Zo creëer je een gezellig industrieel interieur - Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
24Oct2022
Zo creëer je een gezellig industrieel interieur

Zo creëer je een gezellig industrieel interieur

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een industrieel interieur kenmerkt zich door de robuuste stijl met staal, veel zwart en zichtbare lampen. Deze stoere look is perfect om je woning een moderne uitstraling te geven. Ben je bang dat deze donkere kleuren en materialen de inrichting van je huis minder gezellig maken? Met onze tips creëer je in een handomdraai een knusse industriële omgeving.

1. Industriële muren

Een industriële look maak je echt af met een onbehandelde bakstenen of betonnen muur. Hoe ruwer de look hoe beter. Beschikt jouw nieuwbouwhuis niet over authentieke details? Geen enkel probleem. Er zijn verschillende opties om jouw muren een industriële look te geven:

  • Met muurverf geef je jouw woonkamer in een handomdraai een betonlook. Binnen enkele lagen heb jij een prachtige verweerde betonlook gecreëerd;
  • Ben jij eerder fan van een mooi gemetseld muurtje? In een ouder huis kan het goed zijn dat je slechts de buitenste stuclaag weg hoeft te halen om een authentieke stenen wand tevoorschijn te toveren. Er is ook behang te koop met een bakstenen print. Na een middagje behangen ben jij de trotse eigenaar van een prachtige industriële, bakstenen muur;
  • Voor wie het niet stoer genoeg kan, zijn er ook steenstrips te koop. Een authentieke look is in ieder interieur mogelijk.

2. Kleuren van een industrieel interieur

Bij de industriële stijl vallen een aantal details direct op. De stalen constructies in combinatie met de onafgewerkte muren zijn echte blikvangers. Dit betekent dat er qua kleurenpalet opties genoeg zijn. Kies je voor overwegend zwarte meubels? Door lichte accessoires toe te voegen voorkom je dat het donker en klein aanvoelt in huis. Door inspiratie op te doen voor je muurontwerp kies je juist warme aardetinten. Rood, oranje, bruin en donkergroen voegen een gezellig accent toe aan je interieur.
Ben jij iemand die graag opvalt? Ga dan los met felgekleurde accessoires. Leg dat felroze kussen op de bank of kies voor een turquoise vaas om jouw interieur te laten knallen.

3. Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen geef je in een handomdraai een warm, knus tintje aan je woning. Ga los met wol, leer en hout. Kies bijvoorbeeld voor een leren bank en stijl dit met kussens met een grof wollen breipatroon.
De natuurlijke materialen laat je uiteraard ook terugkomen in de vloer. Aangezien de muren vaak erg ruw zijn, helpt een houten vloer om het geheel te balanceren. Met een leuk kleed of schapenvachtje voeg je een aaibaarheidsfactor toe.

Uiteraard kies je voor je andere meubels ook voor een prachtige combinatie van, hoe kan het ook anders, hout en staal. Dat is de industriële look ten voeten uit. Stel je houten tafel geheel naar wens samen om deze perfect te laten aansluiten op de rest van je interieur. Neem vooral de tijd om de verschillende opties te bekijken in onze showroom. Wij helpen je graag bij het kiezen van de details die jouw tafel compleet maken. 

Voor een speels element kies je, net als op de muren, voor niet geheel bewerkt hout. Een boomstamtafel als koffietafel breekt de strakke lijnen en geeft jou de kans om jouw persoonlijkheid terug te laten komen in je ontwerp. Mogelijkheden genoeg dus.

4. Mix stijlen

Als je hart sneller klopt van de industriële look betekent dat niet dat je geen andere stijlen bij je ontwerp kan betrekken. Wees niet bang om te mixen-en-matchen, totdat het goed voelt. Scandinavische en landelijke invloeden gaan hand in hand met jouw stoere interieur. Door details in deze stijlen toe te voegen wordt jouw huis nog gezelliger. 

5. Werk niets weg

Alle buizen, balken en andere technische hoogstandjes in huis mag je gewoon laten zien. Hoe ruiger hoe beter. Deze kleine details maken de look compleet. Daarnaast scheelt het een hoop werk om deze details weg te werken. Zo heb jij meer tijd voor de dingen die er echt toe doen: heerlijk genieten in je nieuw ingerichte woonkamer.

6. Steel de show met prachtige, industriële verlichting

Binnen de industriële stijl zijn wij vooral gek op de grote stalen constructies en zichtbare peertjes in de lampen. Of je nou kiest voor een sfeervolle hanglamp, vloerlamp of wandlamp er is keuze genoeg. Deze sfeervolle verlichters bootsen de oude fabriekslampen na. Lampen met zwarte stalen behuizing complementeren deze look. Kies voor gouden of zilveren details voor een luxueuze uitstraling. Of ga voor een clean look met alleen de peertjes of lichtbollen. Mondgeblazen lampen maken deze accessoires tot een uniek stuk dat zeker weten de aandacht trekt in huis.

7. Je spullen op industriële wijze opbergen

Als je gek bent op strak design, heb je waarschijnlijk een heleboel spullen die je wilt opbergen achter een deurtje of juist trots tentoon wilt stellen. Houten en stalen kasten zijn hier met hun robuuste design perfect voor. Grote stellingkasten en metalen onderstellen zijn erg populair. Er zijn opties voor ieder interieur en iedere opbergwens. Als je speelgoed of werkbenodigdheden niet in het zicht wil hebben zijn kasten met deuren je vriend. Houd je juist van grote opvallende accessoires, kies dan voor een toffe open kast. De afwerking van een gezellig interieur zit hem immers in de details.

Wil jij jouw industriële interieur compleet maken met leuke handgemaakte meubels? Kom eens langs in onze showroom. Onze interieurexperts kijken graag met je mee. Je bent welkom met of zonder afspraak in onze showroom. Stel je jouw vraag liever online? Maak dan gebruik van ons online formulier. Wij helpen je graag om van jouw huis een thuis te maken.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends? Volg Firma Hout & Staal dan op onze social media kanalen: Pinterest, Facebook en Instagram. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.