Blog - Woontrends najaar 2022 - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
31Aug2022
Woontrends najaar 2022

Woontrends najaar 2022

Het weer slaat om.. tijd om de interieurtrends voor het najaar door te nemen. We geven je ook alvast een voorproefje voor de aankomende trends voor het jaar 2023! Uiteraard geven wij je leuke tips en inspiratie om deze woontrends toe te passen in jouw interieur.

Earthgency 
Na een periode waarin we door alle maatregelen veel binnen hebben gezeten, verlangen we meer dan ooit naar het gevoel van buiten. Hierdoor is de woontrend earthgency ontstaan. Binnen deze woontrend wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen in je interieur en haal je het buitengevoel letterlijk naar binnen. Dit doe je door gebruik te maken van veel natuurlijke en robuuste materialen, zoals diverse houtsoorten, versteend hout, rots en handgemaakte producten. Het hoeft dus allemaal niet strak en perfect te zijn, maar juist natuurlijk, krachtig en grillig zoals in de natuur.

1.   Kleurgebruik
Houd je van rust én warmte in je interieur? Kies dan voor diverse bruin- en roodtinten. De kleur terracotta geeft je direct een warm en rustgevend gevoel en is niet weg te denken in de woontrends. Dit kleurenpalet sluit perfect aan bij het gebruik van natuurlijke materialen. Ga voor een lekker warm kleurtje op de muur of juist voor een gave eetkamerstoel zoals de Yanai in een mooie terra kleur. 

 

Een tegenhanger die je ook veel gaat zien, is de kleur grijsgroen. De kleur grijsgroen zie je ook steeds meer terug komen bij diverse woontrends. Deze kleur past ook mooi bij de Scandinavische en minimalistische woonstijl die je ook in 2023 weer veel terug ziet en is mooi te combineren met een rustig behang in natuurlijke kleuren van bijvoorbeeld grassen. Een mooie houten tafel met houten poten of juist een slank stalen frame past hier ook perfect bij. Volg uiteraard ook jouw eigen stijl en durf hiermee te spelen door te mixen en matchen.

2.   Wanddecoratie
De natuurlijke invloeden komen niet alleen in de materialen terug, maar ook door middel van kleur en natuurlijke prints. Ook het bloemetjesbehang is nog steeds helemaal on trend. Je kunt deze woontrend helemaal naar eigen smaak toepassen. Ga je voor zachte natuurtinten met rustige designs of durf je te gaan voor een drukke print met een opvallende kleur? Het is helemaal aan jou!
Ook is een mooi wandkleed of behangcirkel een goede optie om deze sfeer op een leuke, maar niet te gedurfde manier toe te passen.

3.   Organische vormen
De natuur komt niet alleen terug in de vorm van stoffen en kleuren, maar ook in de vorm van meubelen zie je dit veel terug. Door het gebruik van organische vormen doorbreek je de strakke lijnen in je interieur en creëer je een speelser en luchtiger effect.

Om rust en eenheid te creëren in je interieur kun je een organische vorm het beste minimaal 1x herhalen. Dit kan zijn door middel van een meubelstuk, zoals een eet- of salontafel, maar ook door middel van accessoires of een vloerkleed.

Door gebruik te maken van organische vormen, oogt je interieur hierdoor niet alleen speelser, maar ook optisch groter. Een win-win situatie.

4.   Duurzaam
Steeds meer mensen nemen afstand van de massaproductie en willen gaan voor een uniek en kwaliteit product die een lange levensduur heeft.

Als je het over duurzaam wonen hebt, passen stalen deuren helemaal in het rijtje. Stalen deuren zijn praktisch en gaan lang mee. Je huis oogt door een stalen deur niet alleen ruimtelijker, maar ook het lichtinval wordt vergroot. Door het gebruik van veiligheidsglas zijn de deuren ook nog eens heel erg veilig. Het leuke van een stalen deur is dat deze geheel naar wens samen te stellen zijn en in iedere gewenste vormgeving en kleur te maken zijn. Hierdoor past een stalen deur in ieder interieur.

5.   Functioneel
Er is een grote behoefte gekomen aan grenzeloos wonen. Thuis is niet meer alleen de plek om je terug te trekken, maar ook de plek waar veel gewerkt wordt. Thuiswerken is tegenwoordig heel normaal en hier wordt ook rekening mee gehouden bij de inrichting van je interieur. Ruimtes worden tegenwoordig meer onder verdeeld door bijvoorbeeld een stalen wand te plaatsen waardoor je twee ruimtes creëert en optisch de ruimtes groter maakt.

Ook bij de aanschaf van een eettafel houdt men tegenwoordig meer rekening met de functie hiervan. Een eettafel wordt tegenwoordig meer gebruikt dan enkel bij het eten of borrelen. Zo heeft de eettafel Leaf aan één zijde een rechte kant waardoor je een extra zitplek creëert en tijdelijk kan fungeren als werkplek zonder de rest van het gezin te storen. De eettafel Leaf is een echte eyecatcher en ook perfect te combineren met een mooie eetkamerbank.

Benieuwd naar de rest van de woontrends? Houd onze nieuwe blogupdates in de gaten!

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.