Kies de eettafel die past bij jouw interieur! | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
07Sep2018
Eettafel stress: Welke eettafel past het beste bij jouw interieur?

Eettafel stress: Welke eettafel past het beste bij jouw interieur?

Door: Firma Hout& Staal Reacties: 0

1. Houd rekening met de ruimte die je hebt

De ruimte die je tot je beschikking hebt, bepaalt natuurlijk welke vorm eettafel je kunt kiezen. Wij houden bijvoorbeeld erg van grote eettafels. Maar wat niet past, past niet. Het is namelijk helemaal niet handig als je steeds tegen de tafel aanloopt of amper de eetkamerstoelen naar achteren kunt schuiven. Het is verstandig een looppad achter de stoelen te rekenen van ongeveer 1.20 meter. Dan kan er gemakkelijk iemand achterlangs lopen, ook wanneer iemand op de stoel zit. Staat de tafel niet op een plek waar vaak iemand achterlangs loopt? Dan is een ruimte van 70 centimeter achter de stoel voldoende.

 

 

Eettafel eiken 45 mm 

 

2. Kies de vorm van de eettafel

Er bestaan veel vormen eettafels. Zo maken wij bij Firma Hout en Staal ronde, rechthoekige, vierkante en ovale eettafels. Veel mensen kiezen voor een rechthoekige eettafel. Deze is makkelijk tegen een muur te plaatsen, maar ook in het midden van een ruimte is deze tafel een praktische keuze. Aan een rechthoekige tafel van 2 meter lang passen al snel 6 tot 8 stoelen. Ook is deze vorm makkelijk te combineren met een eetkamerbank. Heb je dus weinig ruimte in huis of wil je graag efficiënt gebruik maken van een hoek in de eetkamer? Kies dan een rechthoekige of vierkante tafel!

 

 

Steeds meer mensen kiezen ook voor een ronde eettafel. Het is goed om je te realiseren dat een ronde eettafel meer ruimte inneemt dan een rechthoekige eettafel. Daarentegen is een ronde eettafel wel erg gezellig en flexibel, je plaatst er gemakkelijk even een stoel tussen.

 

 

En dan is er natuurlijk nog de ovale eettafel. Een ovale tafel zorgt voor een chique en luxe uitstraling, maar neemt veel ruimte in. Vaak staan er minder stoelen om een ovale tafel omdat de uiteinden wat smaller zijn, maar je plaatst er wel gemakkelijk extra stoelen bij. Ideaal wanneer er een grote groep komt eten!

 

 

3. Kies het materiaal van de eettafel

Het is duidelijk dat eettafel is verschillende vormen en maten komen, maar ook in materiaal is er veel keuze. Bij Firma Hout en Staal werken we voornamelijk met steigerhout en eikenhout, maar ook daarin heb je weer veel verschillende keuzes. Zo kan je kiezen voor een effen of robuust blad. Of misschien is een boomstamblad wel wat voor jou. Wil je echt iets bijzonders? Laat je tafelblad dan opvullen met epoxy!

 

Robuust steigerhouten tafelblad met een grey wash beits

 

 

Massief eiken boomstamblad met epoxy vulling.

 

4. Houd rekening met de dikte van het tafelblad

Een dik blad is erg mooi, maar voor een lang persoon is het wel moeilijker om tussen de zitting van de stoel en de onderkant van de tafel te passen. Ook lukt het bij een dik tafelblad soms niet om met je benen over elkaar te zitten. Denk ook aan de eventuele leuningen van de stoelen die over de tafel moeten kunnen! Als blijkt dat dat niet past, verlies je veel loopruimte.

 

 

We hopen dat deze blog het kiezen van de perfecte eettafel iets makkelijker maakt. Ben je er nog niet uit welke eettafel het beste bij jou past? Kom dan eens langs in onze showroom, wij helpen je daar graag verder!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.