Geef je interieur een zachte look met cirkelvormige tafels | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
18Mei2022
Geef je interieur een zachte look met cirkelvormige tafels

Geef je interieur een zachte look met cirkelvormige tafels

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Tijd om aan te schuiven! Eetkamertafels zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. In een eerdere blog hebben we de voordelen van verschillende tafelvormen al eens besproken. Vandaag is er aandacht voor de meest organische tafelvorm van al; de ronde tafel. Deze cirkelvormige eetkamerverreiker sluit namelijk helemaal aan bij de laatste trends. Hoog tijd dus om deze ronde variant eens goed onder de loep te nemen en alle voordelen te bespreken.

  1. Een ronde tafel biedt meer zitplaatsen
  2. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag
  3. Ronde tafels breken de ruimte
  4. Mogelijkheid voor extra zitplaatsen 
  5. Het ontbreken van scherpe hoeken
  6. Gezelligheid
  7. Trendy
  8. Matchen met een ronde salontafel
  9. Onze stylingtips voor een ronde tafel

Ronde tafels zijn nog steeds heel populair. Dit komt mede door de liefde voor organische vormen. Hiermee haal je direct een zacht element in huis waar je verder op kan bouwen. Een ronde tafel heeft voordelen te over. Deze nemen wij graag met je door.

1. Een ronde tafel biedt meer zitplaatsen

Met een ronde eettafel heb je nooit meer last van vervelende hoeken, wat ideaal is als je kinderen in huis hebt! Aan een ronde tafel kan je meer zitgelegenheid creëren omdat je geen rekening moet houden met de hoeken van de tafel.

Het zal je vast al eens eerder zijn overkomen; je blijft met je kleding hangen aan de hoek van de tafel. Of nog vervelender, jonge kinderen stoten hun hoofd tegen de tafelrand. Met een ronde tafel voorkom je zulke ongelukjes. Veilig dus voor jouw kleding en een ideale oplossing voor (groot)ouders van jonge kinderen.

2. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag

Zowel voor een groot als een klein huis is een ronde tafel geschikt. Het fijne van een rond exemplaar in een minder groot huis, is dat je de gehele beschikbare oppervlakte kan gebruiken. Je kan immers rond de gehele tafel leuke opvallende stoelen plaatsen, zonder dat de hoeken loze ruimte opleveren. Daarnaast schuif je er ook nog eens makkelijk een extra stoel bij. Wil je de volledige zitruimte gebruiken? Met een eetkamerbank ben je niet alleen verzekerd van de maximale hoeveelheid zitruimte aan tafel, maar je eetkamer is ook nog eens hartstikke trendy. 

3. Ronde tafels breken de ruimte

De meeste kamers bevatten veel rechte lijnen en hoeken. Door organische vormen toe te voegen in de vorm van eetkamertafels en stoelen, breek je deze strenge lijnen. Dit maakt je huis gezellig en toegankelijk. Met behulp van accessoires speel je nog meer met de combinatie van zachte en harde lijnen. Lees vooral verder, want onderaan dit artikel geven wij een aantal fijne stylingtips.

Zwarte ronde tafel met stoelen met een zachte stof

4. Mogelijkheid voor extra zitplaatsen

Bij het eerste punt verklapten wij het al even, maar aan een ronde tafel is altijd plaats. Je schuift er snel een extra stoel bij aan, zodat onverwacht bezoek welkom is tijdens de maaltijd of bij het nuttigen van een heerlijke borrelplank. Na het samen borrelen of dineren berg je de overige stoelen snel weer op. Op deze manier creëer je gemiddeld tot wel drie extra zitplaatsen. Zo wordt jouw huis snel dé meeste gezellige plek om eens lekker bij te praten. 

5. Gezelligheid

Bij een rechthoekige of vierkante eettafel is het lastig om iedereen aan tafel aan te kijken. Ben jij een echt gezelligheidsdier? Dan is een ronde tafel écht iets voor jou! Alle gasten kunnen heerlijk naast elkaar plaatsnemen, zodat het voeren van een gesprek waarbij iedereen betrokken is een eitje wordt.  Hierdoor kan je elkaar goed aankijken en hoeft niemand alleen aan de kop van de tafel plaats te nemen. 

6. Trendy

Dit voorjaar en deze zomer zijn organische vormen terug van weggeweest. Hier past een ronde tafel natuurlijk perfect bij. Deze vormen hebben betrekking op de natuurlijke inspiratiebron. Bij Firma Hout & Staal kies je uit verschillende soorten hout. Back to nature dus. Daarnaast geven al die natuurlijke, warme houttinten je huis ook nog eens een knus gevoel. Creëer jouw droomtafel met onze tafelgenerator. Zo heb je het perfecte basiselement in huis voor een natuurlijk interieur.

Matchen met een ronde salontafel

Wanneer je kiest voor een cirkelvormige eettafel, is een match met een ronde salontafel een manier om je persoonlijke stijl te uiten. De organische vormen beperken zich dan niet enkel tot je eetkamer, maar je betrekt deze bij je volledige interieur. Zeker wanneer je eetkamer en woonkamer zich in dezelfde ruimte bevinden, is het extra leuk om deze twee te matchen.

Kies bij salontafels voor verschillende hoogtes om een speels effect te creëren. Bovendien geeft dit extra ruimte. Zo’n groepje salontafels geeft de mogelijkheid om eindeloos te variëren met samenstellingen en bijpassende accessoires. Zo’n handige helper trek je er snel bij wanneer jijzelf of gasten hun drankje even willen neerzetten.

Door verschillende soorten salontafels met elkaar te mixen speel je met lijnen, vormen, materialen en kleuren, waardoor je een verdieping in je woonstijl aanbrengt. Kortom, er is genoeg te beleven op woongebied. 


Onze stylingtips voor een ronde tafel

Jouw woonstijl komt perfect tot zijn recht door je ronde tafel of salontafel aan te kleden met de juiste accessoires. Wil je hierbij de laatste trends volgen, dan kies je voor organische vormen, het liefst gemaakt van natuurlijke materialen zoals glas, aardewerk, rotan, katoen of hout.

Wanneer je accessoires op tafel plaatst kan je deze het beste groeperen. Dit laat het blad optisch groter lijken en je houdt ook nog eens behoorlijk wat ruimte over om er bij gewoon gebruik spullen neer te zetten of gezellig samen aan tafel te eten.

Wil je het simpeler houden? Een mooie vaas met opvallende (droog)bloemen is al een echte eyecatcher. Zijn bloemen niet jouw ding? Kies in dat geval voor een plant. Hier kan je lang van genieten en zo breng je een extra stukje natuur in huis.

Eerder spraken wij al over het combineren van verschillende vormen. Hang een mooie poster of print aan de wand of kies voor een opvallende lamp. Op deze manier kies je er zelf voor om de ronde vormen extra te accentueren of de organische vormen juist te doorbreken met enkele strakkere lijnen. 

Is het na het lezen van dit artikel gaan kriebelen, maar durf je het nog niet aan om direct je tafel te bestellen? Kom naar onze showroom om de elementen van jouw droomtafel in het echt te zien. Bekijk de verschillende proefstukken, zodat je op je gemak randafwerkingen, materialen en onderstellen kan vergelijken. Bekijk hier onze actuele openingstijden, zodat wij je van dienst kunnen zijn.

Volg Firma Hout & Staal op onze social media kanalen, zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends en onze nieuwste meubels: Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.