Landelijke woonstijl met stalen deuren | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
04Nov2021
Landelijke woonstijl: experimenteren met stalen deuren

Landelijke woonstijl: experimenteren met stalen deuren

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

In dit artikel kreeg de landelijke woonstijl al een korte introductie. Het is een woonstijl waarbij woorden als ‘’gezelligheid’’ en ‘’warmte’’ altijd terugkomen. Daarnaast is het ook een stijl waar hout en staal op een bijzonder mooie wijze samenkomen. De landelijke stijl, afkomstig uit het jaar 1800, heeft door de eeuwen heen een behoorlijke upgrade gehad naar de 21e eeuw. Laten wij samen ontdekken hoe een landelijke woonstijl er anno 2021 uitziet. 

  1. Van 1800 naar 2021
  2. Puur natuur 
  3. Materialen
  4. Kleuren
  5. Stalen deuren in een landelijke ruimte

 

1. Van 1800 naar 2021

De landelijke woonstijl is afkomstig uit het boerenleven van Frankrijk. Deze stijl is tweehonderd jaar geleden ontstaan en volledig geïnspireerd op het plattelandsleven. De boeren waren de hele dag druk bezig met ploeteren op het land, terwijl de vrouw de boel thuis runde. Het moment dat het hoofd van het gezin thuis kwam, was het meest geliefd. De tafel was gedekt, de houtkachel stond aan en de kaarsen brandden. Zie jij het voor je? Precies, de ‘’eenvoud’’ van het leven gevangen in een woonstijl. 

Deze woonstijl heeft in de afgelopen tweehonderd jaar een iets ander uiterlijk gekregen, maar de basis is nog steeds hetzelfde gebleven; namelijk gezelligheid, warmte en het gebruik van natuurlijke materialen. Van deze stijl kan je oprecht zeggen dat die is meegegaan met de tijd. In iedere tijdsperiode vindt deze woonstijl zijn weg. 

2. Puur natuur 

Puur natuur en zonder teveel toeters en bellen. De quote: ‘’what you see is what you get’’ is voor deze woonstijl van toepassing. De natuurlijke materialen zorgen voor warmte en sfeer, maar zorgen ook voor een stoere touch. Doordat je in het interieur ruwe en onbehandelde meubels terugziet, creëert dit een bepaalde vorm van nostalgie. Binnen deze woonstijl is het dan ook niet gek om bijvoorbeeld een oude medicijnkast of schommelstoel een tweede leven te geven. Ook het zichtbaar houden van de draagbalken aan het plafond is een veel terugkerende eyecatcher binnen deze woonstijl. Naast dat dit jouw interieur extra karakter meegeeft, is het hergebruiken van spullen ook goed voor de wereld van morgen. 


3. Materialen

Zoals hierboven benoemd is het gebruik van natuurlijke materialen één van de kenmerken van deze woonstijl. Deze zorgen voor sfeer, warmte en een zekere vorm van soberheid. Veel gebruikte materialen zijn onbehandeld hout, rotan en riet. Als het gaat om het gebruik van stoffen, dan zie je vaak linnen, wol en katoen terugkomen. 

Om deze stijl contrast mee te geven, wordt er regelmatig gekozen om staal, beton of natuursteen toe te voegen aan het interieur. Omdat de basis van de woonstijl redelijk basic is en natuurlijke elementen de boventoon voeren, leent de landelijke woonstijl zich perfect om te experimenten met licht en donker, vormen en lijnen en kleurgebruik.

De landelijke woonkamer heeft een rustige basis. Daardoor wordt de hoofdrol vaak gegeven aan een grote bank,robuuste boomstam eettafel of een mooie wandkast. 

4. Kleuren

In de landelijke woonstijl vormen wit, beige en aardetinten het kleurenpalet. Vind je deze kleuren toch een beetje te saai? Dan kan je er voor kiezen om bruintinten en gedempte gele of gouden kleur tonen aan toe te voegen. Deze kleuren gaan goed samen met taupe, messing en hout. Dit zijn geen hele uitgesproken kleuren en dat is waarom het zo goed past. 

Wil je toch wat meer kleur toevoegen aan je interieur? Kies dan voor meer gekleurde accessoires bij deze au natural stijl. Kleuren als marine-, delfts- en waterblauw, antiek groen en grijs zijn een aangename toevoeging. Het groen kan je leuk terug laten komen door middel van mooie kamerplanten of een gekleurde bos bloemen op tafel. Felle kleuren en drukke patronen voelen zich hier niet thuis. Deze zullen de rust en balans in het interieur verstoren.

5. Stalen deuren in een landelijke ruimte

Stalen deuren of panelen maken iedere woning een stuk ruimtelijker, ongeacht welke woonstijl je hebt. Doordat de meubels van deze stijl robuust en vaak wat groter zijn, maakt een stalen deur of paneel de ruimte een stuk verfijnder door een subtiel lijnenspel toe te voegen en extra licht toe te laten. Het stalen materiaal past perfect bij het onbehandelde hout, natuursteen en het landelijke kleurenpalet. Hoe je het ook went of keert, een stalen deur geeft deze eeuwenoude woonstijl een moderne twist. Dit zorgt er mede voor dat deze woonstijl ook in de 21e eeuw nog steeds een van de meest geliefde woonstijlen van Nederland is. 

Ben jij helemaal weg van deze woonstijl, maar vind je het lastig om de perfecte deur of meubels te vinden? Onze interieurstylisten helpen jou graag bij het uitzoeken van de juiste deur, de mooiste bank of stoerste kast. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe aanwinst perfect aansluit bij jouw woonstijl. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Wij bieden bijvoorbeeld bij veel producten maatwerk aan. Zo is er altijd een oplossing speciaal op maat voor jou. Bezoek onze showroom of plan vrijblijvend een afspraak in via onze website

Wil je op de hoogte blijven van alle interieurtrends of gewoon extra inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.