Klein maar fijn: Interieurtips voor kleine | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
17Aug2022
Klein maar fijn: Interieurtips voor kleine ruimtes

Klein maar fijn: Interieurtips voor kleine ruimtes

Bij het inrichten van een grote ruimte hoef je met minder factoren rekening te houden dan wanneer je een kleine ruimte inricht. Dit betekent natuurlijk niet dat kleine ruimtes niet gezellig kunnen zijn. Met de juiste meubels, kleuren en slim passen en meten maak je van iedere ruimte een stijlvolle leefruimte. Wij delen graag onze tips met je, zodat jouw kleine woon-, werk- of slaapkamer groots wordt in stijl.

Maak optimaal gebruik van de ruimte

Als je beperkt de ruimte hebt moet je slim gebruik maken van de beschikbare oppervlakte. Door de woonruimte eerst op schaal van papier na te maken wordt het makkelijker om de verschillende meubelstukken een plekje te geven. Zorg ervoor dat je grote meubelstukken zoals een bank, eettafel, bureau of bed als eerst plaatst. Met deze methode kan je ook makkelijk verschillende uitvoeringen van hetzelfde meubelstuk vergelijken, zonder per ongeluk een verkeerde maat aan te schaffen.
Door goed te plannen voorkom je dat de woonkamer te vol staat. Lege ruimte in een kleine kamer, zorgt ervoor dat deze groter oogt. Probeer daarom voor een minimalistische look te gaan.

Gebruik de wanden

Wanden worden met een paar goed geplaatste planken de perfecte opslagruimte. Probeer gebruik te maken van de hoogte. Ook is het mogelijk om hoge, smalle vakkenkasten te plaatsen. Kies hiervoor kasten met een dun frame of smalle bouw.

Oplossing voor een open keuken

Zijn jouw keuken en woonkamer één geheel? Maak je geen zorgen: je hoeft niet met je bord op schoot voor de televisie te eten. Een ronde tafel past eigenlijk altijd wel. Als je een handig hoekje in de keuken hebt kan een kleine vierkante tafel perfect tegen de wand geplaatst worden. Hiermee benut je de beschikbare ruimte. Als er meer gasten zijn is het altijd mogelijk om de tafel iets te verplaatsen. Kies er stoelen bij die volledig onder tafel passen. Hiermee behoud je de handige loopruimte rondom de tafel.

Spiegels

Een oude, maar gouden tip is het gebruik van een spiegel. Door de weerkaatsing lijkt de ruimte een stuk groter dan deze is. Voor het optimale effect kies je voor een plafondhoge spiegel. Met een spiegelkast heb je dubbel zoveel plezier: opbergruimte en een fijne weerspiegeling.

Multifunctioneel

Kies voor multifunctionele meubels om vorm en functie te combineren. In kleine ruimtes kom je vaak opbergruimte tekort. Als er kastjes zijn of banken waar je kinderspeelgoed in kan opbergen, houd je de inrichting van je interieur minimaal. Dit oogt uiteindelijk ruimer.

Verticaal 

Werk de hoogte in en kies voor hoog en smal meubilair. Werken met verticale lijnen geeft het gevoel dat de ruimte hoger en groter lijkt dan deze is. Ditzelfde effect kan je ook creëren door behang met verticale strepen te kiezen of te gaan voor lange gordijnen in een uniforme kleur.


Uniforme kleur

Kies niet alleen voor gordijnen in één kleur, maar zorg dat ook je wanden en vloer een vergelijkbare kleur hebben. Dit hoeft geen één op één match te zijn. Zolang het tinten uit dezelfde kleurfamilie zijn, zal de ruimte ruimer ogen, omdat er geen harde scheidingslijnen zijn.

Roomdivider

Begin je met een open ruimte en wil je hier twee kleine ruimten van maken? Kies dan in plaats van muren of dichte roomdividers, voor een glazen en stalen deur. Hiermee sluit je de ruimte niet af, waardoor je de volledige ruimte kan zien. Daarnaast voorkom je dat het een donkere ruimte wordt. Glas laat veel licht door, wat vervolgens je kamer ruimer doet lijken.


Groot meubilair

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar kies voor grote meubelstukken in een kleine ruimte. Je kan beter voor enkele grote items gaan, dan voor meerdere kleintjes. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ruime hoekbank in plaats van een smalle bank en losse fauteuils.

Lichte kleuren

Wit of lichte kleuren vormen een goede basis om je woonkamer of werkkamer in te richten. Deze kleur zorgt ervoor dat de ruimte licht en open oogt. Kies lichte kleuren, stoffen en patronen om jouw huis in te richten. Houd je wel van wat kleur? Niet getreurd. Probeer jouw favoriete tinten terug te laten komen als accentkleur. Je zal zien dat je interieur hiervan gaat stralen en je favoriete items nog meer in de spotlights komen te staan. 

Groepeer spullen

Je wilt jouw woonkamer graag een persoonlijke touch meegeven. Probeer niet te veel losse items neer te zetten. Groepeer de spullen die je hebt om van een set losse accessoires één geheel te maken. Denk hierbij aan foto’s of kaarsen die je bij elkaar zet. Hierdoor bewaar je de rust.

Eyecatcher

Net zoals je het aantal accessoires tot het minimum wilt beperken, kies je voor één eyecatcher. Dit kan een groot schilderij zijn of een mooie lamp met een bijzonder design. Zo krijgt jouw eyecatcher de aandacht die het verdient, zonder te overheersen.
Kan je niet zo goed kiezen? Als je ergens opbergruimte hebt waar je spullen kan opbergen, kan je er ook voor kiezen om de overige opvallende items daar te stallen, totdat je zin hebt om ze te wisselen.

Creëer hoekjes

Werk je met een open ruimte waarin je kleine hoekjes wilt creëren? Dit kan je doen door verschillende gebieden een duidelijk eigen kader te geven. Leg een leuk kleed neer in de zithoek of plaats een opvallende hoge kast naast de keuken. Hierdoor ontstaan er kleine eilandjes, zonder dat de ruimte echt gescheiden wordt. Door te kiezen voor kleuren uit dezelfde kleurfamilie blijft het geheel ruim ogen.

Heb jij een uitdagende interieurvraag? Onze interieurexperts kijken graag naar de mogelijkheden! Kom, met of zonder afspraak, langs in onze showroom of stel je vraag via ons online formulier. Wij helpen je graag tijdens je zoektocht bij het inrichten van kleine ruimtes. 

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends? Volg Firma Hout & Staal dan op onze social media kanalen: Pinterest, Facebook en Instagram. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.