Geen producten gevonden...

Houtstrips - Mixed wood groot


Hardhouten houtstrip wandpanelen - Mixed wood groot

Levertijd: Uw bestelling is binnen 4 werkdagen in huis

PRIJS PER DOOS VAN 1,08 m2!

PRIJS PER M2 is € 67,50. De getoonde prijs is per doosjes van 1,08 m2


Gave hardhouten wandbekleding van handgemaakt panelen. Het betreft gerecycled hardhout uit indonesië. Hiermee kun je een waanzinige sfeer creëren in elke ruimte in je huis of bedrijf.

De panelen hebben een afmeting van 60 bij 20 cm en zijn 4 cm dik. Er zitten 9 panelen in een doos en 1,08 m2 in een doos. 

Montage is eenvoudig zelf te doen met montagekit en/of spijkertjes.

Akoestiek
Door het aanbrengen van de strips op een wand in huis 'breek' je het geluid, waardoor het galmen in een ruimte sterk wordt verminderd.

Verantwoord: 

Ten eerste:

 Gezien het feit dat e.e.a. geleverd wordt onder het Indonesian Legal Wood certificaat, betreft het hier hout dat op een duurzame wijze verwerkt wordt,

e.e.a. met het oog op milieu maar ook op het gebied van mensenrechten, kinderarbeid is bijvoorbeeld uitdrukkelijk verboden.

In een convenant tussen Indonesië en de Europese gemeenschap is vastgesteld dat de nieuwe regelgeving betreffende Legal Wood een voorwaarde is

voor het uitbreiden van de handel tussen Europa en Indonesië van hout.

 

Ten tweede:

De betreffende mixed wood panelen worden gemaakt van afvalhout, geheel gemaakt van restmaterialen uit fabrieken of uit sloophout.

Afval dat anders verbrand zou worden of gestort wordt nu benut voor o.a. het maken van deze mixed-wood panelen.

Betreffende panelen vereisen nauwelijks bewerking waarvoor energieverbruik noodzakelijk is. Dit is een zeer duurzame en circulaire oplossing,

het gebruik van dit afvalmateriaal draagt ertoe bij dat bossen niet onnodige gekapt worden en dat de levensduur van het hout aanmerkelijk verhoogd wordt.

Productie vindt plaats bij de betreffende fabrieken, zodat intern transport zeer beperkt is.

 

Ten derde:

Afstand en milieu: Vaak wordt gedacht dat afstand een milieunorm is, deze gedachte is echter onterecht.

Afstand vormt slechts een onderdeel bij het berekenen van de totale milieubelasting.

Afstand kan dus een rol spelen bij een gereed product, maar afstand op zich is geen milieu norm.  

En zo kan een mixed wood paneel uit Indonesië milieuvriendelijker zijn dan een paneel vervaardigt in Nederland van een in Nederland

machinaal omgezaagde en in stukken gezaagde boom. Ook andere factoren als uitstoot door lokaal vervoer van het ongezaagde hout,

energieverbruik voor machinale droging en productie, eventuele lijmen en overige gebruikte materialen en metalen spelen dan een rol.

Review door Laurens, Geplaatst op 27-12-2016.
Mooi meteriaal, hier kun je een muur heel sfeervol mee aan kleden. Leuk om met licht te werken om de diepte van de structuur door schaduw te benadrukken.
5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media