Een eetkamerbank: tips voor het perfecte exemplaar | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
18Jan2023
Een eetkamerbank: tips voor het perfecte exemplaar

Een eetkamerbank: tips voor het perfecte exemplaar

Ben je al een tijdje aan het twijfelen om een eetkamerbank bij je eethoek te plaatsen? Laat je dan overtuigen door deze blog! De eettafel wordt steeds meer dan alleen een plek om aan te eten. We werken eraan, maken er huiswerk, knutselen, lezen er de krant aan en drinken er gezellig een kop koffie. Om deze plek gezellig en functioneel te maken, is het een goed idee om voor een eetkamerbank te kiezen. Deze bank geeft je een gezellige, comfortabele en knusse plek om te zitten, waar jullie de dagelijkse activiteiten aan kunnen doen.

Tip 1: match de bank met de eettafel

Welke eettafel floreert in jouw eetkamer? Het is natuurlijk belangrijk om de (toekomstige) eetkamerbank volledig aan te laten sluiten bij deze vorm. Bij een rechthoekige tafel zijn de mogelijkheden voor een matchende eetkamerbank oneindig. Maar ben jij verliefd geworden op een ovale eettafel of een tafel met een (afwijkende) organische vorm? Dan is het heel belangrijk om op zoek te gaan naar een eetkamerbank die hierbij mooi aansluit. De vorm van de tafel is prachtig, maar de zoektocht naar de juiste eetkamerbank kan een uitdaging zijn. 


Speciaal voor de Leaf eetkamertafel hebben wij een Leaf eetkamerbank ontworpen. Deze sluit perfect aan bij de natuurlijk en ronde vormen van deze tafel. Het is een onafscheidelijk duo. 

Tip 2: laat kleuren elkaar complementeren 

Met de juiste kleurcombinaties in huis, is dat iedere keer weer een cadeautje voor je ogen. Een huis dat in balans is qua kleur creëert een gevoel van rust. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de kleur van je toekomstige eetkamerbank, zodat deze perfect blend met de rest van het interieur. Wil je deze bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de eetkamerstoelen of ga je toch voor een contrast?

Een nieuwe eetkamerbank is tegelijkertijd een nieuwe eye-catcher in de eetkamer. Hij mag dus zeker opvallen. Dit kan je bepalen door middel van het design, de kleur of de stof. Een tip van ons: het licht in de eetkamer is bepalend voor de kleur. Heb je te maken met veel daglicht (lucky you), dan is het in de meeste gevallen zo dat de kleur lichter uitvalt dan in een ruimte met weinig tot geen daglicht.

Eetkamerbank Jill valt bijvoorbeeld op door haar simplistische design met open frames. Dit model is verkrijgbaar in 100+ verschillende combinaties qua stof en kleur. In onze showroom is het mogelijk om deze stoffen van dichtbij te bekijken en te voelen. Wil je een proefstaaltje mee naar huis? Dat is uiteraard geen probleem. 

Tip 3: iedere centimeter telt

Iedereen zegt het en ze hebben ook allemaal gelijk. Meten is weten. Het optimale comfort en de praktische voordelen van een eetkamerbank behaal je wanneer deze perfect aansluit bij de lengte van de eettafel. Pak de rolmaat maar uit de gereedschapskist! Als je de eetkamer in gaat richten is het aan te raden om de lengte van de bank af te stemmen op de lengte van de eettafel. Bij de tafel heb je namelijk iets meer vrijheid als het aankomt op de afmetingen. Het helpt ook enorm om de afmetingen van de tafel en de bank met afplaktape op de grond “uit te teken”. Zo zie je snel genoeg welke ruimte de meubels innemen en hoe ze de ruimte vullen. 

In de meest praktische opstelling zet je de eetkamerbank strak tegen de muur. Zo hou je ruimte over voor de doorloop en voor bijvoorbeeld eetkamerstoelen aan de overkant. Ook als je genoeg ruimte in je interieur hebt en je de bank niet tegen een muur hoeft te plaatsen, is een eetkamerbank nog steeds een goede optie. Een bank is namelijk één object en geeft ten opzichte van twee of drie losse stoelen een strakker en/of rustiger, maar toch speels effect. 

Tip 4: kies de stof met wijsheid

Bestaat jouw gezin uit een kleurrijk en bont gezelschap van kleine kinderen en/of huisdieren? Zij zullen maar al te graag een plekje veroveren op de nieuwe eetkamerbank. En geef ze eens ongelijk. Het is slim (en duurzaam) om te kiezen voor een stof en kleur die minder besmettelijk is en die gemakkelijk schoon te maken/houden is. Het is uiteraard aan te raden om het meubel te laten behandelen met een speciale impregneerspray. Deze brengt een extra beschermlaagje aan over de stof die zowel vlek- als waterafstotend is. Dat helpt weer een aantal schrikmomentjes voorkomen.

Tip 5: er is plek voor …

Het liefst wil je iedereen een gezellig plekje aan tafel geven. Zit je iedere dag met z’n vieren aan de eettafel, heb je een groot gezin of komt er vaak visite langs? Dan weet je met hoeveel zitplaatsen je ongeveer rekening moet houden. De eetkamerbank biedt over het algemeen drie tot vier zitplaatsen. Heb je een rechte eettafel? Dan is een eetkamer hoekbank ook een hele goede optie. Hiermee benut je nog meer tafeloppervlak en creëer je extra zitplaatsen.  

Meubels gemaakt met liefde 

Omdat veel van onze meubels in onze eigen werkplaats gemaakt worden, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Wij hebben al hele mooie en creatieve designs mogen uitwerken. Zo hebben wij ook onze eigen eettafel configurator en stalen deuren configurator. Ben jij op zoek naar een specifieke eetkamerbank? Kom je er niet helemaal uit? Of wil je extra tips van onze experts? Onze showroom is 5 dagen per week geopend. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.