De perfecte eetkamertafels voor een kleine ruimte | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
11Mei2023
De perfecte eetkamertafels voor een kleine ruimte

De perfecte eetkamertafels voor een kleine ruimte

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Als je een kleine eetkamer of keukenruimte hebt, kan het lastig zijn om de juiste eettafel te vinden zonder dat je jezelf stoot aan je nieuwe meubelstuk. Maar no worries, er zijn genoeg opties die zowel functioneel als stijlvol zijn en perfect passen in een kleine ruimte. Wij delen onze tips eetkamertafels die perfect passen in een kleine ruimte.

Waar moet je rekening mee houden

Er zijn genoeg opties als het gaat om het vinden van de perfecte eetkamer voor een kleine ruimte. Door te kiezen voor een tafel die past bij jouw behoeften en de grootte van de ruimte creëer je een functionele en stijlvolle eetkamer of keuken waar je uren kan genieten. Gebruik jij jouw eetkamertafel ook als bureau, geef je graag etentjes of speel je graag bordspellen? Dan beïnvloedt dat de keuze voor de soort tafel die je uitzoekt. Sommige mensen gebruiken hun eetkamertafel graag als ontmoetingsplek waarbij er regelmatig vrienden aanschuiven voor een goed gesprek. Als jullie altijd in de woonkamer zitten is een kleinere eettafel meer dan prima. De keuze hangt dus zowel af van de beschikbare ruimte als van je woonwensen.

Rond, ovaal of vierkant?

Het kiezen van de juiste vorm van een eettafel kan je aan het twijfelen brengen, want welke vorm heb je nodig? Ronde en ovale tafels zijn geschikt voor een gezellige en intieme sfeer. Je kan iedereen aan tafel immers aankijken. Terwijl vierkante en rechthoekige tafels geschikt zijn voor het maximaal benutten van de ruimte. 

Ronde eetkamertafels

Ronde eettafels zijn een geweldige optie voor kleine ruimtes omdat ze geen hoeken hebben die in de weg zitten en je kunt er gemakkelijk meer stoelen aanschuiven. Een ronde tafel met een doorsnede vanaf 90 centimeter biedt plaats voor vier personen en kan uitgebreid worden voor extra gasten door er tijdelijk extra stoelen bij te zetten. Meer lezen over ronde eetkamertafels? wij schreven hier al eerder een blog over.

Uitschuifbare tafels

Een eettafel hoeft niet altijd groot te zijn. Als je een etentje geeft kan je met een uitschuifbare tafel in een handomdraai je tafel vergroten. Klik simpelweg op het extra middenstuk, dat verborgen zat in de tafel, in het midden en tadaa! Je hebt een grotere tafel. Vergeet niet om de beschikbare ruimte op te meten, zodat de volledig uitgeschoven tafel in de ruimte past.

Vouwtafels

Vouwtafels zijn een andere slimme optie voor kleine ruimtes, omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen als je ze niet nodig hebt. Er bestaan verschillende soorten. Zo is er een variant die je volledig opvouwt en vervolgens tegen de muur zet of ergens opbergt. Er bestaan ook tafels die opvouwbare zijpanelen hebben, die je naar wens kan openklappen.

Rechthoekige tafels

Als je weinig ruimte hebt om een tafel neer te zetten, kies dan voor een lange, smalle tafel die tegen een muur kan worden geplaatst. Dit soort tafels zijn vaak minder diep dan traditionele eettafels, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Je kan de tafel van de muur weghalen en er stoelen of een eetkamerbank toevoegen als je meer zitplaatsen nodig hebt.

Rechthoekige eettafels zijn geschikt voor kleine eetkamers waarbij de ruimte in de lengte beperkt is. Een rechthoekige tafel van ongeveer 120 cm lang en 80 cm breed is geschikt voor vier personen. Een uitschuifbare tafel biedt de mogelijkheid om de tafel te verlengen voor extra gasten.

Ovale tafels

Ovale eettafels zijn ook een goede optie voor kleine eetkamers. Zo heeft een ovale tafel de voordelen van een ronde tafel, maar biedt net wat meer ruimte en functionaliteit. Een ovale tafel van ongeveer 120 cm lang en 80 cm breed is perfect voor vier personen. Een leuke, stijlvolle variatie hierop is de kiezelvormige eettafel. Deze uitdagende vorm biedt ruimte aan voldoende gasten en heeft ook nog eens een prettig uiterlijk.

Vierkante tafels

Vierkante eettafels zijn geschikt voor kleine eetkamers waarbij de ruimte in de lengte beperkt is. Vierkante tafels bieden ook een gezellige en intieme sfeer. Een tafel van ongeveer 80 x 80 cm is geschikt voor vier personen.

Heb jij jouw oog laten vallen op een van onze tafel, maar heb je nog vragen over de materialen of hoe je deze het best kan combineren? Onze interieurexperts denken graag met je mee. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak via onzewebsite

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.