardoor elke organische eettafel uniek is. Zo wordt de eettafel niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een kunstwerk dat het middelpunt van de kamer vormt.

Modern: doorbreek het lijnenspel

Een modern interieur wordt gekenmerkt door openheid en ruimte, waarbij de woonkamer en keuken vaak met elkaar zijn verbonden door middel van stalen deuren en er veel lichtinval is door grote ramen. In dit type interieur worden vaak op maat gemaakte meubels, design meubels en inbouwkasten gebruikt en wordt er gebruik gemaakt van neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs om een ontspannen sfeer en cohesie te creëren.

Hoewel moderne woonstijlen vaak strakke materialen en lijnen bevatten, is het ook mogelijk om organische vormen te integreren, zoals een eettafel met kiezelvormige contouren. Het is belangrijk om te kiezen voor een tafel met een poot in een neutrale kleur en een rustig tafelblad, zodat deze goed past in het moderne interieur. Bij ons is het mogelijk om een kiezelvormige eettafel op maat samen te stellen, zodat deze perfect past in jouw eetkamer. Zo kun je genieten van een bijzonder meubelstuk dat zowel uniek als functioneel is. Combineer dit moderne interieur met de eetkamerstoel Uniq, deze past geweldig in een modern interieur en dit kan je mooi decoreren met de wandkleden Grunge en Drops. Keep life simple. But functional. 

Bohemian: spelen met kleuren en vormen

Welkom in de kleurrijke wereld van het bohemian interieur! Hier draait alles om levendige tinten zoals rood, oranje, blauw en paars, gecombineerd met warme aardse kleuren. Het is een kunst om deze kleuren zorgvuldig op elkaar af te stemmen en zo een harmonieus geheel te creëren. De ruimte moet immers een warme en kleurrijke uitstraling hebben om de bohemian sfeer compleet te maken.

En wat past er nu beter bij deze interieurstijl dan een kiezelvormige eettafel? Met zijn organische vormen brengt deze tafel een natuurlijke, ontspannen en creatieve sfeer met zich mee. Bij ons heb je de vrijheid om je eigen kiezelvormige tafel samen te stellen, met keuze uit verschillende vormen, kleuren en materialen. In een bohemian interieur kun je prachtig spelen met aardse elementen, dus een organische tafel in mooie tinten bruin en beige is een uitstekende keuze. 

Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een betoverende eethoek waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en inspirerende gesprekken. Met een kiezelvormige tafel als pronkstuk geef je je bohemian interieur een extra vleugje natuurlijke schoonheid en een unieke uitstraling. Eetkamerstoel  Ivo past ideaal in dit Bohemian interieur en samen met wat natuurlijk groen, zoals deze olijfboom met een aards kleurige pot, kom je terecht in een levendige ruimte. Daarbij kun je de ruimte nog wat decoreren met kussens in aardse kleuren, bijvoorbeeld met het Sierkussen Saison Brown of het Sierkussen Fuse Brown.Good vibes only. 

Landelijk: gezellig en sfeervol

Een kiezelvormige eettafel past perfect in een landelijk interieur. Deze woonstijl staat bekend om het gebruik van lichte kleuren zoals wit, grijs, crème, (ijs)blauw, groen en zwart. Hierdoor lijken kleinere ruimtes groter en creëer je een ruimtelijk gevoel, wat niet alleen geschikt is voor grote woonboerderijen maar ook voor kleinere huizen.

Door een kiezelvormige tafelblad van robuust hout met een stoere, stalen onderpoot toe te voegen, creëer je een perfecte balans tussen organische vormen en landelijke sfeer. Het resultaat is een rustieke en gezellige uitstraling van de ruimte. Om de ruimte verder aan te kleden, kun je gevlochten manden en kussens, houten kasten, natuurlijke stoffen en comfortabele eetkamerstoelen toevoegen waar je heerlijk op kunt ontspannen.

De kiezelvormige eettafel is niet alleen functioneel, maar ook een prachtig decoratiestuk dat de aandacht trekt. Door de natuurlijke uitstraling past deze tafel perfect in een landelijk interieur en creëer je een warme en uitnodigende sfeer in de eetkamer. Combineer dit interieur met de eetkamerstoel Jade en gezellige tafellamp GinsEen huis dat uitstraalt: Wees welkom! 

Retro: the funky mix

In een retro interieur spelen vintage meubels een belangrijke rol. Om deze stijl te creëren worden vaak gedurfde kleuren en opvallende materialen gebruikt. Door slim gebruik te maken van kleurcombinaties ontstaat er een harmonieus geheel. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, blauw en oranje. Deze kleurcombinaties mogen dan wel gewaagd zijn, maar als je de rest van de ruimte rustig houdt, ontstaat er een stijlvolle, retro sfeer.

Een onmisbaar element in deze gedurfde woonstijl is de kiezelvormige eettafel. Door organische vormen te combineren met gedurfde eetkamerstoelen of een eetkamerbank creëer je een echte retro-chique eetkamer. Bij ons kun je jouw eigen organische tafel samenstellen en zelfs de kleuren van het tafelblad en de poten aanpassen om deze perfect te laten passen in jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende tafelpoot met een rustig tafelblad, waardoor de tafel een echte eyecatcher wordt in jouw retro interieur.Voor in het retro interieur kun je geometrische eetkamerstoelen aanschaffen, bekijk bijvoorbeeld de eetkamerstoel Roos. Daarnaast kan je de ruimte ook nog extra aankleden door de ronde Scoop spiegeltjes aan de muur te hangen. Get your groove on!

Scandinavisch: where function meets coziness

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door een minimalistische, frisse en warme uitstraling met veel wit, neutrale kleuren en houten elementen. Een perfecte toevoeging aan deze stijl is een kiezelvormige eettafel. De natuurlijke textuur en vorm van de tafel passen namelijk perfect bij het gebruik van natuurlijke materialen in een Scandinavisch interieur.

Bij het samenstellen van een kiezelvormige eettafel voor je Scandinavische interieur, kun je kiezen voor een eenvoudig houten tafelblad in combinatie met een witte onderpoot om de frisse uitstraling te behouden. Door de toevoeging van veel groene planten en decoraties, zoals een roze vloerkleed of kussens, creëer je een gezellige sfeer in de ruimte.

Met deze combinatie van natuurlijke elementen en lichte kleuren creëer je een Scandinavische eetruimte die niet alleen functioneel is, maar ook warm en uitnodigend. Een kiezelvormige tafel is hierbij het perfecte middelpunt om gezellig samen te komen tijdens diners met vrienden of familie. Bij het Scandinavische interieur hoort de hanglamp Nimbus helemaal thuis. Daarnaast kan je met de vrolijke eetkamerstoel Lenn al je vrienden en familie uitnodigen voor een gezellige borrel, met deze eetkamerstoel creëer je een echte Scandinavische sfeer. Skol!

Japandi: natuurlijke eenvoud

De kiezelvormige eettafel is een fantastische keuze voor een Japandi interieur vanwege de harmonie tussen natuurlijke elementen en minimalistisch design. De organische vorm en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout passen perfect bij de serene en rustgevende sfeer die kenmerkend is voor een Japandi interieur. De tafel voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan de ruimte, terwijl de strakke lijnen en eenvoudige kleurencombinaties zorgen voor een minimalistische uitstraling. Met een kiezelvormige eettafel creëer je een perfecte balans tussen de Japanse esthetiek en het Scandinavische minimalisme, waardoor een unieke en serene eetervaring ontstaat. Om de zachte kleuren van het Japandi interieur terug te laten komen is de eetkamerstoel Masaki een leuke overweging. Combineer dit met het mooie beige Dolce vloerkleed in het rond of rechthoekig. Oh, en vergeet de verlichting niet. Denk bijvoorbeeld aan de lampen van By-Boo. Wil je meer weten over deze woonstijl? Wij hebben daar een artikel over geschreven. Namasté.

Ga jij voor Pebble?

Het kiezelvormige tafeldesign van Firma Hout & Staal heet: Pebble. Hét perfecte organische model voor een grote eethoek óf juist voor in de kleinere eethoek. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het een tafel die erg goed blend met verschillende woonstijlen. Wat ons betreft is dit een kei in huis! Ben jij ook verliefd geworden op deze eettafel? Stel jouw eigen exemplaar samen via onze online tafelconfigurator.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.