Ontdek de laatste TV-meubel trends | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
11Jan2022
Ontdek de laatste TV-meubel trends

Ontdek de laatste TV-meubel trends

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Het klinkt misschien verrassend, maar een tv-meubel is één van de belangrijkste meubelstukken van de woonkamer. Ga jij voor een tv-meubel van teakhout, eiken of kies je toch voor een steigerhouten exemplaar? Past een volledig open variant het beste of zoek je naar meer opbergruimte? Doordat een tv-meubel of audiomeubel een uitgesproken plaats in de woonkamer inneemt, is het extra belangrijk dat deze past bij de uitstraling van het hele interieur. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken. In dit artikel nemen wij je mee langs de laatste trends op het gebied van tv-meubels, zodat jouw tv straks het stralende middelpunt van de woonkamer is.

  1. Functionaliteit
  2. Ruimte voor gezelligheid
  3. Lage en langwerpige tv-meubels
  4. Voldoende verlichting

Oorspronkelijk bood een tv-meubel alleen plek voor het neerzetten van de tv. Sinds een aantal jaar zijn de meeste televisieschermen plat en steeds vaker worden deze aan de muur bevestigd. Waarom zou je in dat geval nog een audiomeubel aanschaffen? Tegenwoordig zijn deze kastjes niet alleen functioneel, maar wordt het gezien als een toevoeging aan je interieur. Op deze manier kan jij jouw persoonlijke stijl uitdragen, terwijl je de afstandsbediening vlak bij de televisie op kan bergen.

Functionaliteit

Naast stijl biedt een tv-meubel voldoende ruimte om alle bijbehorende accessoires op te bergen. Denk hierbij niet alleen aan de tv-ontvanger, maar ook aan een chromecast of gameconsole. Daarnaast heb je meer dan voldoende ruimte om alle afstandsbedieningen en controllers een plekje te geven. Een meubel met deurtjes geeft je de mogelijkheid om al deze zaken op een stijlvolle manier op te bergen. Poppetje gezien, kastje dicht. 

Ruimte voor gezelligheid

Een tv-meubel is allang niet meer alleen geschikt om je televisie op te plaatsen. Ook wanneer deze op de muur erboven bevestigd is, zorgt dit meubelstuk ervoor dat de focus in de woonkamer er naartoe getrokken wordt. Hierdoor ontstaat er een rustig blikveld, waardoor je woonkamer ontspannen oogt. Dit betekent uiteraard niet dat je niet los kan gaan met bijpassende accessoires, zoals fotolijsten, vazen of beeldjes. Juist in dat geval mag het tv-meubel extra aandacht krijgen. Op deze manier bevindt de tv-ontvanger of spelcomputer zich in goed gezelschap.

Lage en langwerpige tv-meubels

Waar vroeger de televisiemeubels groot en hoog waren, vraagt de huidige trend om lage en langwerpige varianten. Dit heeft enkele voordelen. Televisies zijn tegenwoordig groter, waardoor een lage kast zorgt dat je comfortabel kan genieten van je favoriete programma’s. Wanneer je in een licht neerwaartse lijn naar je scherm kijkt, staat je televisie op de juiste hoogte. Het soort tv-meubel dat je kiest is dus allereerst afhankelijk van het soort scherm dat je bezit. Daarnaast zorgt een langwerpige kast ervoor dat je woonkamer optisch groter lijkt. Er blijft vervolgens voldoende ruimte over om prachtige eyecatchers tentoon te stellen. 



Voldoende verlichting

Om op een prettige manier te genieten van de zaterdagavond, is het belangrijk om de omgeving van de tv voldoende te verlichten. Je kan hierbij kiezen voor ledstrips,. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke opties. Een opvallende staande lamp geeft je woonkamer niet enkel een prachtige gloed, maar is ook nog eens bijzonder stijlvol. Afhankelijk van de natuurlijke lichtval in de kamer en de overige lampen in huis, kan je kiezen voor een lamp met meerdere lichtbronnen. Omdat wij onze producten in onze eigen werkplaats maken, passen de accessoires en meubels perfect bij elkaar, waardoor je altijd gegarandeerd bent van een complete uitstraling van jouw woonkamer.

Neem voor meer inspiratie een kijkje op onze website. Wanneer jouw ideale tv-meubel er niet tussen staat, neem dan vooral contact met ons op. Bij Firma Hout & Staal maken wij jouw nieuwe meubelstuk altijd op maat. Aanvullende woonwensen nemen wij dan ook graag mee in de aanvraag. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Bezoek hiervoor onze showroom voor inspiratie of plan vrijblijvend een afspraak met één van onze experts via onze website

Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van de allerlaatste interieurtrends of ben jij op zoek naar nog meer inspiratie? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.