Tips voor je eettafel - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
22Jun2022
Een eettafel: meer dan gewoon een tafel

Een eettafel: meer dan gewoon een tafel

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Iedereen heeft een ander idee over de perfecte tafel. Maar waar let je nou eigenlijk op bij het samenstellen van een tafel? Wij helpen je graag verder om de perfecte tafel te vinden die past bij jouw woonsituatie en persoonlijke smaak.

Wij leggen je graag uit welke vijf punten belangrijk zijn om rekening mee te houden en waarom deze zo belangrijk zijn. Daarnaast vertellen wij je hoe dit makkelijker is met behulp van onze tafelconfigurator.

1. Vorm

Onze eetkamertafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest bekende en voorkomende vorm is de rechthoekige of vierkante tafel, maar ook rond en ovaal zie je veel.

Dé interieurtrend van 2022 is het gebruik van organische vormen en zachte lijnen in het interieur, deze trend zet zich voort in meubels zoals banken en eettafels. Nieuwe vormen eettafels van 2022 zijn Deens ovaal, Leaf, Stone en Kiezel.  De eettafel wordt meer betrokken bij het leefgedeelte, zo kan je heerlijk genieten van lange borrelavonden of  hij wordt gebruikt als thuiswerkplek. De eettafel wordt steeds meer een eyecatcher in het interieur, pak dus lekker uit met de vorm en de kleur van het blad en de poten.

2. Formaat

Bij jouw nieuwe eetkamertafel horen natuurlijk net zulke leuke eetkamerstoelen. Je wilt immers ontspannen kunnen zitten. Het is belangrijk dat er voldoende plaats rondom de tafel is, zodat iedereen voldoende zitruimte heeft en stoelen niet te dicht op elkaar staan.

Over het algemeen mag je per eetkamerstoel, plus armruimte op tafel, zo’n 70 cm rekenen. Afhankelijk van de plaatsing van de tafel kan een groter exemplaar noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer de tafel tegen een muur geplaatst wordt.

Staat jouw tafel vrij in de ruimte? Dan kunnen beide kanten, plus de uiteinden, dienen als zitplaats. Zet de tafel tenminste 60 cm van de muur af, zodat je makkelijk kan gaan zitten. Aan de kant met loopruimte houd je de dubbele hoeveelheid vrij, dus zo’n 120 tot 140 cm.

Is jouw huis dé plek waar de leukste feesten en partijen plaatsvinden? Vul jouw berekening dan aan met de extra gasten. Op deze manier is er altijd plaats aan tafel.

3. Materiaal

Net als bij kleding kan een kleur, patroon of materiaalkeuze een wereld van verschil maken. Bij de indeling van de zitgelegenheid in jouw keuken of woonkamer is dit niet anders. De tafels van Firma Hout & Staal worden op maat gemaakt en zijn hierdoor geheel naar eigen smaak aan te passen. Of je nou een industrieel, modern, landelijk of bohemian interieur hebt, wij bieden alle mogelijkheden zodat jij jouw eettafel samen kunt stellen die passend zijn bij  jouw wensen en woonstijl. Bij een eiken eetkamertafel zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Zo is er een ruime keuze uit diverse kleuren behandelingen en kun je ook de structuur van het blad bepalen. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken.

Benieuwd hoe jouw droomtafel eruit komt te zien? In onze online tafelconfigurator stel je in een handomdraai jouw eigen tafel samen. Je ziet direct hoe jouw ontwerp er in het echt uitziet. Twijfel je nog over de soort hout of afwerking? Bestel dan een proefstukje. Hierdoor kan je zelfs op afstand altijd de best passende keuze maken. Bij het bestellen van een tafel ontvang je de kosten  van de proefstukjes retour.

 

4. Randafwerking

Bij onze eiken tafels kun je kiezen uit verschillende randafwerkingen. Houd je van een wat dunner blad? Kies dan voor een swiss- of soft swiss edge. Door de randafwerking schuin naar binnen te laten lopen, oogt het blad veel dunner dan het blad daadwerkelijk is en krijgt jouw tafel direct een andere look. Houd je van een strakke tafel, maar wil je toch iets speciaals? Ook de hoeken kunnen geheel naar wens worden afgerond of afgewerkt.

5. Onderstel

Bijna net zo belangrijk als een mooi blad is het frame. Niet alleen geeft een mooi frame sfeer aan je huis. De vorm en afmeting van het onderstel bepaalt ook hoeveel stoelen je kwijt kan en hoe makkelijk je met grote groepen rond de tafel kan zitten.

Wanneer je kiest voor een zijframe, houd er dan altijd rekening mee dat je genoeg ruimte overhoudt voor het plaatsen van de stoelen. Gemiddeld ben je voor een zijframe 40 cm aan tussenruimte kwijt. Uiteraard is dit per frame verschillend. Bij een XY-frame schuin ben je meer ruimte kwijt dan een YX-frame recht, maar een XY-frame schuin bied je wel de mogelijkheid om makkelijker aan de kopsekant te gaan zitten. Voor- en nadelen die je goed moet afwegen en waar je goed over na moet denken bij aanschaf van je stoelen.

Bij een onderstel dat aan het midden van de tafel bevestigd is, ben je vrijer in de verdeling van de zitgelegenheid. De middenpoot laat immers de zijkanten vrij, waardoor je ruimte krijgt om te schuiven met de stoelen en zo een perfecte tafelindeling te krijgen. Het Angel middenframe geeft direct een mooie look aan jouw tafel.

De onderstellen zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar en ook diverse metallic kleuren zijn mogelijk. Hierdoor kan je elk onderdeel van jouw eetkamertafel geheel afstemmen op jouw stijl.

Eiken eettafel Leaf - stel hem zelf samen

Jouw ideale tafel op maat

Je kan natuurlijk kiezen voor een standaard samengestelde eettafel, maar waarom zou jij je fantasie niet de vrije loop laten? Niet alleen vind je op deze manier een meubelstuk dat perfect aansluit bij jouw stijl, maar daarnaast ook goed past bij jouw woonwensen. De grootte, het tafelblad en onderstel kan je immers geheel afstemmen op jouw situatie. Een tafel op maat is dus een tafel die 100% aansluit op jouw woondromen.

Wil je zelf aan de slag? In onze configurator stel je zelf jouw eetkamertafel samen. Er zit voor een ieder iets bij. Zo kies je bijvoorbeeld uit negen verschillende vormen, elf verschillende kleurschakeringen en veertien verschillende frames. Kortom, keuze genoeg, waardoor je eindeloos kan blijven combineren. Dan hebben we het nog niets eens over de verschillende mogelijke randafwerkingen gehad. Wanneer het kiezen niet lukt, ben je altijd welkom in de showroom waar wij de tijd nemen om jouw wensen door te nemen.

De tafelconfigurator is eenvoudig te gebruiken. Vink jouw favoriete eigenschappen aan en de tafel verschijnt voor ogen. Wissel vooral tussen verschillende vormen, kleuren en frames om te zien welke combinatie het best bij jouw eisen past. Wanneer je tevreden bent klik je op doorgaan. Wij bezorgen de tafel, na het maken, graag bij jou thuis. Mocht je wensen hebben die je niet terugvindt in de configurator, neem dan vooral contact met ons op. Alles is mogelijk.

Inspiratie voor een eigen design tafel

Ben je enthousiast geworden, maar wil je eerst wat inspiratie opdoen voordat je zelf aan de slag gaat? Kijk bij onze eetkamertafels voor onze populairste opties of lees de blog van @myhomeofzodiac over haar ervaring van haar zelf samengestelde tafel. Ook hebben wij een home tour bij haar opgenomen. Bekijk naast haar prachtige huis ook haar stylingtips via ons YouTube kanaal.

Een eetkamertafel is een verlengde van jouw keuken of woonkamer. Veel belangrijke momenten vinden hier plaats. Het is daarom belangrijk dat dit meubelstuk voldoet aan de belangrijkste eisen; dat hij de juiste hoogte en grootte heeft en het design perfect past bij de rest van het interieur. Met de tafelconfigurator zit je altijd goed.

Wil je een keer live komen proefzitten? Kom naar onze showroom in Ede of Loods5 Sliedrecht om te ervaren hoe jouw droomtafel of -stoel aanvoelt.. Bekijk onze actuele openingstijden of bel om een afspraak te maken.

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Volg Firma Hout & Staal op  Pinterest, Facebook, Youtube en Instagram voor nog meer wooninspiratie en het laatste nieuws over onze meubels.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.