Metalen onderstel of frame voor tafel wel of niet behandeld met poedercoating? - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
13Oct2017

Metalen onderstel of frame voor tafel wel of niet behandeld met poedercoating?

Door: Firma Hout & StaalReacties: 1

Houten tafel met onderstel van onbehandeld staal, poedercoating, of allebei?

We horen je denken: “Een onderstel is óf van onbehandeld staal, of van metaal met poedercoating, maar allebei kan niet. Of wel? Hoe dan?” Je hebt gelijk. Toch hebben wij de perfecte oplossing voor mensen die van de ruige look van onbehandeld staal houden maar geen roestige poten willen. Lees verder…

Een frame van onbehandeld staal

Een houten tafel van gebruikt steigerhout doet het fantastisch met een onderstel van onbehandeld staal. Het is stoer, het is ruig, het geeft die industriële uitstraling waar je naar op zoek bent. Het liefst zou je dit precies zou houden. Maar onbehandeld staal heeft een belangrijk nadeel: het roest.

Onderstel houten tafel - nu met roest!

Een A-, X- of U-frame van gelast onbehandeld staal komt uit de fabriek overdekt met een dun laagje olie, dat het staal beschermt tegen roesten. Dat kan echter niet blijven zitten, want het geeft zwart af aan kleding en vloerbedekking (en witte huisdieren, zo weten wij uit ervaring). Daarom poetsen wij de olielaag er zorgvuldig af voordat we de tafel naar onze klanten verzenden. Alleen… nu is het onbehandelde staal ineens écht onbehandeld! Dus zullen na verloop van tijd onvermijdelijk roestplekjes ontstaan. Door spetters water, of gewoon door de luchtvochtigheid. Nou vinden sommige mensen dat roest er bij hoort, qua gebruikt steigerhout. Maar anderen zien het liever niet.

Stalen onderstel met poedercoating

We kunnen het metalen frame ook poedercoaten. Dat is een systeem waarbij het negatief geladen metaal wordt bestoven met positief geladen poeder. Dat blijft door de statische elektriciteit in een mooi dekkend laagje kleven aan het metaal. Het gaat zo de oven in waar het wordt vastgebakken. Zo kunnen we de frames voorzien van elke gewenste kleur. Dit procedé gebruiken ze ook bij onder meer hijskranen en speeltoestellen. Dus gegarandeerd goede bescherming tegen roest.

Onbehandeld metaal met poedercoating

Je hebt er even op moeten wachten, maar hier dus de beloofde oplossing als je onbehandeld metaal wilt dat tóch niet roest (tadaaaaa!): een heel bijzondere, transparante en ultra-matte poedercoating! Deze transparante afwerkingslaag is nagenoeg onzichtbaar, zodat je tafel onderstel er inderdaad als ruw, onbehandeld staal uit blijft zien. En toch krijgt roest geen kans.

Meer weten over poedercoating en de verschillende bestelmogelijkheden van onze al eikenhouten en steigerhouten tafels met dan niet behandelde stalen frames? Neem contact met ons op!

Reacties

Jurre Derks
Geplaatst op 2019-04-04 16:03:40
Hallo Amar,

Dat is zeker mogelijk. We kunnen de poten laten poedercoaten voor € 80,- Een andere optie is om ze naar een poedercoatbedrijf bij jullie in de buurt te brengen. Zij zullen dit ook kunnen voor dit bedrag.

Groetjes,
Jurre

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.