Onze top 5 tips voor het vinden van comfortabele eetkamerstoelen | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
15Dec2021
Top 5 tips voor het vinden van comfortabele eetkamerstoelen

Top 5 tips voor het vinden van comfortabele eetkamerstoelen

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

De eethoek vormt een centraal onderdeel van je huis en je huishouden. Dit is de plek waar belangrijke gesprekken gevoerd worden onder het genot van een heerlijke maaltijd. Een goede eetkamerstoel draagt bij aan al het moois dat er aan de tafel plaatsvindt. De perfecte eetkamerstoel vind je echter niet zomaar. Wij zetten de belangrijkste factoren voor je op een rij wanneer je op zoek gaat naar stoelen voor bij je eettafel. 

  1. Kies je stoel bij je eettafel
  2. Kies voor een comfortabele zithouding
  3. Een armleuning: ja of nee?
  4. Welke materiaalsoort past bij jou?
  5. Kies een passend onderstel

Steigerhouten tafel met metalen frame en stoelen met een patroon op de rugleuning

Een eetkamerstoel is niet alleen een stijlvol meubelstuk, maar het is ook belangrijk dat je er comfortabel op kunt zitten. Met de volgende 5 tips vind jij snel de perfecte eetkamerstoel die past bij jouw stijl en smaak. 

1: Kies je stoel bij je eettafel

Bij de aanschaf van eetkamerstoelen is het belangrijk om te weten wat de afmetingen van de tafel zijn. Om ruimte te besparen is het handig wanneer de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden. Dan blijft er voldoende loopruimte vrij. Wanneer je weet hoe hoog je tafel is en hoe dik het tafelblad is, kan je met je meetlint aan de slag. Let hierbij op de breedte en hoogte van de eetkamerstoelen en de leuningen, zodat je zeker weet dat ze onder de tafel passen zonder elkaar of de poten te raken.

Het is niet alleen belangrijk de breedte van het tafelblad in de gaten houden bij het uitzoeken van nieuwe stoelen. Bedenk je vooraf hoeveel personen er plaatsnemen aan tafel. Reken ongeveer 75 centimeter per persoon. Met deze methode bereken je snel hoeveel stoelen er aan je tafel passen.

Lees hier meer over het aanschaffen van de perfecte eettafel.

2. Kies voor een comfortabele zithouding

Comfort is bij een goede eetkamerstoel net zo belangrijk als de stofsoorten en vormgeving. Houd hierbij rekening met de vorm van de rugleuning en de lengte van de poten. De zitdiepte speelt vooral een rol bij erg lange of korte mensen. Dan is het extra belangrijk om te proefzitten voordat je overgaat tot de aanschaf van een stoel. Kom vrijblijvend in onzeshowroomlangs om onze stoelen en banken uit te proberen. 

De belangrijkste tip is om te zorgen dat je altijd met je rug tegen de rugleuning aanzit en je voeten plat op de grond staan. De binnenkant van je knieën raken de rand van het kussen nog net. Als je in een hoek van negentig graden zit, past je eetkamerstoel perfect bij je. Nu nog op zoek naar een passende stijl. 

Ben jij benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk hier alleeetkamerstoelen

Lichtgekleurde tafel met eetkamerbank en bijpassende stoelen

3. Een armleuning: ja of nee?

Het is een belangrijke keuze: kies je voor een stoel met of zonder armleuningen? Armleuningen zijn vooral handig wanneer je de tafel niet alleen gebruikt voor een snelle maaltijd, maar hier bijvoorbeeld ook aan werkt, lang natafelt of er spelletjesavonden organiseert. Aan de andere kant voelt een stoel zonder armleuningen vrijer. Gelukkig zijn de meeste stoelen verkrijgbaar in twee uitvoeringen, waardoor er voor ieder wat wils is.  Eetkamerstoelen met een armleuning passen niet onder iedere tafel, daarom is het belangrijk om goed te blijven meten bij het aanschaffen van nieuwe stoelen. 

In plaats van een traditionele stoel kan je ook kiezen voor een eetkamerbank. Hierbij schuif je gezellig aan en hoef je geen rekening te houden met de afmetingen van meerdere stoelen. Bekijk hier de collectie met onze moderne eetkamerbanken

4. Welke materiaalsoort past bij jou?

Eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en stoffen. Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen wie gebruik gaan maken van de stoelen. Met kinderen in huis hebben kunstof soorten de voorkeur boven een fluwelen exemplaar, omdat deze makkelijk af te nemen zijn. Qua stofsoorten zijn er allerlei mogelijkheden van leer tot aaibare stoffen. Als je bang bent om te knoeien op je stoffen stoel, kan je ook kiezen voor compleet houten of stalen exemplaren. 

Kies voor een stijl die past bij jouw smaak en levenswijze. Bekijk het uitgebreide aanbod aan eetkamerstoelen online, maar vergeet ook niet een persoonlijk bezoekje te brengen aan de stoel van je keuze. Pas dan weet je of jullie een match zijn. Uiteindelijk is het aanschaffen van eetkamerstoelen een investering die jou lang gelukkig moet maken.  

Tafel gemaakt van planken met houtnerf, met bijpassende leren eetkamerstoelen

5. Kies een passend onderstel

Niet enkel de aankleding van de stoel zelf is belangrijk, maar ook de poten van de stoel zorgen voor een sprekende look. Er is een groot aantal verschillende onderstellen beschikbaar. Afhankelijk van de ondergrond zullen bepaalde soorten onderstellen afvallen. Zo zijn stoelen op wieltjes minder geschikt voor kunststoffen vloeren of vloeren met tapijt. Een stoel met vier poten is erg stabiel. Zoek je juist meer flexibiliteit? In dat geval is een stel met sledepoten de oplossing. Heeft iedereen in huis een andere smaak? Geen probleem! Combineer verschillende soorten onderstellen en leuning varianten van dezelfde soort stoel met elkaar. Dit geeft een speels effect, zonder uniformiteit te verliezen. 

Naast al deze punten is het van belang dat de stoelen binnen je huidige interieur passen. Het helpt om foto’s van je interieur erbij te houden wanneer je in de showroom naar stoelen kijkt. Begin bij je zoektocht altijd eerst bij het uitsluiten van bepaalde stijlen. Kies bijvoorbeeld eerst tussen een extravagante en minimalistische stijl, zodat je gericht de showroom kunt bezoeken. Er is immers zoveel keuze. Bij Firma Hout & Staal maken wij al onze meubels op maat. Schroom daarom niet om je woonwensen te bespreken. Voor elk woonprobleem is een passende oplossing beschikbaar en onze experts helpen je graag bij het vinden van die oplossing. Kom naar onze showroom of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Kom spontaan langs of plan vrijblijvend een afspraak in via onze website

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste interieurtrends of ben jij op zoek naar nog meer inspiratie? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.