Wat is een taatsdeur? | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
04Oct2021
Wat is een taatsdeur?

Wat is een taatsdeur?

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

Bij een dichte deur blijft er altijd de vraag:” Wat bevindt zich daar nou eigenlijk achter?” Met een taatsdeur, of pivotdeur, hoef je jouw nieuwsgierigheid niet meer onder stoelen of banken te steken. De deur is daarnaast snel te monteren en past in bijna ieder huis. Door de grote glazen panelen maak je van twee losse ruimtes makkelijk één geheel. Benieuwd of een taatsdeur ook in jouw huis past? Hieronder lees je er meer over.

1. Wat is nou eigenlijk een taatsdeur?
2. Past een taatsdeur bij mijn interieur?
3. Voordelen van een taatsdeur

Wat is nou eigenlijk een taatsdeur?

Het verschil tussen een taatsdeur en een gewone deur is heel simpel. Een gewone deur zit aan de zijkanten, met scharnieren, vast in het kozijn. Bij een taatsdeur bevinden de scharnieren zich aan de boven en onderzijde, waardoor het geheel aan het plafond en de vloer bevestigd wordt. Hierdoor kan die onhandige rand eromheen weggelaten worden en is er meer ruimte voor prachtig glas. Een groot bijkomend voordeel van een taatsdeur is dat de deur zowel naar binnen als buiten open kan.

Door het “softclose systeem” valt de deur automatisch weer dicht. De scharnieren zijn voorzien van dempers die zorgen dat de deur niet direct dichtvalt. De snelheid kan je zelf instellen, zodat iedereen in huis veilig kan genieten van de nieuwe aanwinst.

Past een taatsdeur bij mijn interieur?

Een taatsdeur is in ieder interieur op zijn plek. Dit komt door het gebruik van simpele lijnen en veel glas. Hiermee voeg je een stijlvol element toe aan je huis, zonder dat deze overheerst. Combineer jouw nieuwe deur met verschillende stijlen en je zult zien dat een taatsdeur in ieder interieur een toevoeging is. Lees hier onze tips voor het combineren van stalen deuren in verschillende woonstijlen. Voor een extra speels effect, en extra ruimte, kies je voor dubbele taatsdeuren. Dat maakt gegarandeerd indruk.

Voordelen van een taatsdeur

  • Doordat de deur direct aan de vloer en het plafond wordt bevestigt, oogt het geheel minimalistisch en strak.
  • In de winter voorkom je tocht en extra stookkosten, doordat de “softclose functie” de deuren automatisch sluit.
  • Het glas in de deuren, zorgt dat de vloer doorloopt in de volgende ruimte. Hierdoor vormen losse ruimtes één geheel. Dit geeft niet alleen een moderne look en feel, maar laat je huis ook optisch groter lijken.
  • Waar gewone deuren licht buitensluiten, zorgt een taatsdeur voor natuurlijke lichtinval.
  • De deuren kunnen naar beide kanten geopend worden. Dit unieke effect is met gewone deuren niet te behalen.
  • Naast een tochtwerend effect, zorgt een taatsdeur ervoor dat leefgeluiden buiten blijven, zonder in te leveren op de zichtbaarheid.

Het mag duidelijk zijn, de voordelen van taatsdeuren zijn eindeloos. Daarnaast voegt het aan iedere stijl een moderne twist toe. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Maak vrijblijvend een afspraak om met onze experts te spreken over jouw woonwensen. Op onze website vind je naast stalen deuren banken, tafels en stoelen met stalen elementen die goed passen bij je nieuwe taatsdeur.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste interieurtrends of inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.