De perfecte eettafel voor jouw interieur | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
22Nov2021
Kies de perfecte eettafel voor jouw interieur

Kies de perfecte eettafel voor jouw interieur

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Het uitzoeken van een eettafel klinkt misschien simpel, maar wanneer je de showroom binnenloopt besef je al snel dat er veel mogelijkheden zijn. Ga je voor mangohout, eiken of kies je toch voor een steigerhouten tafel? Staat een ronde tafel het best of is een rechthoekig exemplaar juist beter? Dit zijn belangrijke vragen. De nieuwe eettafel wordt immers het pronkstuk van je keuken of woonkamer. Met onze tips weet je precies waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van de perfecte eettafel. 

  1. Ruimte voor een tafel
  2. Hoeveelheid personen
  3. De functie van de eettafel
  4. De gezelligheidsfactor 

Een eettafel is niet alleen een praktisch meubelstuk, maar het heeft ook een belangrijke sociale functie. Van familiediners en spelletjesavonden tot belangrijke gesprekken.

Ruimte voor een eettafel

Of je kiest voor een rechthoekige tafel of dat je voor een rond exemplaar gaat, hangt af van verschillende zaken, waaronder de beschikbare ruimte. In een lange of smalle ruimte komt een rechthoekige tafel beter tot zijn recht. Terwijl een rond exemplaar in een grote ruimte of een ongebruikte hoek juist straalt.

Benieuwd of jouw tafel de juiste maat heeft? Loop een rondje om de tafel om te zien of je er makkelijk langs kan lopen. Kijk hierbij of dit ook nog lukt wanneer de eetkamerstoelen niet aangeschoven zijn. Wanneer je er niet of moeilijk langs kan, is een kleiner formaat eettafel beter geschikt.

Het helpt om een plattegrond op schaal te tekenen van de plaats waar de nieuwe eettafel moet komen. Vermeld hierin de maten van alle meubelstukken die je toe wil voegen, zoals stoelen of eetkamerbanken. Op deze manier kom je nooit thuis met een te grote eetkamertafel.

Ronde eetkamer tafel van mangohout

Hoeveelheid personen

Bij het uitzoeken van een passende tafel denk je al snel aan je gezinssituatie. Wanneer je in gedachte neemt dat er familie of vrienden op bezoek komen kan dit de vorm of grootte van je tafel beïnvloeden. Bij een rechthoekige eettafel schuif je makkelijker een extra stoel bij, dan bij de ronde variant. Kies bij voorkeur een iets grotere tafel, zodat er voor gasten of uitgebreide diners altijd voldoende ruimte is.  

De functie van de eettafel

Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben waar je de eettafel voor gaat gebruiken. Eten jullie hier alleen in de ochtend een kommetje cornflakes of gebruik je de tafel ook als werkplek? Afhankelijk hiervan heb je meer ruimte nodig en is een grotere tafel een goede match. Vooral wanneer de overige ruimte beperkt is, is het het goed om je af te vragen of je de ruimte kan missen. Als je hierdoor opbergruimte tekort komt is het een oplossing om een kleine eettafel te kiezen met een bijpassende buffetkast. Op deze manier zijn alle benodigde keukenaccessoires nooit ver verwijderd van je nieuwe tafel.

eettafel met houten eettafel bank

De gezelligheidsfactor

Bij een ronde tafel kan je iedereen goed zien en is er nooit iemand die de koppositie inneemt. Terwijl een rechthoekige tafel juist weer ruimte biedt aan een eetkamerbank, waarbij iedereen dicht bij elkaar kan zitten. Daarnaast kan de kleur van de tafel ook zorgen voor een warm en knus gevoel. Warme tinten worden vaak als gezellig ervaren, maar ook lichtgekleurd hout heeft de reputatie om een zonnige indruk te maken. Wat de een gezellig vindt, voelt voor de ander minder prettig. Weeg daarom voor jezelf af waar jij gelukkig van wordt en selecteer de vorm en kleur van je tafel op basis van jouw voorkeuren. Bij Firma Hout & Staal maken wij alle meubels op maat, waardoor er voor elke woonwens een oplossing mogelijk is. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bezoek hiervoor onze goed gevulde showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onze website

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste interieurtrends of ben jij op zoek naar inspiratie? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.