Geen producten gevonden...

Robuuste eiken boomstamtafels

Een eiken boomstamtafel is een bijzonder exemplaar in jouw woning. Een groot houten blad waar je de boomstam overduidelijk in terug ziet komen. Combineer dit met onze typerende stalen frames en het is een echte eyecatcher geworden. We hebben boomstamtafels in de vorm van een eettafel, maar ook kleinere boomstamtafels die je als salontafel of bijzettafel kunt gebruiken. 

 

Een boomstamtafel als eettafel

Het blad van de boomstamtafel bestaat uit meerdere planken, uit één eiken boomstam gezaagd. Voor de randen aan de lange kant gebruiken we planken die maar aan één zijde gezaagd zijn. Aan de buitenrand is het schors verwijderd, maar je herkent nog steeds de originele contouren van de eik.

Wij halen ons eikenhout uit speciale productiebossen waar al eeuwenlang bomen geoogst en opnieuw aangeplant worden. Jouw boomstamtafel is dus gemaakt van ‘verantwoord’ hout.

Salontafel uit boomstammetjes

Heel bijzonder zijn onze boomstam salontafels: een ronde of vierkante lage tafel. Ze zijn letterlijk opgebouwd uit boomstammetjes. De zijkanten zien eruit als een houtstapel, waarbij verschillende stammetjes aan elkaar vastgemaakt zijn. Het blad bestaat eveneens uit ‘kopse kanten’ van houtstammen, waarbij we zo goed mogelijk de vorm van de stammetjes gebruikt hebben om een naadloze puzzel te leggen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal perfect - je blijft altijd wat naden houden - maar dat geeft deze rustieke eiken salontafel juist zijn natuurlijke charme!

Ruwe of gelakte boomstamtafel?

De boomstam salontafels zijn glanzend gelakt, om de kopse kanten goed te beschermen en om te zorgen dat je de tafel makkelijk schoon kunt maken. De boomstam eettafels kun je letterlijk krijgen zoals je ze hebben wilt. Kies je voor onbehandeld hout, bedenk dan wel dat dit erg besmettelijk is. Een koffie- of wijnkring trekt in het hout en is zonder schuren lastig te verwijderen. Wij kunnen het blad voor je behandelen, bijvoorbeeld met olie of met een al dan niet gekleurde lak. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen dit zelf te doen.

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media