5 tips om leren meubels te onderhouden!| Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
20Sep2018
5 tips voor het onderhouden van leren meubels.

5 tips voor het onderhouden van leren meubels.

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

Tip 1. Reinigen of onderhouden?

Het reinigen en onderhouden van leer zijn twee verschillende dingen. Bij het reinigen van leren meubels maak je gebruik van een reinigingsmiddel die de vuillaag en oude onderhoudslagen van het leer verwijderen. Door het leer te reinigen met een reinigingsmiddel verwijder je ook het vuil dat onder de vorige onderhoudslaag zit.

 

Het onderhouden van leren meubels is het invetten van het leer. Eigenlijk is dat te vergelijken met het hydrateren van onze eigen huid.

 

 

Tip 2. Invetten met babyolie

Vaak krijgen we de vraag of leren meubels ook met babyolie ingevet kunnen worden. Dit is natuurlijk een goedkopere optie dan allerlei onderhoudsmiddelen. Vaak kan het invetten van leren meubels met babyolie geen kwaad, maar probeer dit altijd eerst op een onopvallend plekje. Iedere soort leer reageert natuurlijk weer anders.

 

Toch is het verstandig om leren meubels af en toe ook te reinigen en onderhouden met de juiste middelen. Deze onderhoudsmiddelen zorgen namelijk ook voor een beschermlaag tegen vuil en verkleuringen.

 

Tip 3. Lichte kleuren leer moet je regelmatig reinigen

Wanneer jouw leren meubels een lichte kleur hebben, is het belangrijk dat je het leer minstens vier per jaar reinigt. Best logisch, want in licht leer zie je natuurlijk veel sneller vlekken zitten. Toch zie je bij licht leer het vuil niet direct zitten, daarom is het belangrijk dat je het leer regelmatig reinigt en onderhoudt.

 

 

Tip 4. Na het reinigen direct invetten

Na het gebruik van een leerreiniger, moet je altijd het leer nog een keer invetten. De leerreiniger werk namelijk als ontvetter om ook vuilresten onder de onderhoudslaag te verwijderen./ Daarom is het belangrijk dat je direct na het reinigen de leren meubels opnieuw invet.

 

Tip 5. Wanneer moet je invetten?

Om te kunnen bepalen of je je leren bank moet invetten? Wrijf met je hand, met lichte druk over het leer heen. Wanneer je hand zonder weerstand over het leder glijd kun je het invetten nog even uitstellen. Merk je dat je hand stroef over het leder glijd is het tijd om je leren bank weer eens in te vetten.

 

We hopen dat jouw leren meubels met deze tips zo lang mogelijk mooi blijven? Wil je extra advies over het onderhouden van jouw meubels? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in de showroom.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.