Zo creëer je de perfecte knusse serre | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
27Feb2023
Zo creëer je de perfecte knusse serre

Zo creëer je de perfecte knusse serre

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een serre geeft veel lichtinval en een gezellige sfeer in huis. De aanbouw bestaat vaak uit hout en glas, maar tegenwoordig zijn ze er ook in het staal. Lekker met vrienden en familie een wijntje of een kopje koffie drinken in de lichtkoepel, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar hoe betrek je zo’n serre bij jouw huis en hoe zorg je ervoor dat er een knusse sfeer hangt? Dat vertellen wij je graag.

Knus en warm

Met een serre vang je veel licht. Toch kan het er, net als in de rest van je huis, in de ochtend wat fris zijn. Door er, bij het plaatsen van de fundering, voor te kiezen om vloerverwarming aan te leggen, is het de hele dag aangenaam vertoeven in deze lichte aanbouw. Vloerverwarming gaat perfect samen met natuursteen, beton, keramische tegels en hout. Houd er bij deze keuze rekening mee dat een houten vloer door de grote hoeveelheid zonlicht die binnenvalt na verloop van tijd kan verkleuren. 

Stalen deuren

Bij het ontwerpen van je serre heb je bij ons alle vrijheid. Het ontwerp van jouw stalen deuren en panelen heb je volledig zelf in de hand. De keuze voor glas en staal is heel logisch; een frame van staal is namelijk erg sterk. Deze kan makkelijk het gewicht van het glas dragen en is bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast is staal ook erg duurzaam en geeft jouw serre een strakke, moderne uitstraling. Het glas werkt isolerend en biedt een prachtige blik op de buitenwereld. Ideaal dus, wanneer je jouw tuin en huis met elkaar wil verbinden. Zo geniet je zowel binnen als buiten van prachtig groen.

Er zijn verschillende kleuren coating voor het staal mogelijk. Iedere denkbare RAL-kleur is geschikt. De afwerking van de verf kan mat of glanzend zijn, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Het glas kan ook getint worden om de zonnewarmte te verminderen en privacy te bieden. Staal is duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder dat het veel onderhoud nodig heeft.

Lekker tropisch

Een serre is de ultieme plek om los te gaan met groen. Het zorgt voor een sfeervolle en knusse ruimte. Jouw urban jungle krijgt hier maximaal licht. Kies daarom voor planten die het heerlijk vinden om in de volle zon te staan. Plaats de planten niet te dicht bij elkaar, zodat ze voldoende licht kunnen vangen. Wanneer je ervoor zorgt dat de planten niet met hun blad tegen de ruiten gedrukt staan voorkom je schimmels. Op warme dagen geef je jouw serreversierders extra water.

In een serre groeien sub-tropische en mediterrane erg goed. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom. Die kan goed overwinteren in jouw serre. Of kies voor de ficus, monstera, kumquat, lepelplant, vrouwentong, kalanchoë, begonia, aloë vera of een mooie orchidee. Bij Firma Hout & Staal hebben we een assortiment potten waarin jouw planten volledig tot hun recht komen. Wanneer jij ervan houdt om te tuinieren en al heel je leven droomt van een moestuin, is een serre een goede toevoeging. Het is namelijk de perfecte plek voor het kweken van groente en fruit. 

Creëer rust

Een serre is de ultieme plek om aan het einde of het begin van de dag te ontspannen. Met gezellige meubels, planten en lampen creëer je hier een oase van rust. Door spaarzaam om te gaan met de hoeveelheid meubels die je hier plaatst, oogt de ruimte niet te vol. Ook het gebruik van lichte kleuren laat de ruimte groter lijken. Sommige meubelstukken zijn speciaal gemaakt om heerlijk op te ontspannen. Kies bijvoorbeeld een luxe fauteuil met een zachte poef of hocker. Of ga voor de ultieme relaxzone met een grote bank waar je heerlijk op in slaap kan vallen in de avondzon. Een beetje avonturier maakt de serre af met een heerlijke hangmat. Een serre hoeft namelijk geen verlengstuk van de andere ruimtes te zijn. Kleed het aan zoals jij wilt. Zo kan jij heerlijk ontspannen in jouw nieuwe serre.

Samenhang creëren

De serre is een aparte ruimte. Het hoeft dus niet over te lopen in de andere ruimtes in huis, maar het kan wel. Zie het dan als een verlengstuk van de woonkamer of de keuken. Kies hiervoor meubels in dezelfde stijl of kleur. Samenhang kan je ook creëren door gebruik te maken van dezelfde materialen. Kies dan voor dezelfde stofsoort of gebruik overal hout. Je kan er ook voor kiezen om samenhang te creëren tussen de serre en de tuin. Dit doe je door veel groen en hout te gebruiken. 

Wil jij een serre laten bouwen, maar weet je hier precies waar je allemaal op moet letten? Of weet je niet precies hoe je een glazen en stalen serre moet inmeten? Onze experts denken graag met je mee. Neem telefonisch contact op voor meer informatie. Zou je onze glazen en stalen deuren eens in het echt willen bekijken? Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak via onzewebsite

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram



Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.