Goodbye fast-furnishing - Hello maatwerk - Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
27Nov2023
Goodbye fast-furnishing - Hello maatwerk

Goodbye fast-furnishing - Hello maatwerk

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Ben je het zat om meubelstukken te kopen die na een jaar vaal worden? Of ben jij op zoek iets unieks en duurzaams dat perfect past bij jouw smaak en stijl? Dan is de duurzaamheidstrend er speciaal voor jou. Goodbye fast-furnishing, hello maatwerk! Deze meubels zijn niet alleen gemaakt om een leven lang mee te gaan, maar zijn ook nog eens helemaal gemaakt op basis van jouw wensen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van duurzame maatwerkmeubels.

Maatwerkmeubels

Maatwerkmeubels of -deuren van glas en staal zijn eigenlijk net als een op maat gemaakt pak of jurk, maar dan om op te zitten. Dus in plaats van dat je in de winkel een meubelstuk uitkiest dat "bijna" past, maken maatwerkmeubelmakers items die perfect in jouw interieur passen. 

Het is niet alleen leuk en uniek om iets te hebben dat speciaal voor jou is gemaakt, maar het is ook nog eens een duurzame oplossing. Er wordt namelijk alleen geproduceerd wanneer jij opdracht geeft. Uiteraard wordt er gewerkt met de beste materialen. Vaak kan je zelf het houtnerfpatroon uitkiezen dat gebruik wordt voor jouw koffie-, salon-, bijzet- of eetkamertafel. Voor liefhebbers van customizen is dit dus een droom die uitkomt.

Fast-furnishing

Je gaat naar de winkel waar honderden stijlen, kleuren en patronen zijn om uit te kiezen. Je kiest een prachtige bank, eetkamertafel of fauteuil uit, maar voordat je het weet zijn de meubels alweer uit de mode of versleten. Op naar de winkel om de volgende trend in huis te halen. Het kan leuk zijn om steeds nieuwe spullen te kopen, maar voor sommige mensen wordt de impact die fast furnishing heeft op het milieu steeds belangrijker. Het is beter om te investeren in duurzame en tijdloze meubels die langer meegaan en die je echt gelukkig maken in plaats van mee te gaan met snelle en tijdelijke trends.

Waarom maatwerkmeubels de toekomst zijn

Verminderde afvalproductie

Maatwerkmeubels worden speciaal voor jou gemaakt, wat betekent dat er minder kans is op overschotten en afval. In tegenstelling tot massaproductie, waarbij meubels in grote hoeveelheden worden geproduceerd, worden maatwerkmeubels pas gemaakt wanneer jij hier opdracht voor geeft. Er blijven dus geen items over.

Duurzame materialen

Wanneer je maatwerkmeubels bestelt, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame materialen. Massaproductie betekent vaak dat er gekozen wordt voor goedkopere materialen die mogelijk niet duurzaam zijn. Bij maatwerkmeubels kies je zelf voor duurzame materialen, zoals hout of staal.

Ook bij aanpassingen in huis, zoals een prachtige wand van hout en staal kan je jarenlang genieten van jouw nieuwe aanwinst. Je kiest een bestaande stijl of ontwerpt zelf je deur- of wandpatroon. Vervolgens worden jouw glazen en stalen panelen en deuren op maat gemaak en bij je geïnstalleerd.

Perfecte pasvorm

Alle meubels kunnen geheel naar jouw wensen gemaakt worden. Met bijvoorbeeld een op maat gemaakte tafel kan je er zeker van zijn dat deze perfect past in jouw interieur. Je kiest de hoogte, afmetingen, kleur, het onderstel en de afwerking, zodat jouw nieuwe meubelstuk perfect past bij de rest van het meubilair.

Bij glazen en stalen wanden ligt het hele ontwerpproces bij jou. Er zijn opties om uit te kiezen, maar als je een bijzonder patroon wenst dan is dit altijd mogelijk. Daarna worden de panelen en stalen deuren op maat gemaakt. Dit is ideaal aangezien de meeste huizen flink van elkaar verschillen qua hoogte en breedte.

Lange levensduur 

Wanneer er voor jou een meubelstuk gemaakt wordt is deze vaak van hogere kwaliteit dan producten afkomstig uit massaproductie. Hierdoor gaan ze langer mee. Dit betekent minder afval en minder behoefte om nieuwe meubels te produceren.

Lokale productie

Wanneer je bij een groot woonwarenhuis je spullen besteld worden deze meestal verscheept vanaf de andere kant van de wereld. Dit in tegenstelling tot maatwerkproducten. Maatwerkmeubels worden vaak lokaal geproduceerd, wat betekent dat er minder transport nodig is. Transport is vaak een grote bron van CO2-uitstoot, dus door te kiezen voor lokaal geproduceerde meubels, draag je bij aan het verminderen van de impact op het milieu.

Unieke stukken 

Maatwerkmeubels en wanden zijn uniek en speciaal gemaakt voor jou. Dit betekent dat je stukken krijgt die perfect passen bij jouw levensstijl en interieur. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat je in de verleiding komt om meubels weg te doen en nieuwe te kopen, omdat je blij bent met wat je hebt. Glazen en stalen wanden kunnen daarnaast helpen om jouw huis een compleet nieuwe look te geven waar je jaren mee vooruit kan.

Heb jij jouw oog laten vallen op een maatwerkitem, maar heb je nog vragen of wil je weten hoe je deze het best kan combineren? Onze interieurexperts denken graag met je mee. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak via onzewebsite

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.