De 5 Winter Woontips van 2021 | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
14Oct2021
De 5 Winter Woontrends van 2021

De 5 Winter Woontrends van 2021

Door: Firma Hout & StaalReacties: 0

Een nieuwe bank, eettafel of tv-meubel kan jouw interieur een ware oppepper geven. Het uitzoeken van een nieuw meubelstuk is een belangrijke beslissing. Welk moment is daar beter geschikt voor dan de winter? Door de dalende temperaturen is er niets leukers dan lekker bezig zijn in huis. Met een beetje aandacht voor details of een nieuw meubelstuk, wordt je werk- of woonkamer nog gezelliger. Kaarsje erbij en jij bent klaar voor een gezellige avond op de bank. Wij vertellen je in dit artikel graag alles over de 5 Winter Woontrends van 2021.

1. Natuurlijke Materialen
2. Kleur
3. Matchen met meubels
4. Eyecatchers
5. Aaibare stoffen

1. Natuurlijke materialen


Een van de thema’s die je in 2021 veel tegenkomt, is het gebruik van natuurvriendelijke en natuurlijke materialen. Vooral warme kleuren als bruin en rood helpen deze winter om van jouw interieur een knusse en gezellige plek te maken. Kies bijvoorbeeld voor een tafel van mangohout. De warme tinten van deze houtsoort passen perfect bij de koudere temperaturen. Naast natuurlijke tinten, mogen ook de natuurlijke patronen zich van hun beste kant laten zien deze winter. Kies voor meubels van suar hout, waarbij zowel het patroon als de originele vorm van de boom bewaard gebleven zijn. Hiermee maak je van een simpel meubelstuk een echte eyecatcher.

Enthousiast geworden van deze winter woontrend? Bekijk hier al onze houten eettafels en salontafels.

Met tafels van suar en mango hout is jouw interieur klaar voor de winter

2. Kleur

De winter brengt al genoeg grijs, wit en zwart naar onze straten. Binnen mag je dus knallen qua kleur. Geef een van je muren een opvallend accent kleur of maak van iedere muur een feestje door je hele woonkamer van dezelfde kleur te voorzien. Knallen met kleur hoeft uiteraard niet in limoengroen of fuchsia roze (maar dat mag natuurlijk wel!). Juist een donkere, maar opvallende kleur is dit najaar helemaal in style. Kleuren als mosgroen, diepblauw of aubergine zijn goed te combineren met lichte houtsoorten.

Bang dat je kleine woonkamer hierdoor snel donker wordt. Met leuke lampen of een stalen deur voorzien van extra veel glas laat je zelfs de smalste ruimte stralen.

Poppende kleuren op de muur zijn deze winter helemaal trendy

3. Matchen met meubels

Bij een opvallende muur horen opvallende meubels. Om de rust te behouden kies je een bank of stoel in dezelfde tint als de accentmuur. Kies er bijvoorbeeld voor om een okergele bank tegen een muur in dezelfde kleur te plaatsen. Match accessoires en overige meubelstukken, zoals een heerlijke luie fauteuil, met je muur en je woonkamer is direct klaar om de concurrentie aan te gaan met het grauwe weer.

Ben je op zoek naar wat meer pit voor je woonkamer, maar past zo’n knalkleur daar niet helemaal bij? Juist dan is de matchende meubeltrend echt wat voor jou. Een accentmuur hoeft namelijk geen kleur met een moeilijke naam te hebben om helemaal on trend te zijn. Kies in dat geval voor een warme bruintint. Hiermee combineer je de bovenstaande drie woontrends ineen. Zeker wanneer je kiest voor bijpassende houten meubels.

Match je meubels en de kleur van je wand voor een speel effect

4. Eyecatchers                                                 

Kies voor een echte eyecatcher of enkele statement pieces. Met enkele grote of opvallende accessoires bewaar je de rust in huis. Dat klinkt wellicht vreemd, maar juist met veel kleine accessoires oogt je huis sneller vol. De winter is een goed moment om je favoriete items te selecteren en die een hoofdrol te geven in huis. Zet ze op een opvallende plek neer of presenteer ze op een bijpassende bijzettafel. Je zult zien dat ze op deze manier nog beter tot hun recht komen. Je kunt verschillende doodnormale elementen in huis ook vervangen door echte blikvangers. Met een  stoere stalen vloerlamp of industriële hanglamp verander je in enkele stappen direct de uitstraling van jouw interieur.

Benieuwd naar de perfecte accessoires voor bij jouw houten en/of stalen meubels? Bekijk hier onze bijzondere lampen, wanddecoraties of overige eyecatchers.

Met eyecatchers maak je van huis een thuis

5. Aaibare stoffen

Wat is er fijner om bij dalende temperaturen met een mok warme chocolademelk onder een dekentje op de bank weg te kruipen? Precies, helemaal niets. En niet alleen de accessoires mogen deze winter groot en aaibaar zijn, hetzelfde geldt voor je bank en stoelen. Op deze wijze wordt je interieur qua stijl direct een stuk warmer en laat dat nou net zijn waar deze natte, koude dagen een stuk dragelijker van worden. Afhankelijk van de stof of de soort leer die voor jouw bank of stoel gebruikt wordt, is er keuze uit gladde, maar ook zachte materialen. De keuze van de stofsoort geeft je interieur direct een nieuwe uitstraling.

Zin om inspiratie op te doen? In onze showroom staan onze verschillende bankstellen en stoelen klaar om uit te proberen. Er is keuze uit tientallen kleuren en stoffen, waardoor je bank jouw persoonlijkheid altijd perfect weerspiegelt. 

Aaibare stoffen zijn in de winter van 2021 helemaal on trend

Kom je er in je eentje niet uit? Samen met onze interieurstylisten zoek je de leukste meubels uit in onze showroom. Wij helpen je graag zoeken naar een prachtige bank in precies de juiste kleur of die ene eyecatcher, die jouw winterse interieur naar nieuwe hoogten tilt. Op deze manier sluit je nieuwe aanwinst gegarandeerd aan op al jouw wensen. Zo kan jij dit najaar heerlijk overwinteren in je nieuwe woonkamer. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Voor veel producten bieden wij maatwerk aan. Zo is er altijd een oplossing mogelijk. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onze website.

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.