Dek je tafel in kerstsfeer - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
05Dec2022
Dek je tafel in kerstsfeer

Dek je tafel in kerstsfeer

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Het is bijna kerstmis! Een tijd om bij elkaar te komen, te genieten van lekker eten en elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Een belangrijk onderdeel van een gezellig kerstfeest is een mooi gedekte tafel. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de do’s and don'ts bij het dekken van de tafel voor het kerstdiner? Wij helpen je op weg!

Kies een stijl voor je kersttafel

Een gedekte tafel is niet alleen mooi om te zien, het geeft ook een gevoel van gezelligheid en saamhorigheid. Bij het dekken van de tafel voor het kerstdiner is het belangrijk om rekening te houden met verschillende elementen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur en het materiaal van de tafelkleden, de aankleding van de stoelen, het servies en het bestek. Je wilt natuurlijk dat alles bij elkaar past en een harmonieus geheel vormt. Kies daarom voor één stijl of kleurthema. Ga bijvoorbeeld voor een winterthema met wit en zilver of omarm de kerstkleuren en zet in op rood, groen en goud. Kies voor kleuren en thema’s die passen bij servies en accessoires, zodat je deze ieder jaar kan hergebruiken voor de aankleding van jouw kersttafel.

Goed begin: de tafel

Kerstmis is een tijd waarin we al onze aandacht op onze vrienden en familie richten en ons best doen om er een onvergetelijke dag van te maken. De perfecte tafel is hierbij onmisbaar. Maar aan welke eigenschappen moet een goede tafel voldoen, zodat je er onbezorgd aan kan dineren tijdens de feestdagen? 

Ten eerste moet de tafel ruim zijn, zodat iedereen comfortabel kan zitten. Of je kiest voor een vierkante of een ronde tafel is afhankelijk van de grootte van het gezelschap. Zelfs bij een grote ronde tafel is met maximaal zes mensen de capaciteit van de tafel bereikt. Door kinderen aan een aparte kindertafel te plaatsen kan er extra ruimte gecreëerd worden. Een rechthoekige tafel biedt ruimte aan meer mensen, omdat aan beide zijden voldoende ruimte is om te zitten. Waar bij een ronde tafel eigenlijk iedereen bij de uitgestalde gerechten kan komen, is dit bij een langwerpige tafel soms wat ingewikkelder. 

Daarnaast is het belangrijk dat de tafel stevig staat. Bij een gezellig diner stoot er weleens iemand tegen de tafel. Hiermee voorkom je ongelukjes waarbij omvallende kaarsen of glazen wijn de gezellige avond vroegtijdig onderbreken.

Met een tafelkleed of placemats zorg je ervoor dat je tafel makkelijk te reinigen is. Zeker voor een houten tafel is het belangrijk om vetvlekken van vleesgerechten en sauzen te vermijden. Met een tafelkleed of placemats hoef jij je minder zorgen te maken over de staat van je tafel. Daarnaast scheelt het veel tijd met schoonmaken, waardoor je extra veel tijd kan doorbrengen met de mensen van wie je houdt.

Een mooie tafel kan het verschil maken tussen een gewoon diner en een unieke ervaring. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen let op de functionaliteit, maar ook op het uiterlijk. Van het tafelblad tot het onderstel: het uiterlijk en de functionaliteit van de tafel liggen volledig in jouw handen. Stel hier direct je eigen tafel samen. 

Aankleding

De aankleding brengt jouw eetkamertafel van alledaags direct naar kerstsferen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tafelkleed, kerstgroen of kaarsen. Op deze manier wordt het kerstdiner voor iedereen onvergetelijk. Met deze items maak je jouw kerstdiner compleet:

  • Speciaal servies;
  • Bestek voor alle gangen;
  • Servetten;
  • Wijn - en waterglazen;
  • Kerstdecoratie (kaarsen, kerstgroen of kerstballen);
  • Bijpassende servetringen;
  • Naamkaartjes.

Kerstgroen

Met een paar dennen- of sparrentakjes maak je een prachtige guirlande. Je kan het groen ook over tafel verspreiden voor een meer ongedwongen sfeer. Leg hier kleine kerstballen (van plastic) bij voor een speelse look. Als je kleine vaasjes op tafel zet kan je het kerstgroen aanvullen met mos, takjes hulst of maretak. Voor een snelle, kleurrijke oplossing zet je potten met bloeiende kerststerren op tafel neer.

Kerstkaars

Een andere onmisbaar accessoire voor de kersttafel is een mooie kerstkaars. Kerstkaarsen zorgen voor een sfeervolle en gezellige atmosfeer, en ze zien er ook nog eens prachtig uit. Kies een kaars die past bij de rest van uw kerstdecoratie, of ga voor iets unieks en origineels.

Tafelkleed

Met een tafelkleed ziet je tafel er meteen heel anders uit. Daarnaast bescherm je het houten tafelblad tegen vlekken en spetters van het kerstdiner. Voor een simpele look kan je ook kiezen voor een tafelloper. Met een tafelkleed of - loper wordt het snel één geheel en is het alleen nog een kwestie van decoraties toevoegen.

Wil jij weten hoe je rond de kerst zo veel mogelijk gezelligheid in huis brengt of heb je andere woonvragen? Kom dan langs in onze showroom of stel je vraag online via ons online formulier. Wij helpen je graag om van jouw huis een thuis te maken.


Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends? Volg Firma Hout & Staal dan op onze socialmediakanalen: Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.