4 tips voor het aanschaffen van eetkamerstoelen - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
01Dec2023
4 tips bij het aanschaffen van eetkamerstoelen

4 tips bij het aanschaffen van eetkamerstoelen

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

4 Tips bij het aanschaffen van eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn een belangrijk onderdeel van de eetkamer. Eetkamerstoelen gebruik je al lang niet meer alleen tijdens het eten. Je zit lange avonden samen gezellig te borrelen, er wordt aan gewerkt en huiswerk gemaakt. Het aanbod eetkamerstoelen is groot, hoe vind jij nog de perfecte eetkamerstoel met al die keuzes? Wij geven je vier tips om het een stuk gemakkelijker te maken!

Tip 1: Maak een moodboard

Kies vooraf de stijl van jouw woning. De vormgeving van de stoel en het frame kunnen al enorm bepalend zijn voor de uitstraling in jouw interieur. Kies je voor een industriële stoel met een stoer frame in transparant gelakt staal? Heb je een landelijke inrichting dan heb je misschien liever een stoel met 4 houten poten. Door hier vooraf een keuze in te maken kan je gerichter op zoek naar de perfecte stoel. Maak foto’s van jouw interieur en plaats ze op jouw moodboard. Ga op zoek naar plaatjes van stoelen die jij hier mooi bij vindt passen. Wedden dat je overeenkomsten ziet tussen de modellen die jou aanspreken?

Moodboard Japandi

Tip 2: Kies jouw kleur

Welke kleur krijgen jouw nieuwe eetkamerstoelen? Veel eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Keuzestress! Het is handig om de volgende dingen in je achterhoofd te houden bij een keuze voor een kleur:

  • Welke kleur past bij de stijl die jij hebt gekozen? Bij een eetkamer met veel kleur ga je misschien wel voor een primaire kleur als rood of geel. Terwijl je voor een landelijke eetkamer of stoelen in Japandi stijl eerder gaat voor aardse tinten, denk aan beige, bruin en grijs. Echt lef? Ga voor glimmend of een stof met print.
  • Bepaal de kleur van de muren en bedenk of je juist van contrast in de kleuren of meer ton-sur-ton houdt. Heb je nog het staaltje van de muurverf? Bewaar dit en neem het mee tijdens het shoppen. Vergeet niet om ook de kleuren van de vloer, raambekleding en eettafel mee te nemen. Heb je geen staaltjes? Neem dan foto’s met goed licht en neem deze mee. Hulp nodig met het samenstellen van jouw moodboard? Neem contact op en 1 van onze stylistes helpt je graag verder. Plan een afspraak.
  • Vlekken ?!? Prachtig hè, al die lichte tinten in rijke en wollige stoffen. Maar niet heel praktisch bij een eethoek toch? Daar hoef jij je geen zorgen meer over te maken. Stoelen spray je handig zelf in met de antivlekken spray én je hebt voor een klein bedrag maar liefst 5 jaarvlekkengarantie. Zo kies je met een gerust hart voor die mooie beige stoelen in teddy stof.

Kies jouw kleur

Tip 3: Kies de bekleding

De stijl en de kleur heb je bepaald. Een andere belangrijke keuze voor de uitstraling van de stoel is de keuze van de bekleding. Er wordt steeds vaker gekozen voor stof in plaats van echt leer. Er zijn prachtige eco- of veganleer mogelijkheden die vaak de voorkeur hebben boven echt leer. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en vaak een stuk gunstiger in prijs. Het aanbod stoffen van gerecycled materiaal wordt ook steeds groter. De keuze in stofsoorten is enorm, waar let je op bij de keuze in een stof?

  • Het aantal Martindale van een stof geeft aan hoe slijtvast een stof is. Het aantal toeren staat voor de zituren voor de stof aan vervanging toe is. Heeft een stof een Martindale score van 68.000? Dan is de stoel dus na 68.000 zituren aan vervanging toe. Stoffen > 40.000 Martindale zijn geschikt voor bijvoorbeeld kantines en vergaderruimten. Stoffen met een Martindale score hoger dan 75.000 zijn geschikt voor zéér intensief gebruik. Denk aan stoelen in een horecagelegenheid. Een score tussen 40.000 en 75.000 Martindale geeft aan dat de stoelen prima geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in een woning.
  • Het aantal Martindale zegt niets over de mogelijkheid tot pilling. Pilling is de vorming van pluisbolletjes in de stof. Pilling is een natuurlijk stofeigenschap en zegt niets over de slijtvastheid. De score wordt weergegeven van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor zeer onwaarschijnlijk en 5 voor zeer waarschijnlijk.
  • Iedere stof verkleurt wat door de invloed van daglicht. De mate waarin een stof dit doet geef je weer in de Fastn.Light score. De score loopt op een schaal van 1 tot 8. Waarbij stoffen met score 1 het minst bestand zijn tegen verkleuren en stoffen met score 8 het best bestand zijn tegen verkleuring.

Wist je dat veel stoffen ook vuilafstotend behandeld zijn in de productie? Sommige stoffen krijgen van ons het label “family friendly”. Deze stoffen zijn geschikt voor intensieve woonsituaties, bijvoorbeeld met kinderen en huisdieren. We geven je graag advies in onze showroom.

Sfeerbeeld

Tip 4: Kom proef zitten

Kom proef zitten! Afhankelijk van jouw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren kan de ervaring van het zitcomfort voor iedereen anders zijn. Vind je een stevige zit prettig of wil je juist wat meer vering in een stoel? Kom een keer langs voor advies of plan alvast een afspraak

Interieuradvies

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.