• Lorem ipsum

Eiken tafel onderhoud - houd met olie je eikenhouten tafel in topconditie

13 Oct 2017
door Firma Hout & Staal

Eiken tafel onderhoud - jouw eikenhouten tafel in topconditie

Een eiken tafel onderhoud je zo…

Als specialist in de verkoop van eiken tafels krijgen wij vaak vragen over het onderhoud. Is het lastig om een eiken tafel te onderhouden? Welke producten kan ik gebruiken voor het onderhoud van eikenhouten tafels? Kost het eiken tafel onderhoud veel energie?

Geolied voor gemak

Voordat we het over het onderhoud hebben eerst even wat informatie over hoe wij jouw tafel hebben beschermd. Na de productie schuren we de tafel mooi glad en lakken wij hem vervolgens af met een speciale olie: Rubio Monocoat. Dit is een olie met twee componenten die snel heel hard wordt. Hierdoor is één laag voldoende. Als gevolg van deze behandeling kun je zelf makkelijk je tafel onderhouden. Het mooiste wordt je tafel als je hem even opnieuw opschuurt en dan aflakt met hetzelfde product. Overigens zijn er verschillende kleuren, zodat je een tafel ook een andere look kunt geven.

Een eiken tafel onderhoud je vooral preventief

Voorkomen is beter dan schuren. Met een tafel van gebruikt steigerhout kun je je veel meer permitteren, omdat die van zichzelf al gebruikssporen vertoont. Een mooie eikenhouten tafel daarentegen wil je graag gaaf houden. Let daarom op met hete pannen. Zet die nooit zomaar op tafel maar gebruik een onderzetter. Bij kringen van koffie en rode wijn is het vooral een kwestie van snel reageren. Afnemen met keukenpapier en nalappen met een vochtig doekje. De tweecomponentenolie kan best tegen schoonmaakmiddelen, maar toch adviseren wij je liever geen zure ontvetters te gebruiken (zoals Glassex). Een zachte zeep op afwasmiddel zonder citroen is prima.

Denk om de luchtvochtigheid

Houten meubelen kunnen niet tegen afwisselend droogte en vochtigheid. Als je kunt, probeer dan je tafel te beschermen tegen grote schommelingen. Dus geen vocht in laten trekken en de temperatuur in de ruimte gelijkmatig houden. Zo voorkom je scheuren.

Grote beurt, schuren en lakken

Het mooie van een eikenhouten tafel is dat je hem met een onderhoudsbeurt weer helemaal als nieuw kunt krijgen. Schuur daartoe de tafel grondig af tot alle vlekken weg zijn, schuur hem nogmaals maar met fijn papier en lak hem dan opnieuw met al dan niet gekleurde Rubio monocoat olie. Het is even werk, maar dan ziet je tafel er wel weer uit of je hem nét in onze webwinkel besteld hebt.

Succes, en veel plezier van je eikenhouten tafel!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
booxi booknow button example
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »