Zomerse interieurtrends 2022 | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
29Jul2022
Haal het zonnetje in huis: 4 zomerse interieurtips

Haal het zonnetje in huis: 4 zomerse interieurtips

Fresh Start, dat is de term die de interieurtrends van 2022 goed samenvat. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de afgelopen twee jaar, waarin een pandemie ons leven bepaalde. Tijdens deze periode hebben we veel binnen doorgebracht, dus ondertussen ben je wel toe aan een nieuw en fris interieur. Deze zomer is daar perfect voor! Breng oude spullen naar de kringloop, fris je muren op met een gezellige kleur en haal vormen in huis. Er breekt een nieuwe, gezellige tijd aan!

  1. De P van Pastel  

    Pasteltinten maken hun comeback deze zomer. We hebben deze trend al eerder voorbij zien komen in de jaren ‘70. Vrolijke pasteltinten worden dit jaar met off-white en natureltinten gecombineerd. Hiermee haal je een dosis kleur in huis, zonder dat het (te veel) zeer doet aan je ogen. Door de zachte ondertoon van de kleuren, zijn deze goed met elkaar te combineren. Een fleurige en frisse mix van zacht geel, mintgroen, lila koraal en roze maken er kleurrijk feestje van in huis. De kleur terracotta komt ook veel terug om het geheel iets ruwer en stoerder te maken.

  2. Ruw en Authentiek

    Deze zomer draait het ook om ruwe materialen met een doorleefde uitstraling. Het is een eerbetoon aan imperfectie. Het materiaal mag geleefd zijn. Producten een tweede of zelfs derde leven geven past helemaal binnen de zomertrend van 2022. 

    Een grillige noest, doorleefd leer of net niet rechte lijnen: de Rauwe woontrend van 2022 is een eerbetoon aan de imperfectie van echte, levendige materialen! Ambachtelijk geweven wol, grove bouclé, biologisch katoen en linnen, organische gevormde meubels en geribbeld keramiek worden met levendige creativiteit gemixt met verweerd tin, brons, zwart metaal en stoer beton. Zo creëer je een luxe én doorleefde woonsfeer waarin alles kan en mag. Want het fijne aan deze trend is: het hoeft niet perfect! 


  3. Bold statements 

    Het jaar 2022 draait om een beetje risico’s nemen. Je leeft immers maar één keer, dus waarom niet eens jouw muren of meubels een gave kleur geven. Knallende kleurcombinaties, opvallende materiaalcombinaties, verschillende houtsoorten en glas combinaties. Jouw interieur mág opvallen, mag voor zich laten spreken. Deze statement materialen worden echte eyecatchers doordat ze zich in combinatie met een flinke dosis kleur ineens van een heel andere kant laten zien. Bijzondere details vallen ineens meer op, waardoor de schoonheid van het materiaal of de kleur meer dan ooit opvalt. 


  4. Curvy modellen

    Met vriendelijke, zachte, ronde vormen in aaibare materialen als bouclé, velvet en ribstof zorg je voor een verzachtend contrast in een strakke of eclectische woonstijl. Het geeft jouw interieur een romantisch en vrouwelijk tintje. Mix pastelkleurige meubels met retro accessoires voor een gezellig contrast of ga voor natuurlijke materialen voor een mediterraanse sfeer.

    In veel Nederlandse interieurs zien we rechte lijnen en strakke vormen. Dan is het fijn om deze te doorbreken met vriendelijke meubels met zachte rondingen. Om te beginnen bij de bank: met een (hoek)bank met vloeiende contouren haal je al snel een eyecatcher in huis. Ben jij fan van organisch gevormde meubels?

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.