Geen producten gevonden...

Het verschil tussen old look steigerhout en echt gebruikt steigerhout

  • Geplaatst op
  • Door Firma Hout & Staal
  • 1

Wat is het verschil tussen old look en gebruikt steigerhout? De vraag stellen is hem beantwoorden. Zie zelf… old look steigerhout komt niet in de búúrt!

Het verschil tussen gebruikt steigerhout en 'old look' steigerhout

Als je op zoek bent naar een steigerhouten eettafel, steigerhouten kasten of andere meubels van steigerhout, ontdek je dat er verschil gemaakt wordt tussen 'gebruikt' steigerhout en 'old look' steigerhout. Maar wat is dat verschil precies en wat maakt het uit voor de kwaliteit van de meubelen? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is gebruikt steigerhout?

Steigerhout zijn vurenhouten planken van gemiddeld zo'n 2.5 cm dik die gebruikt worden voor de constructie van steigers in de bouw. In het buitenland hangen ze vaak aluminium plateaus in de bouwsteigers, maar de Nederlandse aannemerij zweert bij echte houten planken. Hout veert ligt mee, de planken zijn met de hand omhoog te tillen en een houten ondergrond werkt ook vaak prettiger, met name bij minder lekker weer. En… hout is niet duur! Maar hout heeft op de bouw natuurlijk ook veel te leiden. Er valt eens een hamer of een baksteen op, het slijt met het vervoer en gewoon door het gebruik. Het hangt een beetje af van de aard van het gebruik en de bouwplaats en soms gaan planken meerdere jaren mee, maar vaak ook zijn de houten steigerplanken al na een jaar 'op'. Ze worden dan verkocht als tweedehands gebruikt hout, dat perfect is om er nieuwe meubels van te maken, met een verweerde, doorleefde look. Door de bijzondere uitstraling zijn gebruikte steigerhouten planken overigens méér waard geworden dan nieuwe. Een extra reden om ze tijdig te vervangen.

Wat is old look steigerhout?

Als een meubelmaker geen zin heeft om de meerwaarde te betalen voor écht gebruikt steigerhout, koopt hij nieuwe steigerhouten planken om die vervolgens op kunstmatige manier 'oud' te maken. Hij bleekt het hout, schaaft het en gaat het met staalborstels te lijf om gebruikssporen te simuleren. Slim idee, maar helaas zie je uiteindelijk toch dat het imitatie is. Het is net als een oude jeans die echt gebruik is en verweerd en versleten op al de goeie plekken. Niet te vergelijken met een jeans die kunstmatig 'versleten gemaakt' is. Bovendien blijft het nieuw hout, dat meer zal werken en in veel gevallen ook nog flink hars blijft uitzweten.

Gebruikte of old look steigerhouten planken?

Je moet het natuurlijk zelf weten, maar wij vinden old look echt niet kunnen. Het is net als die meubels van nep sloophout, waarmee goedkope fabriekjes in het buitenland de echte Piet Hein Eek meubels van gerecycled hout na proberen te maken. Staan er in een fabriek in China allemaal mannetjes plankjes te schilderen en weer af te schuren. Sorry, maar wij zien wel degelijk het verschil, en datzelfde geldt voor gebruikt steigerhout… old look komt niet in de búúrt!

Reacties

  1. Krek Krek

    Cool! Ik heb nooit zo begrepen wat het verschil is tussen 'old look' en 'gebruikt steigerhout'. Maar nu begrijp ik dus dat old look gewoon nieuw is, maar met een oud sausje. Soort omgekeerde make-up dus. Weer wat geleerd.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed