Laat jouw tafelsetting stralen met deze eettafel tips - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
19Apr2022
De perfecte tafel om jouw tafelsetting te laten stralen

De perfecte tafel om jouw tafelsetting te laten stralen

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

De lente- en zomerdagen worden nog leuker wanneer je deze kan delen met een grote groep vrienden en familie. Door je eettafel uit te kiezen met het oog op de toekomst, garandeer je dat er altijd plek is voor gasten wanneer er iets te vieren valt. Waar houd je precies rekening mee wanneer je een tafel selecteert voor feestelijkheden? Wij delen onze eetkamertafel tips om zo jouw tafelsetting het best tot zijn recht komt.

  1. Hoeveel ruimte heb je nodig aan tafel?
  2. Welke vorm eetkamertafel past bij mij?
  3. Meer ruimte creëren tijdens de feestdagen
  4. Bijzettafels
  5. Twee tafels
  6. Creëer ruimte

Hoeveel ruimte heb je nodig aan tafel?

Het is eigenlijk heel simpel om te berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt rondom de eettafel. De zitruimte per persoon is ongeveer 70 cm. Dit is de breedte van de eetkamerstoel plus eventuele armruimte. Voor een maaltijd met acht gasten is een tafel van 280 cm ideaal. De tafels bij Firma Hout & Staal worden op maat gemaakt. Hierdoor zijn alle afmetingen en formaten mogelijk. Ook wanneer je een afwijkende maat tafel zoekt, maken wij jouw tafel helemaal naar jouw specificaties. Wil je zelf aan de slag? In onze configurator stel je zelf je eetkamertafel samen. Er zit voor een ieder iets bij. Wanneer het kiezen niet lukt, ben je altijd welkom in de showroom waar wij de tijd nemen om je wensen door te spreken.

Houdt bij het kiezen van je tafel ook rekening met de ruimte waarin deze staat. Een loopruimte van tenminste 80 cm vanaf de tafel is ideaal. Hierdoor blijft er namelijk voldoende loopruimte over, zelfs wanneer alle stoelen bezet zijn. Dat is wel zo makkelijk tijdens het inschenken van de drankjes of het presenteren van de toetjes.

Is jouw huis dé plek waar feesten en partijen plaatsvinden? Houd daar rekening mee door tijdens de berekening van de tafelgrootte extra personen toe te voegen. Zo weet je zeker dat je iedereen welkom kan heten aan jouw feestelijk gedekte tafel.

Welke vorm eetkamertafel past bij mij?

Een ronde tafel brengt iedereen dicht bij elkaar. Iedereen kan elkaar aankijken en alle schalen met eten staan binnen handbereik. Voor een kleine groep is een ronde tafel ideaal.

Met meer dan acht mensen of bij uitgebreide diners, is een vierkante of rechthoekige tafel een goed alternatief. De vorm van de tafel laat toe dat meer mensen plaats kunnen nemen. Een nadeel ten opzichte van ronde tafels is dat er minder overzicht is. Hierdoor kan het voorkomen dat gasten aan de uiteinden van een grote tafel elkaar minder makkelijk spreken. Daarnaast kan niet iedereen even makkelijk bij alle gerechten. Door schalen door te geven is dat probleem snel opgelost. Daarnaast biedt een rechthoekige of vierkante tafel juist extra plek voor alle borden, schalen en kannen vol lekkers.

For the best of both worlds kan je ook kiezen voor een ovale eetkamertafel. Deze zachte, organische vormen zijn helemaal trending en zorgen er ook nog eens voor dat je de beste eigenschappen van ronde en rechthoekige tafels combineert. Win-win dus.

Benieuwd naar nog meer tips en tricks die je helpen bepalen welke eettafel perfect bij je past? Lees er in dit artikel meer over.

Meer ruimte creëren tijdens de feestdagen.

Ondanks je prachtige nieuwe tafel kan een grote groep gasten snel zorgen voor plaatstekort. Dit is geen probleem. In een handomdraai tover je extra ruimte tevoorschijn. De mogelijkheden zijn geheel afhankelijk van de groepsgrootte, de beschikbare ruimte en samenstelling van het gezelschap. 

Bijzettafels

Maak gebruik van bijpassende bijzettafels. Door deze leuk aan te kleden in dezelfde stijl als de hoofdtafel betrek je de losse elementen bij het geheel. Denk hierbij aan het gebruik van dezelfde kleuren, tafelkleden of accessoires.

 
Deze bijzettafels zijn niet bedoeld als extra zitruimte, maar om de lekkernijen op te zetten. Als je kiest voor een bijzettafel met wieltjes, heb je meer flexibiliteit. Op deze manier kan iedereen bij alle smakelijke hapjes. Als je een beetje handig bent aangelegd dan schroef je die wieltjes er zelf even onder. Mocht je het klussen liever aan iemand anders overlaten dan is het goed te weten dat al onze producten op maat gemaakt worden en bijna alles mogelijk is.

Twee tafels

Kies in plaats voor één, voor twee tafels. Het combineren van twee formaten tafels geeft een speels effect. Zeker in grotere huizen of eetruimtes geeft dit sfeer. Tijdens een groot familiediner kan de extra tafel makkelijk worden bijgetrokken om een groter geheel te creëren. Daarnaast leent zo’n extra tafel zich prima als zitplaats voor de jongere gasten. Een aparte kindertafel, maakt extra ruimte aan de grote tafel en geeft de kleine aanwezigen de gelegenheid om het feest met leeftijdsgenoten te beleven.

Creëer ruimte

Het klinkt als een inkopper, maar gebruik de ruimte die je hebt. Staat je eettafel normaal gezien tegen de muur? Creëer ruimte door deze naar het midden van de ruimte te verplaatsen. Op deze manier kan je meer stoelen kwijt en kunnen de gasten zich gelijkmatiger verdelen rondom de tafel.

Ben jij op zoek naar een nieuwe eettafel of eetkamerstoelen, maar wil je eerst live proefzitten? Kom naar onze showroom om te ervaren hoe jouw droomtafel of -stoel aanvoelt. Hier hebben wij ook verschillende proefstukken liggen, zodat je op je gemak randafwerkingen, materialen en onderstellen kan vergelijken. Bekijk hier onze actuele openingstijden.

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Volg Firma Hout & Staal op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven: Pinterest, Facebook en Instagram. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.