voordelen-steigerhout-meubelen-tafels-nadelen - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
10Oct2017
Voordelen van gebruikt steigerhout

Voordelen van gebruikt steigerhout

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Zes voordelen van steigerhouten meubelen (en drie nadelen).

Steigerhout? Waarom zou je meubels maken van steigerhout? Steigerhout is soms al jaren gebruikt op de bouw, er hebben honderden metselaars en timmerlieden overheen gebanjerd… niet erg logisch om daar een tafel van te gaan maken. En toch is steigerhout zeer populair. De laatste jaren worden er steeds meer steigerhouten tafels en kasten verkocht en soms zie je zelfs een compleet steigerhouten interieur. Waarom kiezen mensen voor meubilair van steigerhout? We vertellen graag meer over de voordelen van steigerhout (en de nadelen ook trouwens).

 

Voordelen van steigerhout

Voordeel 1. Steigerhout is praktisch in het gebruik

Steigerhout heeft minimaal 12 maanden en soms veel langer op een bouwplaats in een steiger gelegen. Daarbij heeft het heel wat over zich heen gekregen. Naast regen en sneeuw ook grote bouwvakkers, cement, verf en natuurlijk laat ook wel eens iemand een hamer of een stapel bakstenen op de steiger vallen. Of er komt een lange kras in tijdens het opbouwen en vervoeren, want steigerhout is veel op reis.
Voordat wij er meubels van maken, maken we het steigerhout weer toonbaar door het te schuren. En natuurlijk halen we de te zeer beschadigde en vervuilde stukken er uit. Het resultaat is een meubel – bijvoorbeeld een tafelblad – dat duidelijk geleefd heeft. En dat daardoor ook niet 'besmettelijk' is. De kinderen kunnen er op knutselen en als je er eens iets zwaars op laat vallen of je prikt er met een schaar in, is dat gewoon een extra plekje of butsje, waar je tafel alleen maar nóg meer doorleefd van wordt. Heel relaxt om je niet meer druk te hoeven maken over krassen op je meubelen!

Voordeel 2. Steigerhout is makkelijk te onderhouden

Afgezien van het feit dat gebruikssporen niet storen, kun je het steigerhout ook heel gemakkelijk onderhouden. Een (te) grote vlek? Even de schuurmachine er overheen en de tafel is weer in orde. Overigens verkopen wij onze tafels en meubelen desgewenst voorbehandeld met uitstekende beits, die heel goed vocht- en vuilafstotend is. Je hebt er geen omkijken naar.

Voordeel 3. Steigerhout op maat maken is gemakkelijk

Wij kopen zelf ons gebruikte steigerhout van steigerbouwers en aannemers. Doordat we onze eigen timmerfabriek en meubelmakerij hebben, kunnen we de meubelen relatief voordelig op maat maken. Gebruikt (gerecycled) steigerhout legt geen enorme afstanden af dus het is ook nog eens ecologisch verantwoord.

Voordeel 4. Steigerhout is 'uitgewerkt'

Gebruikt steigerhout heeft minstens een jaar de tijd gehad om te werken en te zweten op de bouw. Het is dus letterlijk en figuurlijk uitgewerkt en zweet nagenoeg geen hars meer. Dit in tegenstelling tot nieuw steigerhout en zogenaamd 'old look' steigerhout. Dat is behandeld om er oud uit te zien maar blijft wel gewoon werken en zweten en krijgt nooit de uitstraling van gebruikt steigerhout.

Voordeel 5. Steigerhout is goed voor het milieu

Na het gebruik op de bouw is steigerhout afgeschreven. Afval. Maar wij maken er nog steeds hartstikke mooie meubels van. Dat is dus beter dan meubels waar je apart hout voor moet kappen.

Voordeel 6. Steigerhout is tijdloos

Je kunt steigerhout wel vergelijken met een oude spijkerbroek. Het heeft geleefd, het heeft karakter en naarmate het ouder wordt, wordt het alleen maar mooier. Een nieuwe tafel vertoont na een tijdje slijtage, maar een tafel van gebruikt hout is na een jaar of vijf nog steeds een tafel van gebruikt hout. En doordat wij oud steigerhout combineren met strakke, chique stalen frames hebben onze steigerhouten tafels toch een zekere klasse.

Nadelen van steigerhout

Eerlijk is eerlijk, steigerhout heeft niet alleen voordelen. Wij zijn daar heel open in, omdat we vinden dat een klant moet weten waar hij of zij aan toe is. Zeker als je online steigerhouten meubels bestellen wilt, is het goed om bewust te kiezen voor steigerhout.

Nadeel 1. Holle of bolle steigerhouten planken

Steigerplanken kunnen bij het drogen of na het verwerken tot meubel toch nog iets werken en daardoor hol of bol trekken. Wij doen er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen. Ten eerste door de planken de tijd te geven om rustig te drogen, en ten tweede door de planken van een tafelblad op dwarslatten te verlijmen. Maar eerlijk is eerlijk, we kunnen het werken van de planken niet in 100% van al onze meubels voorkomen. Het hoort er bij.

Nadeel 2. Soms vertoont steigerhout kleurverschil

Als je nieuw hout uit de zagerij koopt, en de planken zijn zorgvuldig gedroogd en opgeslagen, dan kun je een redelijk 'eentonig' gekleurd tafelblad creëren. Bij steigerhout, dat een beetje overal vandaan kan komen, is er meer kleurverschil. In onze meubelfabriek proberen we zoveel mogelijk stukken van dezelfde kleurnuance bij elkaar te zoeken en we proberen ook met gekleurde beits al te erg kleurverschil weg te werken, maar helemaal effen krijg je het nooit.

Nadeel 3. Steigerhout is imperfect

Het lijkt voor de hand te liggen, maar we moeten het toch even noemen. Gebruikt steigerhout is gebruikt. Er kunnen plekken, scheurtjes, butsen, barsten, krassen, noesten en kringen in zitten. Dat hoort er bij en is juist de charme, maar elke tafel is anders en met name bij online bestellen moet je toch een beetje afwachten wat je precies krijgt. Natuurlijk… je weet waar je aan begint met de rauwe look van steigerhout.


Maar wil je echt 100% zeker zijn dat je precies de tafel krijgt die je wilt, dan kun je beter even langs komen in onze showroom in Ede. Je bent er van harte welkom om een kant en klare steigerhouttafeluit te komen zoeken.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.