Geen producten gevonden...

Een eiken boomstamtafel als eettafel of unieke salontafel?
Selecteer jouw nieuwe boomstam tafel in ons assortiment.


Een boomstamtafel is een echte eye catcher in jouw woning. Ga maar na… zo’n groot houten blad, dat wel direct vanuit de boomstam tafel lijkt geworden. Je kunt denken aan een boomstam eettafel, waarin je langs de lange zijde nog de natuurlijke lijn van de originele boom herkent, of aan een salontafel van kleinere boomstammetjes, die zó uit de houtstapel lijken te komen.

Boomstamtafel als eettafel

Het blad van de boomstamtafel bestaat uit meerdere planken, uit een eiken boomstam gezaagd. Voor de randen aan de lange kant gebruiken we planken die maar aan één zijde gezaagd zijn. Aan de buitenrand is wel het schors verwijderd, maar verder herken je nog steeds de originele contouren van de trotse eik die de planken geleverd heeft. Overigens halen wij ons eikenhout uit speciale productiebossen waar al eeuwenlang bomen geoogst en opnieuw aangeplant worden. Jouw boomstamtafel is dus gemaakt van ‘verantwoord’ hout.

Salontafel uit boomstammetjes
Heel bijzonder zijn onze boomstam salontafels: een ronde of vierkante lage tafel, letterlijk opgebouwd uit boomstammetjes. De zijkanten zien eruit als een houtstapel, waarbij verschillende stammetjes van circa [xx]cm lang en een doorsnede van gemiddeld [xx]cm onzichtbaar aan elkaar vastgemaakt zijn. Het blad bestaat eveneens uit ‘kopse kanten’ van houtstammen, waarbij we zo goed mogelijk de vorm van de stammetjes gebruikt hebben om een naadloze puzzel te leggen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal perfect - je blijft altijd wat naden houden - maar dat geeft deze rustieke eiken salontafel juist zijn natuurlijke charme!

Boomstamtafel ruw of gelakt

De salontafels zijn glanzend gelakt, om de kopse kanten goed te beschermen en om te zorgen dat je de tafel makkelijk schoon kunt maken. De boomstam eettafels kun je krijgen zoals je ze hebben wilt. Kies je voor onbehandeld hout, bedenk dan wel dat dit erg besmettelijk is. Een koffie- of wijnkring trekt in het hout en is zonder schuren lastig te verwijderen. Wij kunnen het blad voor je behandelen, bijvoorbeeld met olie of met een al dan niet gekleurde lak, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen.

Bestellen of meer informatie

Je kunt je boomstamtafel online bestellen via deze site. Zie ons assortiment hieronder. Bij elk product staat nadere informatie over de onderdelen en de beschikbare formaten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media