Lange woonkamers: een stylish oplossing - Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
24Feb2023
Lange woonkamers: een stylish oplossing

Lange woonkamers: een stylish oplossing

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een lange woonkamer inrichten kan een uitdaging zijn, maar het biedt tegelijkertijd veel mogelijkheden. Door de ruimte op te delen in verschillende gebieden oogt de woonkamer knus zonder dat deze vol aanvoelt. In dit artikel delen wij onze favoriete tips voor het inrichten van een lange woonkamer.

Creëer zones

Deel je woonkamer op in kleine zones, zoals een zithoek, een boekenkast met leeshoek en een fijne tafel met eetkamerbanken. Door tussen de verschillende zones enige ruimte te laten blijven het afzonderlijke gebieden. Door kleuren, vormen, accessoires en materialen overeen te laten komen ontstaat er toch één geheel. Gebruik een mooi vloerkleed om de zones af te bakenen. Door meubels met de rug naar andere zones toe te draaien, ontstaat er nog meer het gevoel van een afgesloten gedeelte.

Wanddecoraties

Kleur en vorm spelen een belangrijke rol bij het creëren van een gezellige en functionele woonkamer. Met een muur in een accentkleur trek je de aandacht en schep je gelijk een uniforme sfeer. Als je daarna een zone creëert in de ruimte zorg je hiermee dat je woonkamer als één ruimte aan blijft voelen. Laat deze accentkleuren vervolgens terugkomen van kussens, dekens en wanddecoratie. Wanddecoratie, zoals schilderijen, posters en foto's zijn fantastische items om jouw persoonlijke stijl te tonen en tegelijkertijd de lengte van de wand visueel op te breken. Daarnaast geeft het de ruimte wat extra diepte en dimensie.

Glazen en stalen panelen

Wanneer je een lange woonkamer hebt kan je ervoor kiezen om deze op te delen door er een muur in te plaatsen. Toch zijn er ook andere manieren om de illusie van een wand te creëren, zonder dat dit direct de ruimte in aparte delen verdeelt. Door een stalen paneel met glasvulling te plaatsen op ongeveer halverwege of op tweederde van de lengte van de kamer, krijg je het beste van twee werelden. Zo zorg je ervoor dat je lange woonkamer kleiner oogt, maar je geniet nog steeds van een prachtig doorkijkje in beide helften. Als je de helften toch volledig van elkaar wilt scheiden is het mogelijk om er een stalen deur in te plaatsen. Als je kiest voor een schuifdeur dan heb je de keuze om de ruimte open te zetten of gesloten te houden.

Verlichting

Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt, maar met lampen geef je de verschillende delen van de woonkamer hun eigen rol. Verlichting is een belangrijk element en kan meer dan alleen verlichten. Speel bijvoorbeeld met de lengte van de draden. Door meerdere lampen naast elkaar te hangen ontstaat de illusie van een muur. Kies voor opengewerkte lampen waarbij de gloeispiraal te zien is of laat je stijl zien met een designlamp. 

Daarnaast geeft het inrichten van de woonkamer in zones je de mogelijkheid om iedere zone op zijn eigen manier te verlichten, waardoor het effect van knusse hoekjes extra versterkt wordt. Plaats bijvoorbeeld een plafondlamp boven de zithoek en wandlampen boven de boekenkast of tv-muur om deze gebieden op te lichten en te scheiden.

Planten

Kamerplanten hebben als fijne eigenschap dat ze wat natuur van buiten naar binnen brengen, maar daarnaast zijn ze een stuk breder inzetbaar dan mensen denken. Planten kunnen worden gebruikt om de woonkamer op te vrolijken en de verschillende zones gezellig te maken. Daarnaast kunnen grote planten in pot prima ingezet worden om de ruimte op te delen. Zet twee of drie grote planten in een stijlvolle pot naast elkaar en je hebt op een natuurlijke manier je langwerpige woonkamer ingedeeld. Datzelfde trucje kan je van bovenaf uithalen met hangende planten. Deze geven je woonkamer direct een stijlvolle en natuurlijke touch.

Heb jij een lange woonkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen met de indeling? Dat is geen enkel probleem. Onze experts denken graag met je mee en helpen je op weg in de wirwar aan keuzes. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onzewebsite

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.