Woonstijl Hotel Chique | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
13Dec2021
 Hotel Chique woonstijl: luxe en ontspanning

Hotel Chique woonstijl: luxe en ontspanning

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

In dit artikel kreeg de woonstijl Hotel Chique al een korte introductie. Binnen deze stijl worden  woorden als ‘’luxe’’ en ‘’trendy’’ veel gebruikt. Stalen deuren voelen zich hier volledig thuis  en zijn een onmisbare toevoeging aan jouw interieur. Hotel Chique kenmerkt zich door een luxueuze uitstraling, dat rust en ontspanning met zich meebrengt. Bij wijze van spreken kopieer je het interieur van een chique hotel en plak je deze in jouw eigen woning. Ben jij er klaar voor? Laat je onderdompelen in de luxe van Hotel Chique. 

  1. De opkomst van Hotel Chique
  2. Het luxe gevoel 
  3. Materialen
  4. Kleuren
  5. Stalen deuren in een Hotel Chique woonstijl

De opkomst van Hotel Chique

De opkomst van een nieuwe woonstijl heeft alles te maken met de ontwikkeling die de samenleving doormaakt. De interieurtrend die hierdoor ontstaat, weerspiegelt deze fase. Zo is ook deze woonstijl ontstaan. Bij Hotel Chique draait alles om luxe, verwennerij en eigenzinnigheid. Dit komt voort uit een flinke klim uit de economische crisis. Er werden meer banen aangeboden, waardoor de werkloosheid daalde.

Het grootste gedeelte van de week bestaat voor veel mensen uit werken, waardoor er meer geld is om te besteden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit in hun vrije tijd uit te geven aan citytrip. Anderen kiezen ervoor om iets meer uit te geven aan hun interieur, waardoor het voelt alsof ze in een luxe hotel overnachten. Zo heeft ieder zijn manier om even te ontsnappen aan de drukte van alledag. Dit is dus precies hoe Hotel Chique in het leven is geroepen. Het is een woonstijl die je door kunt trekken van huiskamer tot slaapkamer, zodat iedere kamer van de woning voor ontspanning zorgt.  

Het luxe gevoel 

De naam van deze woonstijl heeft alles te maken met het gevoel dat iemand hierbij heeft. Wanneer jij je ogen sluit en weer even terugdenkt aan dat speciale weekendje weg in dat luxe hotel, roept dat vast een heel ontspannen gevoel op. Alles was tot in de detail goed op elkaar afgestemd. Van kussentjes tot badjassen en van lampenkap tot beddensprei. De luxe zit ‘m vooral in de materialen, kleuren en gedurfde statements. Deze woonstijl is ook behoorlijk eigenzinnig. De kenmerken die echt bij deze woonstijl horen zijn goud, marmer, glanzende stoffen, donkere kleuren en patronen. Dit klinkt toch heel verleidelijk?

Materialen  

Zoals hierboven benoemd, is het gebruik van luxe en aaibare materialen het belangrijkste kenmerk van deze woonstijl. Deze zorgen voor sfeer, glamour en elegantie. Veel gebruikte materialen zijn glas, marmer en goud of messing. Als het gaat om het gebruik van stoffen, dan zie je vaak velours, satijn en bouclé terugkomen. Kies je voor een vloerkleed? Ga dan voor een hoogpolig, effen en licht glanzend exemplaar.

Binnen deze woonstijl is het leuk en eigenlijk niet meer dan normaal om te experimenteren met materialen, kleuren en patronen. Je kunt hierbij denken aan een marmeren bijzettafel met gouden onderstel, velour mixen met satijn, of een gouden stalen deur met rookglas. 

Kleuren

Als je houdt van kleur, dan ben jij een goede match met deze woonstijl. Hotel Chique leent zich perfect voor een uitgesproken, kleurrijke en eigenzinnig interieur. De kleur wit is hier niet welkom, behalve als het gaat om natuursteen. Durf jij wel een statement te maken? Ga dan voor color-blocking of een intense kleur. Vind je dit toch een beetje te spannend? Door te kiezen voor een ton-sur-ton kleurensamenstelling creëer je op een creatieve manier rust en eenheid. Kleuren die vaak gebruikt worden zijn olijfgroen, kobalt blauw, donker paars, oud roze, okergeel en antraciet. Daarnaast vult de ruimte zich ook met tropische elementen. Als je rondkijkt in een ruimte waar deze stijl van toepassing is, zie je ongetwijfeld ergens bloemen- en/of dierenprints, planten en gouden (dieren)ornamenten.

Stalen deuren in een chique ruimte 

Stalen deuren of panelen maken iedere woning lichter en optisch een stuk ruimtelijker. Ongeacht welke woonstijl je hebt, stalen deuren zijn een toevoeging aan je interieur. Het stalen materiaal werkt als perfect contrast met de aaibare en zachte stoffen. Daarnaast zorgt een stalen deur voor verbinding, maar ook voor een extra lijnenspel. Aangezien Hotel Chique houdt van experimenteren, maakt een gouden stalen deur de ruimte helemaal compleet. Wij vinden het dan ook heel gaaf om te kiezen voor rookglas in plaats van normaal glas! Dat is een bijzonder mooie combinatie. 

Maak je interieur compleet!

Ben jij helemaal weg van deze woonstijl, maar vind je het lastig om de perfecte deur of meubels te vinden? Onze interieurstylisten helpen jou graag bij het uitzoeken van de juiste deur, de meest aaibare bank of elegante bijzettafel. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe aanwinst perfect aansluit bij jouw woonstijl. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Wij bieden bijvoorbeeld bij veel producten maatwerk aan. Zo is er altijd een oplossing speciaal op maat voor jou. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onzewebsite

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram



Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.