Blog - Woontrends 2023 - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
21Oct2022
Woontrends 2023

Woontrends 2023

Door: Firma Hout en StaalReacties: 0

Woontrends 2023

In onze vorige blog hebben we het gehad over de woontrend Earthgency waarbij de natuurlijke vormen en materialen terug komen. Deze blog kun je hier terug vinden.

In deze blog bespreken we de interieurtrend Art Deco. Houd je van kleur en contrast? Dan past deze woonstijl helemaal bij jou!

Art Deco
Deze trend is het tegenovergestelde van de trend Earthgency. Bij de trend Art Deco is contrast het kernwoord. Hierbij hoort een strakke vormgeving en fel kleurgebruik. Het is een gewaagde woonstijl waar veel klassieke elementen in terug komen.

  1. Kleurgebruik

Zeg je Art Deco, dan denk je aan kleur. Veel kleur! Vooral felle en heldere kleuren passen bij deze woonstijl. De rijke kleuren dieppaars en koninklijk blauw mogen ook zeker niet ontbreken. Deze woonstijl draait om contrasterend kleurgebruik. Daarnaast komen er ook klassieke goud- of zilverkleurige elementen in terug.

Bij deze stijl komen geen kozijnen voor in een standaard RAL-kleur, maar wordt er gekozen voor een opvallende accentkleur. Wil je het rustiger houden, maar wel deze trend toepassen in je interieur? Kies dan voor een tint donkerder dan de wand, zo creëer je een ton-sur-ton effect.

  1. (Wand)decoratie

Bij Art Deco zie je niet alleen felle en contrasterende kleuren terug, maar ook weelderige prints en geometrische vormen.  Hoe opvallender, hoe beter! Deze vormen komen ook terug in o.a. lampen en behang. Aan de wanden komen opvallende spiegels in speciale vormen.

Deze woonstijl is zeer gedurfd, maar vormt in zijn geheel een warme en gezellige sfeer. Vooral de kleur goud komt veel terug in de woonaccessoires. Deze vaasjes passen perfect bij deze stijl.

Ben je op zoek naar een mooie spiegel die passend is bij deze stijl? Hieronder een aantal mooie voorbeelden:

De spiegel Scoop en Mr Vain passen perfect bij deze stijl.

       

Ook mag een mooi wijnrek natuurlijk niet ontbreken. Dit gave geometrische wijnrek past helemaal bij de Arto Deco stijl. 

Ben je op zoek naar een grotere en wellicht strakkere variant? Dan is een mooie grote wijnkast wellicht wat voor je! De wijnkasten kunnen geheel naar wens gemaakt worden.

 

  1. Stalen deuren

Maak je wand helemaal af door middel van een gouden stalen deur! Kies voor een stalen deur met een gouden cirkel en combineer dit met een gaaf geometrisch behang aan de muur.

Te gedurfd? Het model dubbel kruis past ook perfect bij deze stijl. Ook is het mogelijk om een deur geheel naar wens samen te stellen of een eigen ontwerp aan te dragen. Dit kan hier door middel van onze online configurator.

  1. Materiaal gebruik

Bij de woonstijl Art Deco wordt er gebruik gemaakt van luxe ogende materialen. Denk bijvoorbeeld aan marmer gecombineerd met goud en het gebruik van rijke glanzende stoffen. Creëer een extra luxe uitstraling door voor een stoel van leer of velvetstof te kiezen. 

Massieve meubelen horen ook bij deze woonstijl. Alles mag groot en breed. De kasten en banken staan ook vaak laag bij de grond. Hierdoor oogt je meubelstuk direct al een stuk massiever.

De houten meubelen worden behandeld met een donkere kleur olie, zoals de kleur Lava Light van Rubio Monocoat. Onze eettafels zijn geheel naar wens samen te stellen, zodat de eettafel mooi bij jouw interieurkeuze past. Stel je eettafel  hier samen door middel van onze online configurator.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.