Verliefd op een zwart interieur | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
27Mar2023
Verliefd op een zwart interieur

Verliefd op een zwart interieur

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een zwart interieur. Het is gedurfd, maar steeds meer mensen gaan ervoor. Zwart ademt luxe en stijl, maar kan wat somber overkomen. Hoe zorg je ervoor dat jouw ruimte niet te donker en te somber wordt? Hier zijn verschillende manieren voor. Wij vertellen je graag hoe.

Wanneer je een vrolijke kamer wilt kies je al snel voor een opgewekt kleurtje op de muur. Maar zwart kan ook sfeer brengen. Het kan dan misschien gewaagd zijn, maar uiteindelijk staat het ook heel chique en stijlvol. Met onze tips weet je per kamer wat er allemaal mogelijk is. Al blijft het natuurlijk altijd spannend om “tegen de regels” in te gaan. Dat is immers hoe trends geboren worden.

Licht en luchtig

Allereerst: wanneer je ervoor kiest om de kleur zwart toe te voegen aan je interieur, is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval. Als je deze blokkeert of niet efficiënt gebruikt zal de kamer wat weg gaan hebben van een “bunker”. Door gebruik te maken van stalen deuren in huis, is het mogelijk om de zonnestralen te verlengen tot in de woonkamer. Hierdoor krijg je meer licht in je kamer en is de stap naar een zwarte muur makkelijker te maken. Probeer onze variaties in stalen deuren in de configurator.

Woonkamer

Kies jij voor zwart in je woonkamer? Gaaf! Een zwarte muur zorgt direct voor een grote verandering. De kamer ziet er natuurlijk donkerder uit dan eerst, maar ook luxer. Wanneer je dit toch nog een te grote stap vindt, ga dan voor een beige kleur in combinatie met zwarte meubels. Kies grote meubels om jouw woonkamer luxe te laten ogen. Een grote zwarte eetkamertafel of salontafel staat chique en geeft de ruimte wat body. Durf jij het aan om je muren zwart te maken? Met fotolijsten, posters of schilderijen is het mogelijk om een zacht en kleurrijk element toe te voegen.

Wanneer je kiest voor een all-black woonkamer, vergeet dan niet om kleur terug te laten komen in de accessoires. Dit kan je doen door te kiezen voor een accentkleur of door natuurlijke materialen een hoofdrol te geven. Denk hierbij aan linnen, hout, stof, riet, etc. Daarnaast breng je met kussens, vazen, bloemen en andere decoratie kleur in de woonkamer. Op onze website hebben we een groot assortiment decoratie met kleur en warme tinten.

In een donkere woonkamer, is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Kies uit alle opties voor verlichting in de woonkamer. Kies voor een industriële look met stalen lampen of voor een meer natuurlijke look met een rieten of linnen lampenkap.

Slaapkamer

Een zwarte slaapkamermuur geeft een ontspannen gevoel en weerspiegelt eigenlijk de nacht. Voor sommige slapers geldt: hoe donker de kamer, hoe fijner hij of zij slaapt. Deze rustige omgeving zorgt er dus voor dat je snel je rust vindt en sneller in slaap valt.

Een zwarte wand in de slaapkamer combineer je met mooie accessoires. Kies voor een zwart bed en bijpassende zwarte nachtkastjes. Voeg kleur toe met accessoires, kies voor metalen details of kies zorgvuldig jouw beddengoed uit. Plaats in de doorgang naar de inloopkast of badkamer bijvoorbeeld een stalen deur. Dit zorgt ervoor dat beide kamers op een subtiele manier meer met elkaar verbonden voelen, waardoor het geheel groter oogt.

Badkamer

Een zwarte badkamer is gedurfd, stoer en net even anders. Alle zwarte badkamermeubels staan prachtig in combinatie met een betonlook, messing details of een donker houten badmeubel. Kies voor een zwarte wc, zwarte kranen, een zwarte wastafel en een zwarte douche, voor een stoere look. 

Voor een meer industriële look zijn er matzwarte decoraties of afwerkingen. Zwarte kranen zijn enorm populair in badkamers, evenals messing en koper. Door een donkere badkamer af te wisselen met lichte accenten, krijg je een strakke industriële badkamer met bepaalde dosis elegantie.

Keuken

Je ziet het steeds vaker: een zwarte keuken. Wij zijn er verliefd op. Het maakt jouw interieur chique en strak, maar ook geeft het een stoere vibe. Vind jij een volledige zwarte keuken iets te heftig? Combineer dan een zwarte keuken met hout. Dit zorgt voor een warme en iets minder heftige look, maar het blijft trendy. Wanneer je een modern maar ook een industrieel interieur hebt, is daar de mat zwarte keuken. Het staat niet alleen mooi, maar het is ook nog eens functioneel. Je zult geen last hebben van schitteringen en vingerafdrukken op de keukenkastjes.

Decoreer jouw keuken in de industriële stijl als je voor een stoer interieur wilt gaan. Denk aan zwarte stalen lampen en stoere keuken decoratie. Wil jij het over een andere boeg gooien? Kies dan niet voor een volledig zwarte keuken. Kies voor marmeren keukenbladen en koperen of stalen details.

Nog een paar tips voor het ultieme zwarte interieur

  • Combineer zwarte met veel groen. Planten zorgen er namelijk voor dat de kamer meer sfeer krijgt en dat de ruimte niet kil wordt. Hierdoor voelt de kamer ineens een stuk huiselijker aan;
  • Wanneer jij houdt van een chique uitstraling combineer dan goud en zwart met elkaar. Daarnaast is (warm)grijs ook een mooie kleur om hieraan toe te voegen. Dit zwakt het zwart iets af;
  • Wil je de kamer wat warmte meegeven? Kies dan voor diepe en rijke kleuren zoals okergeel, bordeauxrood of terracotta; 
  • Wil jij juist wat koele tinten toevoegen? Dan zijn de kleuren blauw en groen goede opties;
  • Geef jouw interieur een zachte uitstraling met beige kleuren. Beetje bang voor het resultaat van een zwart interieur? Start met beige als basiskleur en voeg stap voor stap meer gekleurde of juist zwarte items toe;
  • Bij kleine ruimtes kan een zwarte muur de ruimte kleiner doen lijken dan hij is. Met stalen deuren open je de ruimte visueel, doordat aangrenzende kamers mooi met elkaar verbonden worden.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.