Trendy het voorjaar in: De top 5 interieurtips 2022 | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
02Feb2022
Trendy het voorjaar in: De top 5 interieurtips 2022

Trendy het voorjaar in: De top 5 interieurtips 2022

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

In het voorjaar begint alles in de natuur weer met groeien en bloeien. Een goed moment om schoon schip te maken in huis. Denk dit voorjaar niet alleen aan een voorjaarsschoonmaak, maar geef ook je interieur een make-over. Zijn je eetkamerstoelen aan vervanging toe, zakt je tafel bijna door zijn poten of is de kleur van je bank onherkenbaar geworden? Hoog tijd om deze meubelstukken een update te geven. Met deze 5 tips laat je een frisse lentebries door je huis waaien

  1. Modern retro
  2. Organische vormen
  3. Groot, groter, grootst
  4. Zachte tinten
  5. Vergroening

Zodra de temperaturen stijgen en de vogels hun nestjes bouwen, begint het ook vanbinnen weer te kriebelen. Hoog tijd om je eigen nest klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Aangezien er zoveel keuze is, kan het soms lastig zijn om te vinden wat je zoekt. Daarom nemen wij je graag mee door de woontrends van het voorjaar van 2022.

1. Modern retro

Om het voorjaar goed te beginnen, gaan wij direct terug in de tijd. Inspiratie uit de jaren ‘60 en ‘70 komt terug in vorm en kleur. Denk hierbij aan luie stoelen of fauteuils met hoge armleuningen. Aaibare stoffen zagen wij afgelopen winter ook al even een hoofdrol spelen in de vorm van grote plaits. In de lente krijgen aaibare stoffen zoals suède en fluweel de kans om zich van hun beste kant te laten zien op jouw bank en stoelen. Voor een moderne touch kies je voor een patroon met 3D effecten. Hiermee ziet zelfs het simpelste meubelstuk er direct bijzonder uit.

Op het gebied van decoraties is ook colorblocking weer terug van weggeweest. Kies voor verschillende kleuren kussens, schilderijen, plaits of, als je in een avontuurlijke bui bent, je bank of stoel.

invloeden uit de jaren '60 en '70

2. Organische vormen

Dit jaar draait het allemaal om organische vormen. Banken en stoelen met afgeronde rug- en armleuningen zijn dus helemaal in style dit voorjaar. Zo’n bank met ronde hoeken oogt gelijk warm en gezellig. Door te kiezen voor een onderstel van staal zorg je voor een stoer randje. De rechte lijnen complimenteren dan weer mooi de organische rondingen van de bovenzijde. Kies een onderstel dat past bij je houten tafel. Door voor een tafelblad met afgeronde hoeken te kiezen, vormen je woonkamer en zithoek als vanzelf één geheel. 

Met de tafelconfigurator stel je in een handomdraai jouw droomtafel samen. Kies uit verschillende tafelbladen, onderstellen en houtsoorten. Op deze manier weet je zeker dat je tafel niet alleen alleen aansluit bij je overige meubelen, maar ook bij jouw smaak en voorkeur. 

Lampen mogen ook ronder zijn dan ooit. Kies een opvallende paddenstoel lamp of hang drie grote geblazen lampen boven je handwerktafel. De filament lamp is eigenlijk nooit weggeweest, maar deze mag weer volop gezien worden. De ronde vormen van het glas zorgen dat de filament draad goed zichtbaar is. Dit geeft je huis een organische, retro touch. Dat is het beste van beide werelden.

organische vormen zijn de basis van je interieur dit voorjaar

3. Groot, groter, grootst

Als er iets mag opvallen in de eerste maanden van het jaar dan is het de bank. Deze mag groter dan ooit. Kies voor fijne diepe kussens waar je heerlijk in weg kan zakken. Met een hocker, poef of andere verlenging maak je van jouw bank een heerlijke knusse plek. Een groot voordeel van een brede bank is dat er altijd voldoende plek is. Door te spelen met vormen creëer je een uniek statement piece voor je interieur. 

Heb je onvoldoende ruimte in je woonkamer om zo’n groot bankstel kwijt te kunnen? Kies dan een kleine hoekbank. Hiermee creëer je hetzelfde knusse gevoel, doordat de hoek van de bank veel overheerlijke zitruimte biedt. Probeer dan nog maar eens op te staan. 

Match jouw heerlijke luie bank met een al even heerlijke fauteuil. Met een goed boek of je favoriete serie ben jij niet meer weg te slaan uit je nieuwe zitmeubels. 

Ben je op zoek naar een bank of stoel die net even anders is dan anders? Al onze producten zijn maatwerk. Laat het ons weten als je in onze shop of showroom niet direct ziet wat je zoekt. Dan denken wij met je mee over de beste oplossing. Plan vrijblijvend een afspraak in via onzewebsite

Groter dan ooit: een heerlijke hoekbank

4. Zachte tinten                                               

Zachte, warme aardetinten zijn de kleuren die 2022 kenmerken. Dit varieert van zandkleurige items, tot steenrood en zachtroze. Waar afgelopen jaar de muren en meubels opvallend getint waren, maken deze accentkleuren plaats voor natuurlijke tinten. Dit komt ook terug in basiskleuren, zoals zwart of wit. Met grijs of off-white ben je helemaal bij. 

Uiteraard hoef je niet je volledige interieur op de schop te gooien. Een simpel verfje op de muur of een andere lampenkap doet al wonderen. Door je donkere accessoires om te ruilen voor exemplaren met gouden, bronzen of bruine accenten geef je jouw interieur direct een andere uitstraling.

Onze handgemaakte tafels en stoelen zijn volledig te customizen. Zo kies je in een handomdraai voor een mooi stalen frame in een kleur naar keuze. Wij kunnen bijna elke RAL-kleur als duurzame poedercoating aanbrengen. Kies voor je meubels voor dezelfde variant als bij je stalen deuren. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

Kies meubels in zachte en natuurlijke tinten

5. Vergroening

De vergroening in huis mag zowel letterlijk als figuurlijk worden opgepakt. Duurzaamheid staat bovenaan. Duurzame meubelstukken van natuurlijke materialen zoals hout en leer, dragen bij aan een lange levensduur van je meubelstukken. De producten van Firma Hout & Staal worden vervaardigd in onze eigen werkplaats, waardoor je altijd een handwerk product in huis hebt staan. Dat is mooi meegenomen!
Hout is dit jaar het meestvoorkomende materiaal. Het mag wat speelser, door verschillende houtsoorten en patronen met elkaar te combineren. Houten vloeren, tafels en zelfs muurdecoraties mogen gezien worden. Met een vloerkleed en stoere stalen lampen voorkom je een overdaad aan hout.

Ga voor natuurlijke invloeden en haal veel groen in huis

Wil je ook hierbij het duurzame pad inslaan? Mangohout komt van bomen die geen fruit meer dragen. Deze maken plaats voor jonge bomen, waarna jij jouw prachtige mangohouten tafel, tv-meubel of koffiestafel in huis haalt.

Maak het geheel af met een aantal opvallende kamerplanten. Goed voor de gezondheid en ook nog eens hartstikke leuk om te zien. Groen en hout zijn een perfecte combinatie. Zo breng je toch kleur in huis, zonder overboord te hoeven gaan met opvallende stoffen of verf.

Zin om inspiratie op te doen? In onze showroom staan tientallen tafels, eetkamerbanken en bankstellen klaar om bekeken te worden. Je kunt kiezen uit vele verschillende kleuren, vormen en maten. Kom je er zelf niet uit? Onze interieurstylisten helpen jou bij je zoektocht. Samen zorgen wij ervoor dat jouw huis dit voorjaar het beste uit zichzelf naar boven haalt. 

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of als eerste op de hoogte zijn van nieuwe meubel toppers? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.