5 Woonstijlen met een stalen deur | Firma Hout & Staal - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
29Sep2021
5 Woonstijlen met een stalen deur

5 Woonstijlen met een stalen deur

Door: Firma Hout & Staal Reacties: 0

Iedereen heeft een eigen woonstijl waarin hij of zij zich veilig, prettig en bovenal comfortabel voelt. Jouw persoonlijkheid vertaalt zich in het interieur. Ben jij benieuwd of een stalen deur matcht bij jouw woonstijl? In dit artikel lees je over vijf verschillende woonstijlen waarin een stalen deur perfect past.

1. Industrieel;
2. Hotel Chique;
3. Landelijk;
4. Modern;
5. Klassiek.

1. Industrieel 

Deze populaire woonstijl heeft zijn roots liggen in New York. Na de tweede industriële revolutie, kwam de globalisering steeds meer op gang. Hierdoor kwamen er fabrieken leeg te staan. De steden groeiden, maar het woningaanbod kromp. Vandaar dat deze fabrieken werden omgebouwd tot tijdelijke appartementen. Het is dan ook niet gek dat deze stijl momenteel veel is terug te zien in oude fabriekswoningen, lofts en schoolgebouwen. Dat de buizen, afgebrokkelde muren en betonnen vloeren te zien zijn is een tof onderdeel van deze woonstijl. Het karakter is stoer en mannelijk met een vleugje vintage. Stalen deuren en panelen passen hier perfect bij.

Spreekt deze woonstijl jou aan? Dan is er geen twijfel mogelijk! Bestel nu jouw stalen deur.

Inspiratie woonstijl industrieel

2. Hotel Chique

Deze woonstijl is chique, chiquer, chicst. Het is een vrij nieuwe en hippe woonstijl. Wanneer mensen willen ontspannen gaan ze er vaak tussenuit en overnachten dan graag in een hotel. De rust, het mooie interieur en de luxe zorgen voor de nodige ontspanning.

Deze stijl is een mix van oud en nieuw, klassiek en modern, strak en rond. Stoffen als fluweel en velours moeten hier terug te vinden zijn. Het liefst in de kleuren zwart, groen, oker, goud of bruin. Witte muren? Die zie je hier niet snel terug. In plaats daarvan is de muur bekleed met behang waarop een gave print te zien is! Vaak zijn de ruimtes met deze woonstijl redelijk donker, waardoor een  stalen deur  dé uitkomst kan zijn voor iets meer lichtinval. 

Inspiratie woonstijl Hotel Chique

3. Landelijk 

Deze woonstijl is erg populair in Nederland. Oorspronkelijk komt deze stijl van het Franse platteland; leven, wonen en werken op de akkers.
Na een lange dag ploeteren op het platteland, schuiven de boeren aan bij hun gezin. Heerlijk dineren aan de lange houten eettafel voor het avondeten. Het juiste woord om deze stijl te omschrijven is dan ook gezellig. De combinatie van hout, natuurlijke materialen en aardse kleurtinten creëert rust in huis en brengt een bepaalde charme met zich mee. Een stalen deur toevoegen aan deze stijl kan nét die moderne twist geven die jouw interieur nodig heeft.

Inspiratie woonstijl landelijk

4. Modern

Modern en staal. Het lijkt een pleonasme, want deze twee gaan hand in hand. Een moderne woonstijl wordt ook wel omschreven als de Scandinavische woonstijl. De ruimtes zijn vaak strak, functioneel, open en simplistisch ingericht. 

Deze moderne stijl is rond 1920 in het leven geroepen. Na alle tierelantijntjes in de periode van de “barok” rond de 17e eeuw, was men toe aan meer rust en eenvoud. Deze woonstijl herken je dan ook snel door veel licht en lijnen. Heb je een donker huis? Door een stalen deur te plaatsen komt er meer natuurlijk licht de ruimte binnen. Wat ook heel tof is bij deze woonstijl, is het plaatsen van een vast glazen paneel. Hierdoor wordt de ruimte optisch een stuk groter en is er meteen een extra lijnenspel toegevoegd aan je interieur!

Inspiratie woonstijl modern

5. Klassiek

Een grote kans dat je bij stalen deuren niet direct denkt aan een klassieke woonstijl. Deze stijl was enorm populair in de tijd van de renaissance. In deze stijl zie je invloeden terugkomen uit Griekenland en de Romeinse tijd. Ornamenten, sierlijsten en kristal vullen de ruimte. Materialen als hout, marmer en leer zie je hier ook veel terugkomen. Bij deze stijl draait het om harmonie en rust. Het is een vorstelijke stijl met een romantisch tintje. Een stalen deur in combinatie met een kroonluchter zorgt voor een groot contrast, maar ook voor het stoere randje.  Durf jij het aan?

Inspiratie woonstijl klassiek

Voor iedere woonstijl is er dus wel een plekje voor een stalen deur. Het fleurt je leefruimte op of geeft het dat extra beetje pit dat de kamer nodig heeft. Zit jouw woonstijl er nu niet tussen, maar ben je wel benieuwd of een stalen deur in jouw woning past? Onze interieurspecialisten denken graag met je mee over de verschillende mogelijkheden. Ook behoort maatwerk stalen deuren tot de oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is een vrijblijvende afspraak inplannen via onze website. Wie weet heb jij binnenkort jouw droom van een deur in huis. 

Wil je op de hoogte blijven over de laatste interieurtrends of inspiratie opdoen? Volg ons dan op Pinterest, Facebook en Instagram

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.