Eiken tafel onderhoud - houd met olie je eikenhouten tafel in topconditie - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
02Aug2021
Eiken tafel onderhoud - houd met olie je eikenhouten tafel in topconditie

Eiken tafel onderhoud - houd met olie je eikenhouten tafel in topconditie

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Eiken tafel onderhoud - jouw eikenhouten tafel in topconditie

Een eiken tafel onderhoud je zo…

Als specialist in de verkoop van eiken tafels krijgen wij vaak vragen over het onderhoud. Is het lastig om een eiken tafel te onderhouden? Welke producten kan ik gebruiken voor het onderhoud van eikenhouten tafels? Kost het eiken tafel onderhoud veel energie?

Geolied voor gemak

Voordat we het over het onderhoud hebben eerst even wat informatie over hoe wij jouw tafel hebben beschermd. Na de productie schuren we de tafel mooi glad en lakken wij hem vervolgens af met een speciale olie: Rubio Monocoat. Dit is een olie met twee componenten die snel heel hard wordt. Hierdoor is één laag voldoende. Als gevolg van deze behandeling kun je zelf makkelijk je tafel onderhouden.  Overigens zijn er verschillende kleuren, zodat je een tafel ook een andere look kunt geven.

Oliekleuren

Een eiken tafel onderhoud je vooral preventief

Voorkomen is beter dan schuren. Met een tafel van gebruikt steigerhout kun je je veel meer permitteren, omdat die van zichzelf al gebruikssporen vertoont.

Het is van belang om de tafel de eerste week alleen droog te reinigen en NIET met water. De olie krijgt op die manier goed de tijd om uit te harden.

De tafel kan na eerste week schoongemaakt worden met een licht vochtige doek. Gebruik zo weinig mogelijk water en laat zeker geen vocht stilstaan op de tafel.

Let op met hete pannen. Zet die nooit zomaar op tafel maar gebruik een onderzetter. Bij kringen van koffie en rode wijn is het vooral een kwestie van snel reageren. Afnemen met keukenpapier en nalappen met een vochtig doekje.

De tweecomponentenolie kan best tegen schoonmaakmiddelen, maar toch adviseren wij je liever geen zure ontvetters te gebruiken (zoals Glassex). Een zachte zeep op afwasmiddel zonder citroen is prima.

Denk om de luchtvochtigheid

Houten meubelen kunnen niet tegen afwisselend droogte en vochtigheid. Als je kunt, probeer dan je tafel te beschermen tegen grote schommelingen. Dus geen vocht in laten trekken en de temperatuur in de ruimte gelijkmatig houden. Zo voorkom je scheuren.

Grote beurt, schuren en lakken

Het mooie van een eikenhouten tafel is dat je hem met een onderhoudsbeurt weer helemaal als nieuw kunt krijgen. Schuur daartoe de tafel grondig af tot alle vlekken weg zijn, schuur hem nogmaals maar met fijn papier en lak hem dan opnieuw met al dan niet gekleurde Rubio monocoat olie. Het is even werk, maar dan ziet je tafel er wel weer uit of je hem nét besteld hebt.

Succes, en veel plezier van je eikenhouten tafel!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.